Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az átlényegítés művészete


A következő írás - lényegi elemeit tekintve – kapcsolódik a felajánlás művészete (karma yoga) és az áldás művészete című írásokhoz, illetve cikkekhez. A több évezredes múltra visszatekintő yoga és tantra hagyománya, az első két spirituális – bárki által megtapasztalható – jelenség mellett, említést tesz egy harmadik „műveletről” is, amely nem más, mint az átlényegítés művészete.

(Szintén próbáljuk ki bátran)

A Kárpát-medencében – a 2012-es, sejtelmes dátum felé haladva – hihetetlen intenzitású tudati, tudatossági „tágulás” azaz rezgés-számemelkedés zajlik, mely folyamatban nagy szerepet vállalt és vállal az a mára már több tízezer yogi, (a yoga spirituális útján járó személy) akik tisztában vannak az úgynevezett felemelkedés sajátosságaival, a teremtés két pólusával, a mindent átható Tudat és a mindent alkotó Energia mikro- és makro-kozmikus környezetbe egyaránt beilleszthető jelenségeivel.

A Föld-bolygó egészén, de a Kárpát-hazában mérhetően erőteljesebben, rendkívül intenzív spirituális ébredés, azaz tudatosodási folyamat zajlik. Ez a folyamat magában foglalja a Tudat Energiára történő ébredését, mellyel megindul az Univerzumot alkotó két pólus, yin és yang, esszenciájának egymásra találása. Nem kell ahhoz azonban yogi-nak lennie senkinek sem, hogy ezt a finom-energetikai, tudati változást a hétköznapokban érzékelje. Mára már szinte tapintani lehet, kézzel fogni a levegőben…

Ezt a változást most már olyan emberek is érzékelik, akik életükben eddig soha nem foglalkoztak spiritualitással. Ők is érzékelnek egy fajta kitágulást, gyakran különösebb ok nélküli, eufórikus boldogság-érzést a kollektív tudat szintjén. Ilyenkor működésbe lép a morfogenetikus mező, és olyan emberekben is aktiváltja a felemelkedésre jellemző, euforikus, mégis nyugodt és szemlélődő tudatállapotokat, akik még nincsenek tisztában a Tudat és Energia működését illetően, erről most hallanak először, esetleg furcsán tekintenek az olyan kifejezésekre, mint az említett mező, vagy épp Kundalini energiája.

Mégis, közvetve vagy közvetlenül, de egyre nagyobb tömegek érzékelnek valamiféle változást, és egyre nagyobb tömegek tartózkodnak az úgynevezett szív űrjének állapotában. Ez a negyedik erőközpont, az Anahatha csakra szintje. Ebben a tudatállapotban tartózkodás során megtapasztalható a levegő elemre jellemző kiterjedés és határtalanság érzés, a mindenség és benne mindenki feltétel nélküli szeretete, kifejlődött empatikus és szeretni tudás képessége. (milyen érdekes hogy ebbe az állapotba csak az juthat el, aki tökéletesen uralja az eggyel alsóbb központot, a manipura csakrát, mely a belső tűz, a határozottság, akaraterő, és valódi jellem központja – tűz elem)http://tuma.freeblog.hu/files/teremtes%20tojas.gif

A szív űrje megnyílik tehát az igaz jellemű ember számára, ahol a boldogság nem keresendő tényező, hanem tudatállapot. Minden külső tényezőtől független érzés, a boldogság én magam vagyok állapota A keresztény hagyományban ezt az állapotot azok az ikonok és ábrázolások jelképezik, amelyek Jézust lángoló szívekkel ábrázolják. Nem kell azonban misztikusnak lenni ahhoz, hogy ezt a tudatállapotot mi magunk is, hétköznapi emberként megéljük.

Aki, aki egy kicsit is rezonanciát érez a fentebb leírtakkal, az ösztönösen tudja alkalmazni – és sokszor talán természetből adódóan alkalmazza is – az átlényegítés művészetét. De mi is az átlényegítés művészete?

Ez adott szituációban, beszélgetés, élethelyzet, történés, vagy éppen szemlélődés és meditáció során, átlényegítem a partneremet, önmagamat, és magát a szituációt, élethelyzetet… stb., mindazzá, ami egyetemes, isteni, örök érvényű, abszolút és magasztos. Hogyan? Veszem az adott szituációt, életkörülményt, embert… stb., és „lerázom” róla mindazt, ami emberi, zavaró, és felszínes, vagyis keresem az isteni magot, a pozitív tulajdonságokat és erényeket, míg képes vagyok átlátni a helyzet, ember… akár önmagam!, felszínes, egotikus, illúzió-képén, és meglátni mögötte azt, ami valódi, egyetemes, és istentől származik.

Egy beszélgetés, élethelyzet, két ember kapcsolata, de akár egy munkahely, tevékenység, egy utazás, egy táj, baráti kapcsolat, étel (felajánlás művészete) vagy cselekedet… bármi is átlényegíthető. Azok a magas tudatosságú, vagy éppenséggel spontán szívközpontú emberek, akik folyamatosan a szív űrjének állapotában tartózkodnak, önkéntelenül is „átlényegítenek” minden velük kapcsolatba kerülő embert és élethelyzetet.

Az ilyen ember könnyedén megismerhető spontán humoráról, természetes bölcsességéről, szeretetteljes gesztusairól, mindig pozitív, bátorító, és segítőkész megnyilvánulásairól.

Az ilyen ember önkéntelenül is vonzza mások figyelmét, mert egy olyan archetipális szeretetállapotot nyilvánít meg, melyre legbelül minden ember vágyik, akár tudatos rá akár nem. Ez a szeretet állapotra azért is vágyik mindenki, mert ez az ember természetes alapállapota, melyből kizökkent, ám a tudatalattija, vagyis a lényében rejtező isteni szikra a lehető leghamarabb szeretne visszatérni ebbe az állapotba, s ezért olyan emberhez, általa kibocsátott energiákhoz vonzódik, amely segítségére lehet ennek az állapotnak újbóli elnyerésében.

Mert lehetünk szegények, kereshetjük a gazdagságot, gondolván, hogy az ad valamit, lehetünk gazdagok és ráeszmélünk, hogy még mindig keresünk valamit. Mit keresünk valójában? A boldogságot, amihez különböző képzeteket társítunk, amitől azt hisszük, vagy elképzeljük, hogy boldogok lehetünk. A boldogság állapotának ehhez azonban nem sok köze van, mert mindezen vágyak a svadisthana – második erőközpont, víz elem – szintjén dominálnak és az a „dolguk”, hogy ezerfelé „húzzák-vonják” az Energiára, önnön belső világára tudatlan embert.

A yoga és tantra ezeréves hagyománya azért készen fekvő lehetőség a nyugati ember számára, mert nem igényel elzárkózást, épp ellenkezőleg, a tantra (melyről sajnos tévesen, a legtöbb embernek csupán szexualitás jut eszébe: ne felejtsük el, a tantra jóval több annál), a spirituális felébredésben az úgynevezett IGEN útja. Mert aki lényében egy-egy tudatszintet tudatosan megtapasztal és átél, abban nem maradnak meg nem élt vágyak, elfojtások… és az Energia, a spirituális ember önMAGa – elindul, hogy jóval magasabb rezgéstartományokat fedezzen fel, mérhetetlen boldogság, egészség, kreativitás és szellemi képességek kapuját nyitva meg az önfelfedező, saját tudata előtt…(mely folyamat során természetesen nem kell lemondania szexualitásáról, mint ahogy azt talán sokan, tévesen képzelik. Épp ellenkezőleg: az ilyen ember ott és akkor éli meg a szeretkezés élményét, ahol, és amikor csak akarja. Ezt jelenti a Brahmacsarja, vagyis szexuális kontinencia: nem csupán az isteni teremtő energia – Kundalini –tökéletes kontrollját, de annak magasabb aspektusokban megjelenő formájának uralását is, lényünk minden szintjén. Azt szeretek, akit akarok, akkor és ott, ahol akarom!

A szív űrjének ébredése során tehát Kundalini az Anahatha csakrába ér – ez egy olyan tapasztalás –melyet, ha valaki egyszer átélt, soha többet nem felejti el. Egy olyan markáns, felhőtlen tudatállapot, melyet az illető bármikor fel tud idézni, ha egyszer megélte azt. Az ilyen ember spontán, ösztönösen hajtja végre az átlényegítés művészetét, bármely környezetben, mert ő maga már átlényegült ez szívközpontú lénnyé. 

http://files.blogter.hu/user_files/18529/time-1.gifAki megpróbálja az átlényegítés művészetét nap, mint nap alkalmazni, és kitartóan teszi mindezt, annak lényében a szeretet, öröm, és végtelen boldogság érzés lép fel, amely spontán gyógyulásokhoz is vezethet, mind lelki, mind fizikai szinten.

Univerzumi törvény – kvantumfizikában alkalmazott energetikai mérésekkel igazolható – hogy a kibocsátott szeretetenergiának mindig többszöröse tér vissza a kibocsátó személyhez. A spirituális úton semmilyen erőfeszítés nem veszik el!

Szív szintjén létrejövő rezonancia természetesen óriási mértékben hat ki a fizikai test egészségére is.

A folyamatos szeretetállapot jól működő, egészséges, arányos és vitális testet alakít ki, melyben egyszerűen jó „élni” A szív szintjét elért ember úgy érzi magát, mint aki újra 16 éves… előtte végtelen lehetőségek tárháza az élet, és felfedezi azt a szellemi energiát, mely elvezeti őt az objektív művészetek világába. De ez már a következő csakra, a Visudda energiaközpont története…

Az átlényegítés művészete által, a szív szintű rezonancia, rohamos sebességgel hódít teret a Föld bolygón, de még jelentősebb mértékben, a Kárpát-medencében. Egy új világ alapvető energiájaként megjelenve pedig felismerhetjük, hogy ez az, az Energia, mely a Világegyetemet lüktetni, lélegezni kényszeríti s ez az, az Energia, amely bennünket, embereket is – egy hatalmas sóhajjal, mint az éppen megszületett kisbaba – hosszú szendergésünkből, végre lélegezni, s tanít valódi Életre kelt.

 

A cikk a Föld „ébredése” érdekében szabadon felhasználható!

 

SID

 

http://www.gondolataim.abbcenter.com/weboldal/gondolataim/cikkek/szivek10.gif

 

Részlet Neale Donald Walsch Beszélgetések Istennel I. c. könyvéből

 

Az élet teremtés

 

Az élet teremtés, nem felfedezés.

Nem úgy élsz meg minden egyes napot, hogy felfedezed - ahogy azt tálalni szokták neked -, hanem megteremted azt. Minden egyes pillanatban megteremted a valóságodat, nagy valószínűséggel anélkül, hogy a tudatában lennél.

Nézzük, miért is van ez így, és miért működik.

1 / Én teremtettelek Isten képére és hasonlatosságára.

2 / Isten a teremtő.

3 / Három lény vagy egy személyben. Nevezheted ezeket a Lét Három Oldalának, vagy aminek csak akarod: Atya, Fiú, Szentlélek; test, szellem, lélek; tudatfölötti, tudat, tudattalan.

4/ A teremtés folyamata testednek ebből a három részéből ered. Más szavakkal, három szinten teremtesz. A teremtés eszközei: a gondolat, a szó, és a tett.

5 / Minden teremtés a gondolattal kezdődik („Az Atyától ered"). Azután minden teremtést a szó mozgat meg („Kérjetek és megadatik néktek"). Minden teremtés a tettben teljesül ki („És az ige testté lett, és lakozék miközöttünk").

6 / Amit elgondolsz, de soha nem mondasz ki, az egyetlen szinten teremt. Amit elgondolsz, és amiről beszélsz is, az a teremtés másik szintje. Amit elgondolsz, elmondasz és megteszel, az nyilvánul meg a valóságodban.

7 / A gondolkodást, a beszédet és a cselekvést igazán nem tartod lehetetlennek. A teremtés folyamatának következésképp a hitet, vagy a tudást is tartalmaznia kell. Ez az abszolút hit; hit, túl a reményen: a bizonyosság tudata („meggyógyulsz a hited által"). Így a tett, mint a teremtés része, mindig tartalmazza a tudást. Alapvető, belülről fakadó, veled született világosság ez, a teljes világosság, a létezés tökéletes elfogadása.

8 / Atudás a mélységes, már-már elképzelhetetlen hálában rejlik. Az előzetes köszönetnyilvánításban, és talán ez a legfontosabb kulcs a teremtéshez. Hogy már a teremtés előtt hálás légy a teremtésért. Ezt magától értetődőnek tekinteni nemhogy nem elmarasztalandó, hanem egyenesen bátorítandó. Ez a tudás biztos jele. Minden Mester előre tudja, hogy a tett végrehajtatott.

9 / Magasztald mindazt, és leld örömöd mindabban, amit teremtesz, vagy amit teremtettél. Ha bármely részét elveted, az annyit jelent, hogy elveted önmagad egy részét. Bármi légyen is az, ami a teremtésed részeként kínálkozik, birtokold, fogadd el, áldd, és légy hálás érte. Törekedj rá, hogy ne becsméreld („az Istenit !“), mert azzal önmagadat becs-mérled.

10 / Ha van olyan oldala a teremtésnek, melyet kevésbé találsz örömtelinek, akkor áldd meg - és változtass rajta. Hozz másmilyen döntést. Idézz meg egy új valóságot. Gondolj új gondolatot. Mondj új szót. Hajts végre új cselekedetet. Ha nagyszerűen teszed, követni fog az egész világ. Kérd, hogy ezt tegye. Szólítsd fel rá. Mondd: „Én vagyok az élet és az út, kövessetek engem !“

Így kell megvalósítani Isten akaratát, „miként a mennyben, azon-képp a földön is".

 

 

forrás: www.asztralutazas.hu

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 14
Összes: 3046152
Hónap: 11051
Nap: 675