Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Holografikus gyógyulás

Testünk nem csupán kémiai vegyületek egyszerű halmaza. Ha azt hisszük, hogy egyetlen beteg szerv önmagában meggyógyítható anélkül, hogy figyelembe vennénk az egész embert – mint fizikai testtel, és érző lélekkel rendelkező egységet – valószínűleg csalódni fogunk.

 

 

Solti Zsuzsanna keleti gyógyászatot tanult, ezért praxisában kiemelkedő szerepet játszik a holisztikus egészségszemlélet – a test és lélek viszonyának vizsgálata, és a kettő között információt cserélő energiarendszer elemzése.

– Mennyire kapcsolódik a tevékenységedhez a spiritualitás, illetve az ezotéria?

–  Nézőpont kérdése. A lélek létezése sok embernek egyértelmű dolog, másoknak pedig még mindig valamiféle misztikus, ezoterikus tabutémának számít. Még mielőtt elkezdtem természetgyógyászattal foglalkozni – a saját és hozzám közel álló emberek tapasztalatai alapján – rájöttem, hogy a külső, kémiai szerekkel történő klasszikus orvoslás sajnos, csak ideig-óráig képes segíteni a legtöbb betegségen. Többnyire ilyenkor is csak a tünetek elnyomása következik be, ráadásul nem kevés mellékhatás árán.

Úgy éreztem, lennie kell egy másik útnak is, és szerencsére kiderült számomra, hogy a gyógyulás belülről, a lélekből fakad. Ezért is lett a honlapom neve „belső gyógyulás”. Spiritualitás nélkül a biológiára sincsen magyarázat. 

– Nyilván nehéz hinni olyasvalami létezésében, ami nem tapasztalható meg az érzékszerveinkkel.

– Az én munkám éppen abból áll, hogy a páciensek számára ezt nyilvánvalóvá és érthetővé tegyem modern eszközök segítségével. A keleti diagnoszták úgy tartották – és ez a tény napjainkban egyre inkább bizonyításra kerül –, hogy a test a lélek fizikai manifesztációja. Ez azt jelenti, hogy ha lelkileg traumát szenvedünk el, az előbb-utóbb testi tünetekben fog megnyilvánulni. Ez bizonyított tény. Még a legortodoxabb, materiális szemléletű orvosi egyetemen is beszélnek a pszihoszomatika fogalmáról.

– Te hogyan alkalmazod ezt a gyakorlatban?

– Szerencsére a dolog visszafelé is működik. A testi tünetekből visszavezethetőek a lelki okok, és ezek megoldásai a gyógyulás első lépései. Persze, ez nagyon egyszerűen hangzik, a probléma felszámolása már sokszor nem ennyire könnyű feladat.  Az emberi testmezőből azonban rengeteg – a betegséggel kapcsolatos hasznos – információ derül ki.

– Mit takar a testmező fogalma?

– Az ember fizikai teste körüli információ alapú bio-energiamezőt. Ez a szervezetünk legfőbb ellenőrző mechanizmusa. Indiában, Tibetben 5000 évnél is régebbi írások szólnak róla, csak ők pránának nevezik. A hagyományos kínai orvoslás alapja is ennek – az általuk chi-nek nevezett- energiának a megfelelő áramoltatása a szervezetben.

– Tulajdonképpen ez nem is új dolog, inkább a modern technikának köszönhetően újra felfedezett.

– Így van, és a legújabb kvantumfizikai kutatásoknak köszönhetően egyre jobban megértett. Az ősi keleti gyógyászat egyik alaptétele, hogy az egész látható a részek bármelyikében. Vagyis a testünk egy kis területe is információt hordoz az egész szervezet működéséről.

Ugyanúgy működik, mint egy holografikus film, amit ha darabokra szabdalunk, minden kis darabról az egész képet kapjuk vissza, nem pedig a részleteit. Gondoljunk csak az íriszdiagnosztikára, a talpreflexológiára, a füladdiktológiára vagy az arcdiagnosztikára. Ezek mind-mind holografikus kivetülések, csakúgy mint a testmezőnk, vagy auránk.

– Általában milyen típusú problémákkal keresnek meg téged?

– Az elhízástól kezdve a krónikus szervi megbetegedéseken át, a daganatos betegségekig nagyon széles a paletta. Vegyük például a legegyszerűbbnek tűnő esetet, a túlsúly kérdését. Nem mindegy, hogy valaki a stresszes élethelyzeteit vezeti-e le túlzott kalória bevitellel, vagy valamiért lassú az emésztése, ami szintén bizonyos lelki okra vezethető vissza. Ezenkívül a hormonrendszeren belül is kereshető a kiegyensúlyozatlanság.

Nem mindegy, hogy pajzsmirigy alulműködés áll-e a háttérben, vagy már a hipofízis sem működik megfelelően, mert más-más lelki aspektust kell figyelembe vennünk. Ezért egy-egy konzultáció másfél-két órát is eltarthat.

– Van a pácienseknek manapság ennyi idejük?

– Ahogy mondani szokták: ha nincs időd az egészségre, majd lesz elég a betegségre. Úgy tapasztalom, hogy az emberek szeretik, ha figyelmet fordítanak rájuk és nem „futószalagon” folynak a dolgok. Mindenki más lelki alkattal rendelkezik, nem alkalmazhatunk sablonokat. Legtöbbször ezért alkalmazom a keleti arcdiagnosztikát is – ami nevével ellentétben – nem a klasszikus értelemben vett diagnózis felállítására szolgál, hanem legfőképpen a személyiség meghatározására. Bár, természetesen fizikai tünetek is megjelennek arcunkon. Mivel a betegségeink túlnyomó többsége a lélekből fakad, így nem mindegy, ki hogyan reagál a problémáira, illetve ebből adódóan milyen testi problémákra hajlamos.

– Ez azt jelenti, hogy akár megelőzésként is alkalmazható?

– Ha az adott személy képes tudatosítani, és hasznosítani a róla elhangzott információkat, akkor természetesen igen. Fontos megismernünk erősségeinket és gyengeségeinket egyaránt ahhoz, hogy könnyebben boldoguljunk a világban. Ez pedig ismét egy újabb spirituális téma.  Pandora

 

http://www.astronet.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3123910
Hónap: 15280
Nap: 584