Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rejtélyes erdei kútra bukkantak

tr5.jpg

A közelmúltban egy kútat találtak a tiszaörvényi ártéri erdőben, amely sehogy sem lehetne ott...

Sem a térképek nem jelzik e kutat, sem az idősek nem tudnak arról, hogy annak ott kell lennie. Pedig ott van. Ez a különlegesség foglalkoztatja mostanság a tiszaörvényi Szabics-kikötőben megfordulókat.– A Göbe-tóig vezető sétaútról nem látható a kút, de még az ártéri erdő széléről sem – meséli Kiss Ferenc túravezető, amint a már lucskos hóban a rejtély felé tartunk. A sétaút most csak a Szabics-kikötőből közelíthető meg. Különös csend ül a tájon, a távolban egy harkály kopog, a napsütésben néhány madár énekel.A kút létét több évtizedig homály fedte. A tó feltöltése után a sziget sokáig járhatatlan volt, majd a Tiszavirág ártéri sétaút létesítésekor a tanösvényt is csak a Göbéig alakították ki. Utána a sűrű ártéri erdő következik. – Ennek a kútnak a létezéséről senki sem tudott – mondja Kiss Ferenc. – Még a legidősebbek, akik rendszeres kijártak legeltetni, földet művelni, sem emlékeznek, hogy itt kellene állnia. Logika sincs abban, hogy itt van, mert a Göbe nyugodtan szolgálhatott volna az állatok itatására. A hely különlegességét mégsem az adja, hogy egy elfeledett kút áll az erdő közepén, hanem az a számos különös jelenség, amelyeket az utóbbi hetekben itt éreztek. Akik lenéztek a kút mélyére, megnyugvást tapasztaltak. Néhány perc csend és kis önvizsgálat kitisztítja az agyat, megnyugtatja a lelket. Volt, aki különleges energiamezőt érzett itt.

– Hogy emberi civilizáció nyoma, az biztos – folytatja a túravezető –, ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a kút mellett ősöreg, elvadult szőlőindák kapaszkodnak a magasba. A kút az ártéri sétaúton, a Tisza és a Tisza-tó közt egy szigeten van, ahol elterül a Göbe-tó. Az ártéri erdőben újabb vízfelület létezik, egy mesterséges kútban. A csend többszörös visszatükröződése ez a sokszoros vízfelület közt. Talán innen ered az a megmagyarázhatatlan érzés, ami felkeltette az örvényiek érdeklődését?


A térképeken nem jelzett helyen tényleg van valami különös és megmagyarázhatatlan. De hogy mi, arra talán az első visszatérők adnak választ, ha kívánságuk teljesült.

 

http://paranormal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 9
Összes: 3123901
Hónap: 15280
Nap: 582