Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az evolúció csupán pokoli hazugság

2012.10.13

3405592_cb3515eb2f3186e4fed249990d9c8206_wm.jpgAz amerikai szövetségi kongresszus egy republikánus képviselője „pokoli hazugságnak” tartja az evolúciót, az egyedfejlődés tudományát, valamint az ősrobbanás elméletét. Mindezek szerinte csak azt szolgálják, hogy meggyőzzék az embereket, nincs szükségük megváltóra.

A szövetségi törvényhozás alsóházában Georgia államot képviselő politikus – aki végzettsége szerint orvosdoktor, és a képviselőház tudományos, űrkutatási és technikai bizottságának tagja – a Szabadság Baptista Egyház bankettjén beszélt erről Hartwellben.

„Isten szava igaz” – hangoztatta Paul Broun az egyház honlapján közzétett videofelvétel tanúsága szerint. „Mindaz, amit az evolúcióról, az embriológiáról és az ősrobbanás-elméletről tanítottak nekem, egyenesen a pokol fenekéről származó hazugság. Ezekkel a hazugságokkal engem és másokat igyekeznek megakadályozni annak megértésében, hogy szükségünk van egy megmentőre” – mondta. A republikánus honatya a novemberi választásokon újraindul a képviselőségért, és bizonyosan megtarthatja kongresszusi helyét, ugyanis körzetében nincsen demokrata párti kihívója.
 

3405592_cb3515eb2f3186e4fed249990d9c8206_wm.jpgBroun a baptista egyház rendezvényén arról is beszélt, hogy hite szerint a Föld mintegy kilencezer éves, és teremtése hat napig tartott. Ezt a nézetet vallják azok a fundamentalista keresztények, akiknek a meggyőződése szerint a bibliai teremtéstörténet szó szerint értelmezendő.Broun szóvivője utólag egy lapnak megjegyezte, hogy a georgiai politikus nem a nyilvánosságnak szánta szavait, egy egyházi csoport előtt beszélt vallásos nézeteiről.

Hírügynökségi jelentések azonban megjegyzik, valószínűtlen, hogy Broun szavait titokban akarták tartani, hiszen a beszédéről készül videofelvétel elérhető volt az egyház honlapján, ahonnan azt hétfőre eltávolították. Broun már korábban is szerepelt a nemzetközi hírekben, akkor Barack Obama megválasztásával kapcsolatban nyilatkozta, hogy Hitlert is demokratikus úton választották meg.

 

http://paranormal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.