Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki a “legtökösebb” férfi?

A nigériai Argungu is csak egy unalmas halászfalu lenne, ha nem itt rendeznék évente az Argungu Nemzetközi Halász Fesztivált (AIFF). Itt aztán a férfiak megmutathatják mennyire férfiak a tó legnagyobb halának kifogásával. Nem horgászfelszereléssel, hanem puszta kézzel, bizonyítván ezzel a folyóparton drukkoló hölgykompániának, hogy bizony ők a legjobb halászok és az evolúció legtökéletesebb hímjei.

A négynapos fesztivált februárban vagy márciusban rendezik meg és népszerűségét jelzi, hogy a látogatók már egy hónappal a kezdés előtt megérkeznek a városba, hogy részt vegyenek az előkészületi izgalmakban. Az utolsó napon megrendezett halászverseny menete a következő: halászok ezrei ellepik a folyót kivájt lopótökkel és hálóval, és 45 perc áll rendelkezésükre ahhoz, hogy kifogják a legnagyobb halat az egy mérföld kiterjedésű Matan Fada folyóból. A kivájt lopótököt különféle magvakkal töltik fel, mellyel a sekélyebb vízbe csalogatják a halakat. A legnagyobb fogások között szerepelt egy 64 kg-os nílusi sügér. A győztes nemcsak versenytársai irigy tekintetét zsebelheti be, hanem egy autó és utazás boldog tulajdonosa is lehet.

Vannak, akik bármire képesek a győzelemért. A 2008-as győztest például megfosztották címétől és börtönbe vetették, mivel néhány versenytársa bebizonyította, hogy a halat már korábban kifogta egy másik folyóban, valószínűleg a Nigerben.

Bár a vallási ünnepekhez köthető halászfesztiválok a 16. századra vezethetők vissza  az AIFF hagyományai 1934-hez kapcsolódnak, amikor Dan Mu’azu szultán történelmi látogatást tett a városba, megszüntetvén ezzel a Sokoto kalifátus és a Kebbi királyság közötti évszázados ellenségeskedést. A fesztivál a horgászverseny mellett számos mezőgazdasági kiállítást is magába foglal és jelzi a terménybetakarítás végét.

Akik nem jönnek lázba a halászversenytől, azok kipróbálhatják magukat ökölvívásban vagy éppen birkózásban, valamint fogadhatnak teve- és szamárversenyekre.

Hiába. Élni tudni kell.

forrás

 

http://tudtadhogy.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3123891
Hónap: 15281
Nap: 580