Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dél-alföldi X-akták

Dél-alföldi X-akták
(Régebbi esetek, de gondoltam megosztom veletek, mert nagyon érdekesek. - Galactus)

Idegen energiák?

Betegségnek indult, de már biztos, hogy ennél jóval többről van szó. De vajon mitől ájulhat el egy család 3 tagja egyszerre? Miféle ismeretlen erő, energia, sugárzás okozhatja a megmagyarázatlan rosszulléteket és tüneteket egy dél-alföldi tanyán, s honnan, mitől, esetleg kiktől származik?

Ezekre a kérdésekre keresték elsősorban a választ az Ufo-Controll munkatársai azon az őszi délelőttön, amikor is egy kétségbeesett telefonhívás nyomán megérkeztek a falu szélén álló házba, amely egy kis domb tetejéről gyönyörködhet a buja növényzetű, gondozott kertben, és a messze elnyúló szőlőtáblákban. A hely varázsa azt sugallta: itt bármi megtörténhet...


111.jpgOktóber elején az esti órákban megszólalt Sós Tibor telefonja: zaklatott női hang kért segítséget, mondván, az utóbbi időben megmagyarázhatatlan események egész sora veszi őket körül, pokollá vált az életük a tanyán és senki nem tud tanácsot adni. Ám ekkor még a neves kutató sem gondolta, miféle lavinát indít el ez a hívás. Néhány nap múlva már személyesen hallgattuk a család beszámolóját, amelyet talán két szóval lehetne leginkább jellemezni: hátborzongatóan döbbenetes.

Évtizedek óta ismert az idősebb hölgy, V. Péterné Addison-kór nevű betegsége, amelyet gyógyszeres kezeléssel tartottak karban. Az elmúlt öt esztendő alatt mindössze 2-3 alkalommal volt komolyabb rosszulléte, illetve eszméletvesztése. Az elmúlt év szeptemberétől viszont 3 hónap alatt 5 alkalommal ájult el, ezért újabb komoly kivizsgálásokon esett át - közöttük CT, illetve MRI vizsgálaton is - amelyek azonban nem vezettek újabb eredményre.


 
22.jpg2003. december 24-én este 6 óra körül V.-né ismét rosszul lett. Gyengének érezte magát, ezért 29 éves lánya segített neki felöltözni. Közben az édesapát, V. Pétert is ájulás kezdte környékezni, ezért bement a szobába és ledőlt. Ekkor már az édesanyjával foglalatoskodó Zsuzsa is tarkótájékról kiinduló, egyre erősebb fejfájást és szédülést tapasztalt magán. Kiment az előszobába, hogy megkeresse édesanyja kabátját, közben a szédülés, rosszullét egyre fokozódott. A fogason lógó kabátot még sikerült megfognia, ám hogy ezután mi történt, arra már nem emlékszik.
"El sem tudom képzelni, hogy mi történhetett velem. Ott álltam a fogasnál, arra még emlékszem, hogy megfogtam a kabátot, de arra már nem, hogy elengedtem volna. "

A különös jelenetet végignézte barátja is, aki néhány másodperccel korábban lépett be az udvari ajtón.
"Zsuzsa befordult a fogas felé, a kabátért nyúlt, majd csak állt ott remegve. Időnként mintha a lábai is
rogyadoztak volna.
 

33.jpgOdasiettem hozzá és megfogtam, abban a pillanatban összeesett. Körülbelül 4-5 percig feküdt teljesen élettelenül a kövön; úgy tűnt, nem is lélegzik. A nadrág teljesen átnedvesedett rajta. Mondanom se kell, hogy én is gyorsan leizzadtam. Nem tudtam, ott merjem-e hagyni, vagy rohanjak telefonálni?
Mikor magához tért, semmire nem emlékezett, csak nagyon erős tarkó tájéki fejfájásra panaszkodott, egy ideig még zsibbadt a szája és nehezen bírt beszélni."

Az eset utólagos rekonstrukciója során kiderült, hogy egyetlen óra leforgása alatt a család mindhárom tagja hosszabb-rövidebb időre eszméletét vesztette. Figyelemre méltó tény, hogy az idős férfi, valamint 29 éves lánya semmiféle betegségben nem szenvedett korábban...
Ismeretlen okból bekövetkezett ájulások nem első ízben fordultak elő kutatásaink során. Az alábbi sorok tartalmának kísérteties hasonlósága önmagáért beszél.

 44.jpgA Gyomaendrőd környéki tanyán élő Sz. Lili a hajnali órákban fia szobáján keresztülhaladva a küszöbig jutott el, amikor azt tapasztalta, hogy a szántóföldek irányából vakító fény világít be az ablakon.
"A következő pillanatban hirtelen émelygés és rosszullét tört rám, és mintha kirúgták volna a lábaimat, ájultan estem össze."
Lili 12 éves fia a zajra riadt fel álmából, és rögtön felkelt az ágyból.
"Csak arra emlékszem, hogy elindultam az ajtó felé, innentől kezdve teljes a filmszakadás... A következő emlékképem az, hogy fekszem a küszöbön, és nagyon fázom."
A fiatalembert végül nővére cipelte el az ágyig, szinte a szó szoros értelmében, ugyanis a srác annyira rosszul volt, hogy a segítség ellenére többször visszaesett a földre.
Végighallgatva a fenti történetet, akkor végül annyi kiderült - s ez az adott eset "megfejtésében" sokat segített - hogy a furcsa jelenségek között idegen lényekkel való találkozások is szerepeltek.
Ha a Varga család abban reménykedett, hogy kálváriájuk véget ért, sajnos súlyosat tévedtek. Tíz hónap telt el csupán, s a rémület folytatódott...

2004. szeptember 22-én éjfélkor V.-né fulladásra és erős tarkótáji fájdalomra eszmélt. Fel akarta kelteni férjét, ám kiderült: ő már ébren van, és hasonló tünetek gyötrik. Az idős ember felkelt és elindult a konyhába gyógyszerért.

"Nagyon kótyagosnak éreztem magam, - meséli a 68 éves Péter bácsi - szinte forgott velem a világ, a szívem meg majd kiugrott a helyéből. Kivettem a gyógyszeres fóliát a fiókból, odamentem a vízcsaphoz, közben próbáltam kibontani a gyógyszeres papírt. Nem sikerült, ugyanis a jobb kezemen az ujjaim szinte teljesen megmerevedtek. Úgy beleállt a görcs, hogy meg sem bírtam mozdítani őket. Az első tablettát leejtettem, csak a másodikat sikerült lenyelnem. Elindultam vissza a szobába. A következő, amire emlékszem, hogy ülök a fotelben."

 
 
55.jpgAz idős hölgy végül aggódni kezdett, vajon hol lehet ilyen sokáig párja, ezért keresésére indult.
"Sokáig nem jött a férjem, meg furcsa zajokat is hallottam, ezért felkeltem és kibotorkáltam utána. A szobaajtóban állva láttam meg, hogy a férjem ott fekszik ájultan a szőnyegen. Átléptem rajta, hogy bemenjek a konyhába vízért, de a következő pillanatban - pont a konyha küszöbénél - én is összerogytam és elájultam. Amikor magamhoz tértem, a férjem már ott ült a kisszobában a fotelben, nekem pedig iszonyatosan fájt a fejem, a nyakamon és a tarkómon szinte lángolt a bőr, a hálóingem alsó része pedig teljesen átnedvesedett."
66.jpgPár perccel később, mikor már újra képesek voltak kommunikálni, kiderült: a férjnek az arcán égett nagyon erősen a bőre, ezért úgy döntöttek, vizes ruhával próbálják enyhíteni fájdalmaikat. Ezután kétségbeesetten felhívták az ügyeletet, ám az ügyeletes orvos - amúgy a távolból - ellátta őket "jó tanáccsal", miszerint " éjszaka aludni kell, nem rosszul lenni " és annak ellenére, hogy az ájulásról, szapora szívverésről, magas vérnyomásról is beszámoltak a telefonálók, úgy döntött, hogy nem megy ki a helyszínre.
A rendkívül kétségbeesett házaspárt másnap reggel érte a következő trauma, ugyanis a férfi arca, illetve a hölgy nyaka - ahova éjszaka a vizes ruhás borogatást helyezték - leégett és felhólyagosodott.
V. Péter arra is emlékezett, hogy kótyagossága szinte egész nap megmaradt, ám ennek dacára - stresszhelyzet, erős fejfájás, szédülés ide vagy oda -órákig nehezen magyarázható jó kedve volt. Szinte "dalra akart fakadni".
Sós Tibor kutató szerint figyelemre méltó az a részlet, hogy mindketten a jobb oldalukon aludtak a rosszullét előtt: a hölgy az ablak felé fordulva, a férj pedig mögötte szintén abban az irányban. Ennek a jelentéktelennek tűnő információmorzsának nagy jelentősége lehet annak megítélésében, hogy a hölgynek miért a nyaka, a férjnek pedig az arca égett le egy ugyanazon időpontban.
Alig telt el egy hónap, alig múltak el az égési sérülések nyomai, a rosszullétek folytatódtak. Az ezúttal a helyszínre érkező orvosi ügyelet tanácstalan volt, ezért az idős házaspárt lányuk még aznap éjszaka a legközelebbi városi kórházba vitte.
 
77.jpgMásnap délelőttre az őket vizsgáló adjunktus, dr. M. Károly a következőt állapította meg: az Addison kórban szenvedő anyuka betegsége jól karban van tartva, ezért az éjszakai ájulásos rosszullét azzal nem magyarázható. A két személy esetében semmi olyan, betegségre utaló jelet nem találtak, ami magyarázatot adhatott volna a történtekre . (Egyébként hasonló eredmény született az előző évi rosszullét-sorozat után a szegedi klinikán, mi több, Pécsen is.)
 (Fontos tudni, hogy az Addison-kórra jellemző tünetek között nem szerepel a heves szívdobogás és tarkótáji fájdalom. A betegség jellegzetessége, hogy a vérnyomás időnként alig mérhető, és maga a folyamat sokkal lassabban alakul ki, illetve hányingerrel, hidegrázással is párosulhat.
A szóban forgó rosszullétek során viszont minden alkalommal szapora szívverés, viszonylag magas vérnyomás, pulzus, nyakból kiinduló, erős, lüktető jellegű tarkótáji, valamint időnként görcsös izomfájdalom jelentkezett, amelyet gyengeség, látászavarok, erős szédülés, valamint szinte minden alkalommal eszméletvesztés követett - egyszerre több családtagnál.)88.jpg


 

A kórházi látogatás egy dologra azonban bizonyosan jó volt: az idős férfi felfigyelt valamire utazás közben. Úgy érezte, ki van száradva: rettenetesen szomjasnak érezte magát. Az utazás közben és másnap délelőtt több liter folyadékot elfogyasztott. Ez szintén nem egyedülálló eset: jó néhány évvel ezelőtt egy békési kosárfonó bácsika szintén átélt egy ismeretlen energia által okozta nemkívánatos hatásokat.
"Teljesen legyengültem és ágynak estem. A látásommal is történt valami, úgy éreztem, mintha az egész belsőm kiégett volna, és literszámra nyakaltam a folyadékot. Napokig eltartott ez az állapot."99.jpg
A két eset között egyéb párhuzam is felfedezhető. Egy éjszaka V.-né felkelt, és kiment a szobából, majd visszatért, eközben a szeme előtt egy sárga, kb. zseblámpaüveg-méretű fénygömb lebegett. Elmondása szerint nem kapcsolt villanyt, mert a fény bevilágította azt részt amerre éppen járt. Mielőtt feltennénk a kérdést, vajon mi volt előbb, a "mehetnék", vagy a fénygömb, olvassunk bele egy másik beszámolóba!
"...megjelent a bal szemem előtt egy sárga, rágógumi nagyságú kis golyó, a fejemben pedig furcsa búgást hallottam. Ettől a pillanattól kezdve követnem kellett a kis golyót..."

10.jpgHát, azt hiszem, ez bonyolítja kicsit a dolgokat...
Mint azt több szakorvosi vélemény alátámasztani látszik, nem egy szokványos betegséggel van dolgunk. Hasonló negatív eredménnyel zárultak a Csongrád Megyei ÁNTSZ munkatársa, dr. Milassin Tamás fizikus által elvégzett helyszíni vizsgálatok is. Véleménye szerint a ház építőanyagai, valamint a beépített egyéb szerkezetek a lehető legalacsonyabb radioaktivitást tartalmazzák. Sugáregészségügyi szempontból a mérés során nem találtak kapcsolatot a mérhető sugárzások szintje és a rosszullétek között.
No, ez volt az a pillanat, amikor a fogadatlan prókátoroktól a szakemberekig mindenki elkezdett tippelgetni, és egymást érték a hajmeresztőbbnél hajmeresztőbb ötletek. A démonok éppúgy szóba kerültek, mint a Föld mágneses erőtere, a szén-monoxid-mérgezés (amelynek kapcsán - talán félreértésből, legalábbis jó lenne ezt hinni - támadások is érték a helyszínelő kutatókat), ufók, műholdak káros kisugárzása, stb. - de hát a rejtélyek már csak ilyenek...
 Sós Tibor véleménye szerint a vizsgálatok jelenlegi stádiumában nagyon nehéz az eseményekkel kapcsolatban állást foglalni. "Annak ellenére, hogy a mozaikokat tekintve, a tanyán történtek sok momentuma az ufó jelenségek csoportjába is besorolható, nem mondhatom, hogy egyértelműen azzal állunk szemben. Ehhez kevés az információ. Amikor viszont az ufók szóba jönnek, nem szabad figyelmen kívül hagyni például olyan információkat sem, amelyek önmagukban, külön-külön keveset nyomnának a latban, de ha együtt mérlegeljük, mégiscsak figyelemre méltóak.


11.jpgIlyen például, hogy a ház bizonyos részeiben időnként áramszünet van. Szakemberek már többször is eredménytelenül keresték az okát. Azt elmúlt egy év alatt teljesen ok nélkül a hálószobában éjszaka mintegy 6-8 alkalommal fel- és lekapcsolódott a villany. Igaz, hogy több évvel ezelőtt, de ketten is láttak egy több méter hosszúságú, ezüstösen csillogó, azonosítatlan objektumot a szomszéd tanya felett, és végül Péter bácsi arról is beszámolt, hogy az utóbbi egy hónap alatt az ágyában fekve kétszer került teljesen blokkolt állapotba.
A szemtanúk elbeszélése nagyon hiteles, ezért egy percig sem volt számomra kétséges, hogy ezek az események megtörténtek. Emiatt nagyon komolyan kell venni, mi több, segíteni kellene valamilyen módon ezeken a szenvedő, rettegő embereken.
Véleményem szerint egy olyan típusú energia okozhatta a V. család problémáit, ami csak időszakosan jelentkezik, számunkra csak részben, esetleg egyáltalán nem ismert.
Nagyon elgondolkodtató a kérdés második fele is, miszerint természetes, vagy netán mesterségesen előállított "energianyalábokról" lehet szó, és ha mesterséges, az univerzum mely részén keressük a gazdáját?

/Sós Tibor Ufo - Controll Szeged/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Varga Béla - mocsa kis utca 1

Ez egy nagyon furcsa történet volt.
De azért tetszett.

Varga Béla

 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Március >>
<< 2021 >>
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Statisztika

Online: 8
Összes: 2944513
Hónap: 23523
Nap: 626