Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megjárta a mennyországot, majd visszatért az idegsebész

Megjárta a másvilágot, majd visszatért a földre egy amerikai idegsebész. Az addig szigorúan realista 59 éves férfi, miután felgyógyult a halálos agyhártyagyulladásból, könyvet írt élményeiről, s kijelentette: be tudja bizonyítani, hogy a mennyország létezik.

Saját bőrén tapasztalta meg az 59 éves amerikai idegsebész, dr. Eben Alexander, hogy létezik a mennyország. Erről a világ egyik legnagyobb hetilapjának, a Newsweeknek nyilatkozott az orvos, aki nemzetközi szinten is elismert szaktekintély.

– Soha nem hittem a halálközeli élményekben. Egy olyan világban nőttem fel, ahol mindent a tudomány vett körül, köszönhetően idegsebész édesapámnak, akinek én is a nyomdokaiba léptem. Így lett belőlem is akadémikus idegsebész, aki pontosan tudja, hogy milyen folyamatok mennek végbe az agyban a halálhoz közeledve, s így adtam tovább a tudásomat számos egyetemen – kezdte Alexander a Newsweeknek.

– Az agy bámulatosan kifinomult s egyben rendkívül kényes gépezet, amely a legkisebb oxigénhiányra is érzékenyen reagál. Ennek megfelelően nem volt meglepetés, amikor hihetetlen történeteket meséltek a súlyos traumákból felépülő betegek – magyarázta az orvos, mennyire nem hitt a spirituális világban, mielőtt 2008 novemberében kómába esett.

Utazás egy másik világba

– Iszonyatosan erős fejfájásra ébredtem azon a napon, órákkal később pedig az agyam majd összes aktivációs funkciója leállt. Az orvosok arra jutottak, hogy a kólibaktérium egyik ritka fajtája fertőzött meg és okozott agyhártyagyulladást. Amikor betoltak a kórterembe, a túlélési esélyeim a nullához közelítettek. A testem hét napig hevert, az agyam nem működött, s mégis utazást tettem egy másik világba – emlékezett a neves idegsebész. Dr. Eben Alexander állítja: a jelenkori tudomány állása szerint a halálközeli élményeket az agykéreg minimális, átmeneti vagy részleges működési zavara okozza. Csakhogy erről dr. Alexander esetében azért nem lehet beszélni, mert az agykérge szinte semmilyen szinten nem működött a kóma alatt, amit CT-vizsgálatok támasztottak alá.

– Olyan érzés volt, mintha a föld alól bukkannék elő, még a fák gyökérzetét is láttam magam előtt. Ahogy egyre haladtam fölfelé, számomra teljesen idegen, átlátszó, de mégis érzékelhető és nagyon gyorsan szálló alakokat láttam meg a rózsaszín felhőkkel teli kék égbolton. Egyszerűen éreztem azoknak az elsuhanó alakoknak a hangját. Nem hallottam, hanem éreztem! Minden teljesen elkülönülőnek tűnt, de mégis minden tökéletesen összetartozott – idézte fel túlvilági utazásának részleteit Alexander.

– Aztán vettem csak észre, hogy mintha egy pillangó szárnyára kapaszkodva utaznék, ráadásul nem egyedül. Egy csodálatos lány volt velem, tekintete mindennél jobban megnyugtatott, mintha csak azt súgta volna: „Ne aggódj, nincsen semmi baj!” Egyre távolodtunk a Földtől és az univerzumtól, miközben sorban tettem fel magamnak a kérdéseket: „Hol vagyok?” vagy „Miért történik ez velem?” A válaszokat pedig nem megmondta valaki, hanem egészen egyszerűen átjárták a testemet – mondta el Alexander.

Dr. Alexander megjárta a mennyországot
Dr. Alexander megjárta a mennyországot

Kapcsolatban Istennel és a másvilággal

Dr. Csókay András idegsebész főorvos fejlesztette ki a súlyos traumás agyduzzadás kezelésére az úgynevezett éralagút-technika módszert, de további koponya- térnyerési technikák új műtéti megoldásai is neki köszönhetők. Ő nem vonja kétségbe kollégája szavait.

– Számos neves tudós ismerte el a történelem során, hogy a spiritualitásnak, a hitnek mennyire fontos szerepe van. Elég csak Albert Einsteinre vagy Max Planckra gondolnunk, hogy tudjuk: az ész önmagában nem megy sokra – vélekedik Csókay. – Egészen biztosan kapcsolatban vagyunk Istennel és a másvilággal, s erről én is megbizonyosodtam már. Egyik ilyen alkalom volt, amikor egy igazoltan agyhalott betegem ágya mellett állva a következőnek voltam szemtanúja. Ahhoz, hogy egy agyhalott személynek a szerveit tovább lehessen adományozni, 16 kritériumnak kell megfelelnie. Ez a fiatalember mindnek teljesen megfelelt, tökéletesen agyhalott volt, semmilyen agyi aktivitást nem mutatott, semmilyen külvilági ingert nem észlelt.

A szeretet áramlása

– Mielőtt három órával később kivették volna az összes szervét, a nővére odalépett öccse élettelen testéhez, megsimogatta a kezét, és beszélt hozzá. Az agyhalott fiatalember pedig könnyezni kezdett – idézte fel egy megrázó élményét a főorvos, aki azt szűrte le ebből, hogy a szeretet áramlása nem az agyon keresztül történik, csupán annak segítségével. De ha bárki belegondol: az agyban nincs olyan, hogy szabadakarat-, megbocsátás- vagy szeretetközpont, mégis rendelkezünk ezekkel a képességekkel és érzelmekkel. Az agyunk csak abban segít, hogy ezeket kifejezésre juttassuk, véli Csókay András. Hozzátette: ha halálközeli élménye közelebb vitte dr. Eben Alexandert Istenhez, akkor egészen biztos, hogy igazat mondott.

Háromszor tért vissza a halálból Teo

Horvátország a halálból eddig háromszor visszahozott, hatéves Teónak szurkol, de a kicsinek nem sok az esélye a túlélésre. Olyan betegségben szenved, amit csak minden 120 ezredik gyerek örökölhet, és a kezelésére nincs pénz.

A kis Teo Snajder egészségesen született. Szülei boldogan nevelték mindaddig, míg az egyik reggelen hat hónapos korában nem kezdett el keservesen sírni. Aztán elkékült, rángatózott, nem kapott levegőt, s úgy tűnt, elszállt belőle a lélek. Édesanyja szájon át élesztette újra. A kiérkező mentők azonnal kórházba szállították, ahol kiderült: a pici anyagcseréje felborult, állapota menthetetlen. Csakhogy a kis Teo ebbe „nem nyugodott bele”. Harcolt. Az ápolása a legjobb zágrábi kórházban, a Rebróban zajlik, ahol még kétszer kellett őt visszahozni a halálból.

– Teo a második újraélesztése óta könyörög, vigyük őt oda, ahonnan visszatért. A fényességbe, ahol boldog volt, ahol nem fájt semmi. A szívem megszakad, de nem viszem. Míg egy szemernyi esély van arra, hogy itt tarthatom őt, nem mondok le róla – jelentette ki anyukája, Sanja. 

 

http://www.borsonline.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

NORBI - Tamási

Tiszta szivböl hiszek mert van élet a halál után.
JÉZUS ÉL!

Én mindig imádkozom az Édesanyám ért és erőt kapok a Jó Istentől hogy tudjam végig CSINÁLNI! - Re: Tamási

Tyukodi Béláné - 8960 Lenti

Aki még nem látta a filmet, javaslom nézze meg!
Megtörtént eseményt dolgoz fel. Egy 4 éves kisfiú az operációja alatt a mennyországba jár. Ennek a történetét dolgozza fel a film. 1 1/2 órás, és gyönyörű.
A film címe: Igazából mennyország

Tyukodi Béláné - 8960 Lenti, Lehel u. 5.

Szép estét mindenkinek!
Olvastam Dr Eben Alexander könyvét. Nagyon tetszett. Nem ez volt az első, amelyből kiviláglik, van élet az élet után. Byrne Lorna könyvei akadtak először a kezembe, aztán jött a többi. Meg vagyok győződve arról is, nem véletlenül került a kezembe eddig kb. 30 db könyv, amely ezoteriával foglalkozik. Nagyon jó Brian Weiss, és Emily Weiss /Apa, Lánya/könyve, Raymond Moody könyvei, James Van Praagh médium könyvei, Theresa Caputo médium könyvei, meg még sok más könyvek. A történet nem regény, nem kitalációk, hanem hiteles történetek. A szerzők ma is élő emberek.

Reka - ;-)

En hiszek es udv nektek!
Udv:Reka

bogdan janos - 1968bogdanjanos@gmail.com

Elképesztő! Eddig is hittem a túlvilágban ,de ezek után , mégjobban hiszek! Mert tényleg létezik egy másik,vagy talán több ,más világ .

Zsolt - Van élet a halál után

http://hu.scribd.com/doc/220441628/Samu-Zsolt-Aranyloves

 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 5
Összes: 3089478
Hónap: 14293
Nap: 323