Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megjárta a mennyországot, majd visszatért az idegsebész

2012.10.12
Megjárta a másvilágot, majd visszatért a földre egy amerikai idegsebész. Az addig szigorúan realista 59 éves férfi, miután felgyógyult a halálos agyhártyagyulladásból, könyvet írt élményeiről, s kijelentette: be tudja bizonyítani, hogy a mennyország létezik.

Saját bőrén tapasztalta meg az 59 éves amerikai idegsebész, dr. Eben Alexander, hogy létezik a mennyország. Erről a világ egyik legnagyobb hetilapjának, a Newsweeknek nyilatkozott az orvos, aki nemzetközi szinten is elismert szaktekintély.

– Soha nem hittem a halálközeli élményekben. Egy olyan világban nőttem fel, ahol mindent a tudomány vett körül, köszönhetően idegsebész édesapámnak, akinek én is a nyomdokaiba léptem. Így lett belőlem is akadémikus idegsebész, aki pontosan tudja, hogy milyen folyamatok mennek végbe az agyban a halálhoz közeledve, s így adtam tovább a tudásomat számos egyetemen – kezdte Alexander a Newsweeknek.

– Az agy bámulatosan kifinomult s egyben rendkívül kényes gépezet, amely a legkisebb oxigénhiányra is érzékenyen reagál. Ennek megfelelően nem volt meglepetés, amikor hihetetlen történeteket meséltek a súlyos traumákból felépülő betegek – magyarázta az orvos, mennyire nem hitt a spirituális világban, mielőtt 2008 novemberében kómába esett.

Utazás egy másik világba

– Iszonyatosan erős fejfájásra ébredtem azon a napon, órákkal később pedig az agyam majd összes aktivációs funkciója leállt. Az orvosok arra jutottak, hogy a kólibaktérium egyik ritka fajtája fertőzött meg és okozott agyhártyagyulladást. Amikor betoltak a kórterembe, a túlélési esélyeim a nullához közelítettek. A testem hét napig hevert, az agyam nem működött, s mégis utazást tettem egy másik világba – emlékezett a neves idegsebész. Dr. Eben Alexander állítja: a jelenkori tudomány állása szerint a halálközeli élményeket az agykéreg minimális, átmeneti vagy részleges működési zavara okozza. Csakhogy erről dr. Alexander esetében azért nem lehet beszélni, mert az agykérge szinte semmilyen szinten nem működött a kóma alatt, amit CT-vizsgálatok támasztottak alá.

– Olyan érzés volt, mintha a föld alól bukkannék elő, még a fák gyökérzetét is láttam magam előtt. Ahogy egyre haladtam fölfelé, számomra teljesen idegen, átlátszó, de mégis érzékelhető és nagyon gyorsan szálló alakokat láttam meg a rózsaszín felhőkkel teli kék égbolton. Egyszerűen éreztem azoknak az elsuhanó alakoknak a hangját. Nem hallottam, hanem éreztem! Minden teljesen elkülönülőnek tűnt, de mégis minden tökéletesen összetartozott – idézte fel túlvilági utazásának részleteit Alexander.

– Aztán vettem csak észre, hogy mintha egy pillangó szárnyára kapaszkodva utaznék, ráadásul nem egyedül. Egy csodálatos lány volt velem, tekintete mindennél jobban megnyugtatott, mintha csak azt súgta volna: „Ne aggódj, nincsen semmi baj!” Egyre távolodtunk a Földtől és az univerzumtól, miközben sorban tettem fel magamnak a kérdéseket: „Hol vagyok?” vagy „Miért történik ez velem?” A válaszokat pedig nem megmondta valaki, hanem egészen egyszerűen átjárták a testemet – mondta el Alexander.

Dr. Alexander megjárta a mennyországot
Dr. Alexander megjárta a mennyországot

Kapcsolatban Istennel és a másvilággal

Dr. Csókay András idegsebész főorvos fejlesztette ki a súlyos traumás agyduzzadás kezelésére az úgynevezett éralagút-technika módszert, de további koponya- térnyerési technikák új műtéti megoldásai is neki köszönhetők. Ő nem vonja kétségbe kollégája szavait.

– Számos neves tudós ismerte el a történelem során, hogy a spiritualitásnak, a hitnek mennyire fontos szerepe van. Elég csak Albert Einsteinre vagy Max Planckra gondolnunk, hogy tudjuk: az ész önmagában nem megy sokra – vélekedik Csókay. – Egészen biztosan kapcsolatban vagyunk Istennel és a másvilággal, s erről én is megbizonyosodtam már. Egyik ilyen alkalom volt, amikor egy igazoltan agyhalott betegem ágya mellett állva a következőnek voltam szemtanúja. Ahhoz, hogy egy agyhalott személynek a szerveit tovább lehessen adományozni, 16 kritériumnak kell megfelelnie. Ez a fiatalember mindnek teljesen megfelelt, tökéletesen agyhalott volt, semmilyen agyi aktivitást nem mutatott, semmilyen külvilági ingert nem észlelt.

A szeretet áramlása

– Mielőtt három órával később kivették volna az összes szervét, a nővére odalépett öccse élettelen testéhez, megsimogatta a kezét, és beszélt hozzá. Az agyhalott fiatalember pedig könnyezni kezdett – idézte fel egy megrázó élményét a főorvos, aki azt szűrte le ebből, hogy a szeretet áramlása nem az agyon keresztül történik, csupán annak segítségével. De ha bárki belegondol: az agyban nincs olyan, hogy szabadakarat-, megbocsátás- vagy szeretetközpont, mégis rendelkezünk ezekkel a képességekkel és érzelmekkel. Az agyunk csak abban segít, hogy ezeket kifejezésre juttassuk, véli Csókay András. Hozzátette: ha halálközeli élménye közelebb vitte dr. Eben Alexandert Istenhez, akkor egészen biztos, hogy igazat mondott.

Háromszor tért vissza a halálból Teo

Horvátország a halálból eddig háromszor visszahozott, hatéves Teónak szurkol, de a kicsinek nem sok az esélye a túlélésre. Olyan betegségben szenved, amit csak minden 120 ezredik gyerek örökölhet, és a kezelésére nincs pénz.

A kis Teo Snajder egészségesen született. Szülei boldogan nevelték mindaddig, míg az egyik reggelen hat hónapos korában nem kezdett el keservesen sírni. Aztán elkékült, rángatózott, nem kapott levegőt, s úgy tűnt, elszállt belőle a lélek. Édesanyja szájon át élesztette újra. A kiérkező mentők azonnal kórházba szállították, ahol kiderült: a pici anyagcseréje felborult, állapota menthetetlen. Csakhogy a kis Teo ebbe „nem nyugodott bele”. Harcolt. Az ápolása a legjobb zágrábi kórházban, a Rebróban zajlik, ahol még kétszer kellett őt visszahozni a halálból.

– Teo a második újraélesztése óta könyörög, vigyük őt oda, ahonnan visszatért. A fényességbe, ahol boldog volt, ahol nem fájt semmi. A szívem megszakad, de nem viszem. Míg egy szemernyi esély van arra, hogy itt tarthatom őt, nem mondok le róla – jelentette ki anyukája, Sanja. 

 

http://www.borsonline.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tamási

NORBI ,2016.03.17 18:30

Tiszta szivböl hiszek mert van élet a halál után.
JÉZUS ÉL!

Re: Tamási

Én mindig imádkozom az Édesanyám ért és erőt kapok a Jó Istentől hogy tudjam végig CSINÁLNI!,2018.08.11 22:39

8960 Lenti

Tyukodi Béláné,2017.12.04 19:47

Aki még nem látta a filmet, javaslom nézze meg!
Megtörtént eseményt dolgoz fel. Egy 4 éves kisfiú az operációja alatt a mennyországba jár. Ennek a történetét dolgozza fel a film. 1 1/2 órás, és gyönyörű.
A film címe: Igazából mennyország

8960 Lenti, Lehel u. 5.

Tyukodi Béláné,2017.12.04 19:29

Szép estét mindenkinek!
Olvastam Dr Eben Alexander könyvét. Nagyon tetszett. Nem ez volt az első, amelyből kiviláglik, van élet az élet után. Byrne Lorna könyvei akadtak először a kezembe, aztán jött a többi. Meg vagyok győződve arról is, nem véletlenül került a kezembe eddig kb. 30 db könyv, amely ezoteriával foglalkozik. Nagyon jó Brian Weiss, és Emily Weiss /Apa, Lánya/könyve, Raymond Moody könyvei, James Van Praagh médium könyvei, Theresa Caputo médium könyvei, meg még sok más könyvek. A történet nem regény, nem kitalációk, hanem hiteles történetek. A szerzők ma is élő emberek.

;-)

Reka,2015.12.01 17:47

En hiszek es udv nektek!
Udv:Reka

1968bogdanjanos@gmail.com

bogdan janos,2015.09.29 09:34

Elképesztő! Eddig is hittem a túlvilágban ,de ezek után , mégjobban hiszek! Mert tényleg létezik egy másik,vagy talán több ,más világ .

Van élet a halál után

Zsolt,2014.04.28 07:38

http://hu.scribd.com/doc/220441628/Samu-Zsolt-Aranyloves