Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1001 holdfénymentes éjszaka, avagy az Irán elleni támadás lehetséges időpontjai

Forrás: ZeroHedge

Az izraeli biztonsági tanács múlt pénteki többségi szavazását követően, amely során megadták a felhatalmazást egy Irán elleni „lépésre”, a „ha” már nem kérdés, csupán a „mikorra” nem tudjuk a választ. Amint a Rapidan Csoport alábbi elemzéséből kiderül, mindössze körülbelül 10 egyértelmű, 10-napos újhold időszak maradt 2012-ben, ami egy támadás kezdeteként szóba jöhet. Amennyiben kivonjuk az általában homokviharokkal tarkított hónapokat (április, július és szeptember), összesen 7 olyan időszak marad, amely során realisztikusan el lehet indítani egy katonai támadást.

Emellett a CVN 65 anyahajó csigalassúsággal halad és még mindig csak a Gibraltári szorosnál tart. Mivel katonai akcióra csak akkor lehet számítani, ha legalább 3 amerikai repülőgép hordozó van már a térségben, és mivel az ICE ultra- rövid-távú emelkedés-korlátokat léptetett életbe a nyersolaj kereskedésre április 1-i hatállyal, kizárhatjuk az időben legközelebbi, március 17-27 közötti időszakot. Így már csak hat időpont marad. Azt tanácsoljuk, hogy a piaci ár feletti (OTM) Brent nyersolaj call opciókra csapjunk le az alábbi időszakokat közvetlenül megelőző napokban, mivel bármilyen meglepetésszerű támadás azonnali árnövelő hatással lesz minden éghető termékre.

 

Az időzítésről a Rapidan Group szerint:

A sajtó értesülései szerint a támadás valószínűsége 2012 második negyedéve és az év vége között a legmagasabb, ebből is a második és harmadik negyedévet tartják a legesélyesebbnek.

Amennyiben Izrael konvencionális támadás mellett dönt, a legoptimálisabb körülmények a holdfény és felhő mentes éjszakákon vannak. Izrael „Orchard” hadművelete Szíria Al-Kibar-i reaktora ellen 2007. szeptember 6-án, az újhold előtt öt nappal indult. Ebből is látszik, hogy a támadás valószínűsége közvetlenül az újhold előtti és utáni öt nap során a legmagasabb, amint azt az alábbi táblázat is mutatja. Az alacsony páratartalom is előnyös, de nem elengedhetetlen.

A támadók megpróbálják kerülni a homokviharokat, amelyek áprilisban, júliusban és szeptemberben igen gyakoriak voltak Iránban az elmúlt évek során. A tavaly április közepén érkezett óriási homokvihar 20 megyén át tombolt, szükségessé téve az iskolák és boltok bezárását. A homokviharokat előre lehet jelezni és egy támadás tervezői mindenképpen figyelembe veszik az eshetőséget.

 

Related Posts

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 10
Összes: 3175693
Hónap: 37009
Nap: 603