Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen alkotást készíthet egy művész egymillió kávészemből?

2012.04.19

Egymillió szem kávébabot használt fel különleges mozaikja elkészítéséhez Saimir Strati albán művész, amivel hatodszor is beírta nevét a Guinness Rekordok Könyvébe. Legutóbb ezt 2009-ben tette meg, amikor parafadugókból rakott ki egy nőalakot, de készített már Leonardo Da Vinci-portrét szögekből, egy vágtató lovat fogpiszkálókból, megjelenítette a Földközi-tengert egy sellővel együtt parafadugókból, Michael Jacksont ecsetekből rakta ki, Homérosz figuráját pedig csavarokból.

A mostani művéhez különféle pörkölésű, ezáltal hol az általában ismert fekete, hol viszont egészen nyers, szinte fehér kávészemet használt, ez adja ki a mintát.

Az alkotáshoz felhasznált 140 kilónyi kávéval bizonyára sok embert fel lehetett volna frissíteni, de így is élénkítően hat a brazil táncost, a japán dobost, az amerikai country-énekest, az európai harmonikást és az afrikai dobost ábrázoló különleges mű.

Ahhoz, hogy a Guinness-gyűjteménybe bekerüljön, nemcsak darabszámban és tömegben kellett bizonyos kritériumokat teljesítenie, az előírás szerint a végső képnek legalább 25 négyzetméteresnek kellett lennie. Ezt sikerült megvalósítania, a hitelesítést végző Seyda Subasi Gemici szerint végül 25,1 négyzetméteres lett a kép.


 

forrás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.