Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajad állapota betegségre figyelmeztet

Korábban erről csak annyit hallottál: ha hullik a hajad, akkor megfázott a fejbőröd vagy van egy rossz fogad… Pedig ez korántsem ilyen egyszerű. Hajad állapota meglepően sok mindent elárul testi-lelki egészségedről.

A magyarázat nagyon egyszerű és logikus. Idegrendszered feladatai közé tartozik s stressz kezelése. Bármilyen stressz ér - értsd ez alatt az összes testi vagy lelki sérülést, sokkot, szorongást, a gyulladásokat, a túlhajszoltságot, szóval bármit, aminek a negatív hatását ellensúlyozni kell - az idegrendszer dönt arról, hogyan csoportosítja át erőtartalékaidat, hogy helyrehozza a károkat.


Végül is folyamatos logisztikát végez: küld néhány sejtet ide, amonnan meg megvon néhányat. Besegít egy kis plusz energiával emitt, ehhez pedig energiát von el máshonnan. Mivel hajad nem létfontosságú szerv, az első helyen szerepel a tiltólistán, ha egy fontos szervnek szüksége van tápanyagra, repair sejtekre. Megkopaszodni ugyanis csak esztétikailag hátrányos, az egészségnek, a szervek egyensúlyának nem árt.

Vagyis ha a hajad fénytelenné válik, töredezni kezd, zsírosodik, korpásodik, hullik gyanakodni kezdhetsz, nem valamilyen készülődő betegség áll-e a háttérben. Gyanúdat először megoszthatod egy hajgyógyásszal, aki a skalptérkép és a hajszálaid vizsgálata alapján küldhet tovább orvoshoz.


 


A fejbőrön ugyanúgy megtalálhatók szerveink reflexzónái, mint a kézen és talpon. A fej bizonyos pontjain megjelenő problémák egy-egy szerv hibás működésére utalnak. Az emésztési problémák például a fejtetőn jelentkeznek. A hajgyógyász kamerája 300-szoros nagyításban jeleníti meg a fejbőröd, illetve a hajszálaidat és azok gyökerét. Ebből visszamenőleg is meg lehet állapítani bizonyos szervi rendellenességet, de előre is jelezhetők rizikófaktorok.

Ha hullik a hajad…

Az ok: lehet gyulladás, pajzsmirigy probléma, keringési zavar, de igen gyakran a vérszegénység illetve a folyamatos stressz az ok. Egy drasztikus diéta okozta tápanyaghiány is hajhulláshoz vezethet.
A foltos hajhullás régóta fennáló gyulladásos gócot jelez, de utalhat valamilyen erős gyermekkori traumára is.

Amikor korpásodik…

Az ok: szorongás, hosszantartó idegesség, dohányzás, túl zsíros táplálkozás. A probléma azonban nem merül ki annyiban, hogy kicsit hámlik a fejbőröd. Az alap valójában egy nehezen kezelhető bakteriális vagy gombás fertőzés, melynek ráadásul van olyan változata is melynél nem látható a hámlás. Ez az úgynevezett zsíros korpa, melyet akár a fodrász fésűjéről, akár a kedvesed párnájáról, akár egy autó ülésének fejtámlájáról elkaphatsz. A korpásodás elleni samponok egyébként csak a tüneteket szüntetik meg, az okot nem. Ezt a problémát speciálisan hajgyógyászok kezelik.

Ha kiszáradt és töredező…

Az ok: elsősorban a vegykezelések, pl. a festés, és a hajszárítás. Azonban ilyen problémákhoz vezet az is, ha nem fogyasztasz elég folyadékot , vagy túl izzadékony vagy, illetve ha alulműködnek a faggyúmirigyeid, vagy megzavarodott a pajzsmirigy működésed.

Ha túl gyorsan zsírosodik…

Az ok: az elsőszámú ok a stressz. Biztos megfigyelted már, hogy ha hosszú autóutat kell végigvezetned, vagy túl sokat dolgozol, akár egyetlen nap alatt is bezsírosodik a hajad. Ez a faggyúmirigyet behálózó idegszálak  állandó pumpáló mozgásának következménye. De a túl zsíros, fűszeres étkezés következménye is lehet.

 

http://www.astronet.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3089480
Hónap: 14290
Nap: 323