Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az almaecet gondoskodik róla

2012.04.27
 

Közismert, hogy az almaecet az ételeknek különleges aromát kölcsönöz. Kitűnő például salátaöntetekbe. De ki feltételezné a szerény almaecetről a magas koleszterinszint, a túlsúly, a fénytelen haj vagy az emésztési zavarok ellenszerét? Ezekre a panaszokra ugyanis - és még számtalan további problémára - az almából készült savanyú nedű enyhülést hozhat.

A bécsi egyetemi klinikán egy 1991-ben végzett tanulmány kimutatta, hogy a túl magas koleszterinszintet az almaecetben lévő pektin csökkenteni képes. Ráadásul az almaecet minden diétát támogat, mivel fokozza az anyagcserét. A fénytelen hajnak egy hígított almaecetes öblítéssel vethetünk véget.

Aki állandóan felfúvódástól és emésztési problémáktól szenved, az is biztonsággal fordulhat az almaecethez, amely gondoskodik arról, hogy a rothasztó baktériumok a bélben ne működhessenek zavartalanul, és így nyugalmat biztosít a hasban.

Almaecet-diéta
Igyunk minden reggel éhgyomorra egy pohár langyos vizet, amelyhez legalább két teáskanál almaecetet adtunk. Ha savanyún szeretnénk, nyugodtan lehet ez egy egész evőkanál almaecet is. A keverék ízét kiegészíthetjük egy teáskanál mézzel. Egyébként frissítő italként az almaecet különösen nyáron kellemes - egyszerűen dobjuk fel a szokásos almalevünket egy kis adag almaecettel.

Ha a diétás törekvéseinket szeretnénk az almaecettel elősegíteni, kényeztessük magunkat az almaecetes keverékkel egyszerűen minden étkezés előtt. Más esetben az "almaecet mixet" csak egy hónapon keresztül a mindennapi reggeli kávé előtt igyuk.

Tapasztalni fogjuk magunkon végül, hogy frissebbnek és egészségesebbnek érezzük magunkat. Ha meggyőződtünk az almaecet hatásáról, nyugodtan meghosszabbíthatjuk a kúrát - mellékhatások ugyanis nem ismertek.

 

http://www.pecsistop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.