Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fukusima – most sem jobb a helyzet

2012.04.20

Forrás: From the Trenches World Report

A 4-es reaktor épülete

A fukusimai erőművek 2011. március 11-i meghibásodása óta mondjuk, hogy a japán kormány, a TEPCO és a fővonalas média szándékosan közvetít a valóságtól eltérő információkat az erőművek állapotával kapcsolatban. A legtöbb embernek a világon fogalma sincs a helyzet súlyosságáról és a még mindig fennálló veszély komolyságáról.

A fukusimai erőmű, (elvileg a hűtéshez szükséges víz közelsége miatt, illetve mivel a tenger az egyetlen hely ahová a szennyezett vizet visszaengedhetik) a Csendes óceán partján épült fel. Amikor az alternatív média az óceán súlyos szennyezéséről kezdett írni a legtöbben kétkedve fogadták a hírt.

A válság előrehaladtával végül kiderült, hogy a feltételezés igaz, a súlyosan szennyezett vizet valóban az óceánba öntik. A szennyezés terjedését az is fokozta, hogy a japán kormány engedélyével a sérült reaktorok hűtésre használt szennyezett vizet tankerhajókkal az óceán távolabbi részeibe szállítják kiönteni.

Arról is szó esett annak idején, hogy a szennyezés a halakból a madarakba, a madarakból az emlősökbe és onnan az ürülékbe kerül majd, így a radioaktív szennyeződés egyre távolabbi helyeket is megfertőz. Eközben a japán kormány és az erőművet üzemeltető TEPCO egyre hajtogatták, hogy a szennyeződés valahogy mégis ott marad az erőmű környékén.

 

Ezzel szemben például a napokban Tokióban vett talajminták az amerikai szabványok szerint veszélyes (radioaktív) hulladéknak számítanának az Egyesült Államokban.

A legújabb jelentések szerint a Fukusimából származó radioaktív szennyeződés már a Csendes óceáni halakban, kagylókban és a Kalifornia partjai mentén található hínárokban is kimutatható. Azt feltételezni, hogy folyamatosan mozgásban lévő bolygónkon a sugárszennyeződés kizárólag Japánt érintené nevetséges. Egyértelműen félreinformálásról van szó.

Amikor a tömeges kitelepítések kérdése felmerült, a legtöbben ismét a fejüket rázták. Kiderült azonban, hogy a japán kormány titokban vészforgatókönyvet készíttetett Tokió teljes kiürítésére, mivel a négyes számú reaktorral ismét komoly gondok vannak.

Figyelembe véve a hihetetlen dezinformációs kampányt a japán és más kormányok, valamint a TEPCO részéről, vajon mekkora az esélye annak, hogy az amerikai autóipar legyőzéséből meggazdagodott japánok szép lassan beköltözzenek azokba az otthonokba, amiket a nemzetközi elit gazdasági árulásának és csalásának segítségével az amerikai családoktól elvetek?

Most is nyugodtan lehet nevetni a felvetésen, de amikor néhány év múlva az amerikaiak takarítják majd a japán menekültek lakásait nem mondhatja senki, hogy nem szóltunk.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.