Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Anonymous likvidálta a Jobbik weblapját

2012.04.21

Az Anonymous hekkercsoport magyar tagjai péntek délután részletesen közölték, kiknek az e-mail fiókját fogják megtámadni, sőt: a Jobbiknak is hadat üzentek.

 

Lenullázták az oldalt (REUTERS/Jaime Saldarriaga)
 

Péntek este nem sokkal tíz óra után az Anonymous Operation Hungary Facebook oldalán közölte: "jobbik.hu - TANGO DOWN!". Az oldal nem sokkal a bejelentés után elérhetetlenné vált. 

A hekkercsoport korábban már üzent a Jobbiknak, sőt, név szerint politikusokat is felsorolt, hogy kiknek az e-mail fiókját veszik célba.

Indoklásuk szerint "miután a Parlamentben és a közéletben is elszaporodott az antiszemita (...) lépniük kell".

"Ezért ma, április 20-án demonstrációképpen digitális tiltakozást (DDOS) tartunk a Jobbik portálján" - közölték a hekkerek

"Ma este Légió leszünk, közösen megmutatjuk, hogy milyen, amikor az emberek valódi hangja megszólal, és NEM-et mond a gyűlöletre!"

A támadás menetét is elárulták:

1. E-mail bombázás
2. Webfelületről történő terhelés (webloic)
3. Túlterhelés (hoic) 

Nem sokkal a támadás után közölték, a következő célpontjuk a magyargarda.hu oldala lesz.

Korábbi akciók

A csoport első nagy (látványos) akcióját március elején hajtotta végre, akkor az Alkotmánybíróság honlapját hekkelte meg; átírták az Alaptörvényt.  

Április elején kormányzati weboldalt is feltört a hírhedt hekker-aktivista közösség, az Anonymous magyar szárnya. Az áldozat ezúttal a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, amely megváltozott munkaképességű emberek egészségügyi, szociális és foglalkozási rehabilitációjával foglalkozik. (További részleteket ide kattintva olvashat!)


http://hirek.msn.mainap.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.