Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Asztrálutazások – quantumfizikai valóság vagy ezoterikus mítosz?

2012.05.15

asztralutazasok-quantumfizikai-valosag-vagy-206x300.jpgAki hisz a test és lélek filozófiai dualizmusában, annak többnyire nem kérdéses, hogy a halál után a lélek a testet elhagyja, hogy új feladatokat, és talán új inkarnációkat is keressen magának. A testen kívüli élmény során a tudat elválik a testtől, és érzékszerveink nélkül érzékeljük a világot. Nos, vannak olyan kíváncsiak, akik az anyag és a szellem elválását már a kimúlásuk előtt szeretnék kipróbálni és megtapasztalni.

Ha hiszünk a pszichológiai határtudományokban, ez a szándék nem jelent semmilyen problémát. Mert az erre alkalmas technikák segítségével, amelyek ráadásul edzhetők is, mindenki, aki szeretné, megteheti az egyéni asztrálutazásait, és átélheti a legsajátabb testen kívüli tapasztalatait. De ilyenkor az „én” tényleg elhagyja a fiziológiai bázisállomását? Vagy ez az egész csak egy barátságos fikció a természettudományosan megalapozott megállapítások szilárd alapján a „megváltozott tudatállapotok” témájában?

Halálközeli élmények extrém helyzetekben

Az autentikus beszámolók a halálközeli élményekről lenyűgözőek. Ezekben az emberek, akiknek életéért az orvosok éppen a műtőasztalnál küzdenek, elhagyják a súlyosan sérült testüket, hogy az egész zaklatott jelenet fölött lebegjenek, és az egész tevékenykedést fentről nézzék végig. Ilyenkor nemcsak hallani képesek, hanem meg is érteni, hogy a műtős team mi mindent beszél. És nagyon pontosan láthatják, hogy milyen intézkedéseket és beavatkozásokat hajtanak végre. Csodálatos módon a szabadon lebegő lélek ekkor nem esik pánikba, hanem betölti őt a béke.

Ezt a szokatlan élményt csak nagyon nehezen tudjuk elképzelni. Azonban azok, akik ezt a saját testükön megtapasztalták, a saját testükbe visszatérőként egészen új emberekként ébrednek fel, teljesen fordított világképpel. Ezek a személyek minden próbálkozásra, amely ezt a történést fiziológiailag érthető illúzióként akarnák leleplezni, csak jót mosolyognának.


http://impulsermagazin.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:-;-)

Reka,2015.12.01 17:47

;-);-) Reka