Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Kozmikus Terv 15.rész

avagy a RAHMA KÜLDETÉS / MISSION RAHMA

15. rész

144 Planetáris Tanító érkezése-A Sumér Örökség

kozmosz.jpegAtlantisz pusztulása, vagyis az univerzális vízözön után, elkezdődött az első embercsoport tanítása, ők voltak a Sumérok. E terv keretében, 144 földönkívüli tanító szállt le Mezopotámiába, hogy egyesítse az emberiséget, Kaukázus tájékán a Zagrosz-hegységnél, és ez a kozmikus terv része volt, és a tanítók elkezdtek együttdolgozni a Sumérokkal együtt. A tanítók különböző fajokat képviseltek és a tervük részét képező tanítások a Sumér Tervet tartalmazta.

A Sumér Örökség

Rövid idő alatt Sumériában látható volt, hogy az emberek városokat kezdtek el építeni és városlakók lettek, és matematikai, csillagászati és kohászati ismeretekre tettek szert. Sumer volt az Atlantisz utáni első civilizáció. A világuk az özönvízből született. Hogy ne függjenek az emberek közvetlenül tanítóiktól, ennek érdekében az úgynevezett ENCI, vagy nép által választottak küldötteket Patesis, hogy tartsák a kapcsolatokat a Planetáris oktatókkal, akik átadtak nekik minden olyan tudást, amire szükségük volt. Most vizsgáljuk meg ezt az ősi civilizációt. Mezopotámia (görögül: folyók közötti térséget jelent) a Tigris és az Eufrátesz között terül el. Ez volt az első úgynevezett városi civilizáció, amely főleg a mai Irak, de részben Szíria és Irán területén terült el.

Mezopotámia természeti kincsei mindig is a környező szegényebb népek figyelmének középpontjában volt, és így megfigyelhetjük a történelmében azt, ahogy, folyamatosan bevándoroltak, betelepültek erre a vidékre, amely környezete ugyan eléggé csapadékszegény volt, de a termékeny talajának öntözését csatornahálózattal biztosította a bőséges gabonahozamok elérése céljából. Az öntözőrendszer biztonsága érdekében és maguk védelmére a Sumérok nemcsak csatornákat, hanem szervezett módon, megerősített településeket hoztak létre. I.E. 6000-től egyre szaporodtak a felépített települések száma, és jelentős városok jöttek létre, mintegy I.E. 4 évezreddel körül. Az első nagyobb település a régióban valószínűleg Eridu volt, de hatalmas jelentősége volt még Uruk is (bibliai nevén). Erekh és Uruk Mezopotámia déli részén terült el és itt vályogtéglákból épült templomaik voltak, faragott kövekkel kirakva, és ezeket megmunkált fémekkel díszítették. Fejlett társadalmi közigazgatással bírtak és felhasználták a tudományok és matematika eredményeit, a művészet, építészet, kézművesség mellett a vállalásos életük is fejlett erkölcsi gondolkodással virágzott.

A Sumér lett a közvetítő nyelve a környék és annak lakóinak, és ők voltak azok fejlesztették ki az ékírás rendszerét, egy olyan rendszert, amely eredetileg képírás volt, majd fokozatosan egyre inkább jelrendszerré finomodott. Ez az írásmód a Közel-Keleten, az írásbeli kommunikáció alapja lett, mintegy i.e.2000 évvel ezelőtt. A Sumérok hozták létre az első városi kultúrákat, ahogy kiterjesztették hatalmukat az Eufrátesz folyó északi partjainál. Egyéb jelentős sumér települések voltak még: Adab, Isin, Kis, Larsa, Nippur és Úr.

Már több ezer évvel ezelőtt a Sumérek tudták azt, hogy a Föld a Nap körül forog, és amíg a bolygók keringenek, a csillagok egyhelyben (látszólag) maradnak. Mindez szöges ellentétben állt a majdani nagy szellemi fellendülés hibás nézeteivel, amely Ptoleimaiosztól kezdve Kopernikuszig tartó időszakokat jellemezte. Rendkívüli érdeklődést mutattak a csillagászat iránt és a Sumérok hozták létre az első matematikai rendszert a Földön.

Összehasonlítva a mai tízes alapú, decimális számrendszert, a Suméroknál ez hexadecimális (60-as) rendszerként jelentkezett, ez azt jelentette, hogy a tízes számrendszer helyett a hatvanason alapult a számolásuk. Bár ez első gondolatnak meglehetősen bonyolultnak tűnik, de ez a rendszer tette lehetővé, hogy a Sumérok használni tudják a fokbeosztást, és a milliókkal való szorzást, a gyökszámítást, vagy a hatványra emelt számok és más műveletek használatát. Több szempontból is a Sumér rendszer még mindig jobb, mint a ma használt decimális, tízes alapú, mert a hatvanat is lehet tíz egész számmal osztani, míg a százat csak hét számmal.

Hogy, nyomatékot adjunk ennek, azoknak, akik ezt olvassák most, a hatvanas, hexadecimális rendszer az egyetlen, amely tökéletesen használható a geometriában. Miért? Nos, ne feledjük el, hogy a geometria rendszerben a kör 360 fokot tesz ki. Kevesen tudják azt, hogy a sumer hatvanas számrendszert nemcsak a geometriai szemléletünkre lett befolyással, hanem arra is hogy hogyan mérjük az időt. A 60 perces óra és a 60 másodperc rá a biztosíték. Ehhez még hozzátehetjük a 24 órás napot, a 12 hónapos évet, 12 inch egy láb, és a tucatot, azaz a tizenkettőt, mint mértékegységet. Ha nyomon követjük minden tudományunkat és visszatekintünk a történelmünk korai szakaszaira, óhatatlanul találkozunk Sumeriéval. Még érdekesebben alakul az a helyzet, hogy a hagyomány úgy tartja, hogy az „istenek” tanították meg nekik mindezt, miután leszálltak az égből az ókori Mezopotámiába a csillagjárművekből (shem).

Az a tény, hogy Sumérek már maguknak tudták ezt a tudást Egyiptom előtt így nem is érhet váratlanul bennünk. Az egyik, ami úgyszintén nekik köszönhető, a ma már közismert, a 25920 éves precessziós ciklus, amely 12 részre osztva, tizenkétszer 2160 évet ölel fel és ezek adják ki az úgynevezett „Zodiákus/Napút Házak” hosszát. Ezt jó nagyon is megjegyezni, mert ezek az általunk már ismert információk jelentős része a csillagokon alapuló örökségünk, amelyre a sumérok világítottak rá, vagy hatezer, vagy még több évvel ezelőtt. Ugyanakkor a Sumer Terv/Projekt, nem fogant meg sajnos, mert rövid idő alatt, nagyon sok tudás érkezett meg hirtelen, és függőségi viszonyba kerültek a lakóik, azokkal a lényekkel, „akik az égből jöttek”.

(Vagyis kevésbé kezdtek fejlődni maguktól, nem teremtettek, hanem elvárták a támogatást.) Amikor ez kiderült, akkor az „égi tanítók” elkezdtek távol maradni tőlük, úgymond elvágták a köldökzsinórt” amit ők hoztak létre. Ezt a helyzetet használta ki a Negatív Kormányzat egyes vezetői, akik úgy jelentek meg a Suméroknak pózolva, mint az új istenek, s mint akiket imádni kell. A Sumér civilizáció eredményei tekintetében, fejlett technológiával rendelkezett a többiekkel összehasonlítva ebben az időszakban, de végül meghátráltak mások előtt, mint például amikor az Akkádok megjelentek, akik egy nagyon erőszakos népek voltak. Ez a fordulat véget vetett annak a reménynek, hogy előre mozduljon az evolúciós tudatosság a bolygón. Amikor a terv nem sikerült, a társadalmak egy csoportjával, vagy rétegeivel, vagy akár nemzetekkel, akkor a földönkívüliek úgy döntöttek, hogy egyének kiválasztott, elit csoportjaival fogják folytatni, és innen indul, és ezt nevezzük Egyiptomi Tervnek/Projektnek. Bár amint azt látni fogjuk Egyiptom esetében, ekkor már ott jelentős volt a földönkívüliek jelenléte, látogatásai.

Ezzel zárul a 15. rész

Közreadja: www.foldicsillagok.hu

Forrás: http://www.ditrianum.org/English/Articles/history.htm

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 16
Összes: 3176531
Hónap: 37249
Nap: 757