Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Top 10 megmagyarázhatatlan jelenségek

 

Top10 megmagyarázhatatlan jelenségekA tudomány igazán sok kérdésre képes választ adni, de mindenre azért mégsem...

Top10: a test-elme kapcsolat

Az orvostudomány éppen csak kezdi megérteni, mi módon képes az elme a testi funkciók befolyásolására. A placebo hatás például azt demonstrálja, hogy csupán a gyógyszer hatásosságába vetett hit által képesek vagyunk állapotjavulásra - akkor is, ha a szer valójában nem tartalmaz hatóanyagot. A mechanizmus magyarázata nem ismert, azonban rámutat a test csodálatos öngyógyító képességére, amely felülmúlja a modern gyógyszeripar legragyogóbb eredményeit is.

Top9: a pszichikus erő

Az extraszensz képességben – bár oka nem ismeretes – sokak hisznek. Úgy vélik, hogy ez az az erő, amely által képes a kiválasztott múltat s jövőt látni. Tudósok olyan személyeket vizsgáltak – ellenőrzött körülmények között –, akik úgy gondolták, őket ilyen tehetséggel áldotta meg az ég. Túlnyomórészt negatív, vagy kétes eredmények születtek. Vannak, akik szerint ez a tehetség nem tesztelhető. Ha ez igaz, a tudomány soha sem fogja megerősíteni vagy cáfolni az extraszensz-jelenségek létét.

Top8: halálközeli élmények – élet a halál után

Azok, akik visszatértek a klinikai halál állapotából, gyakran számolnak be misztikus történésekről. (Például az "alagút-, vagy  fényélményről", a már eltávozott szeretteikkel történt találkozásról) Mindez azt sugallja, hogy a test halálával nem ér véget a létezés. Szkeptikusok állítják, hogy e képek és érzetek a haldokló agy által keltett hallucinációk részei, azonban ma sem tudjuk, hogy nem a "túloldalról" érkező víziókkal van-e dolgunk.

Top7: UFO-k

Az UFO az "Azonosíthatatlan repülő tárgy" kifejezés angol rövidítése. Nem kétséges, hogy sokan láttak már ilyet az égbolton, hiszen megszámlálhatatlan esetben jártak sikertelenül a furcsa, repülő tárgyak azonosítási kísérletei során. Sajátságos fényeik és mozgásuk miatt valóban felmerülhet a gyanú, hogy idegen civilizációk látogatják meg bolygónkat, de az is igaz, hogy sok esetben nagyon is kézzelfogható, természetes folyamat vagy tárgy volt a jelenség hátterében.

Top6: Déja Vu

A deja-vu francia eredetű kifejezés, melynek jelentése körülbelül: "mintha már láttam volna". Olyan megmagyarázhatatlan érzést értünk alatta, hogy az adott körülményt, történést már ismerjük, átéltük - bár nem tudjuk, mikor. Vannak, akik szerint a válasz előző életbéli tapasztalatokban keresendő. Bár a modern pszichológia kínál néhány kézenfekvő megoldást a kérdésre, a jelenség mégis a talányok táborát erősíti.

Top10 megmagyarázhatatlan jelenségek 

Top5: szellemek

Shakespeare és a modern TV-sorozatok egyaránt témául választották a szellemjárást. Már sokan számoltak be idegenek árnyainak megjelenéséről vagy éppen elhunyt szerettük szellemének látogatásáról. A tudomány jelenleg nem rendelkezik kielégítő magyarázattal a témában, pedig a szemtanúk már fotókon is rögzítették a szellemjárás mozzanatait, sőt, egyesek számára a halottakkal történő kommunikáció sem okoz nehézséget. A szellemvadászok reménye, hogy egy nap bizonyítható lesz a halottak és élők közti információcsere és kapcsolat.

Top4: rejtélyes eltűnések

Nem ritkán esik meg, hogy eltűnik valaki, ám az ok különböző. Vannak, akik elszöknek, elmenekülnek, mások baleset vagy bűntény áldozataivá válnak. A Marie Celeste legénysége vagy Jimmy Hoffa, Amelia Earhart vagy Natalee Holloway: csupán néhány kiragadott eset a nyomtalanul eltűnt személyek sorából. Sorsuk örökre titok marad?

Top3: Intuíció

Nevezhetjük megérzésnek, vagy hatodik érzéknek, vagy ahogy akarjuk: mindnyájan megtapasztaltuk már egyszer-másszor. A pszichológusok elmélete a jelenséggel kapcsolatban az, hogy öntudatlanul gyűjtünk be - később fontosnak bizonyuló - információkat a környezetből, ezért nem vagyunk tudatában az információ forrásának. Mindenesetre, az intuíció jelensége nehezen vizsgálható és bizonyítható. Feltehetően a pszichológia sem képes teljes mértékben kielégítő választ adni ezzel kapcsolatban.

Top2: nagyláb

Évtizedeken át terjedt a szóbeszéd amerikaszerte egy óriási, szőrös, emberszerű lényről, akit Nagyláb-nak kereszteltek a szemtanúk leírása nyomán. Ha hihetünk az általuk elmondottaknak, nem egy lényről, hanem egy egész populációról lehet szó. Ellentmond azonban, hogy soha nem találtak egyetlen csontvázat vagy fogdarabot, vadász se lőtt le soha egyetlen példányt sem, és fénykép sem készült. Így hát, - Loch Ness szörnyéhez hasonlóan -, nem bizonyítható a létezése. Lehet, hogy csak biztonságos odújában ül, távol a kíváncsi emberszemektől.

Top10 megmagyarázhatatlan jelenségek

Top1: Taos hangja

A helybéliek és az arra utazók állítják, hogy a New Mexico-i Taos városában évek óta idegesítő, rejtélyes dörmögés észlelhető a sivatag felől. Érdekes módon, a taosiaknak csupán 2 százaléka hallja rendszeresen a mély hangot. Vannak, akik a hely akusztikájában keresik az okot, mások sötét titokra gyanakodnak. Senki sem tudta eddig megmondani, hogy a hang eredete lelki, természeti, esetleg természetfeletti.

Top10 megmagyarázhatatlan jelenségek

 

forrás: drinfo.hu

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 6
Összes: 3089469
Hónap: 14290
Nap: 321