Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Véletlen???

VÉLETLEN ?????
 


 James Dean 1931-1955. Ma már a hollywoodi filmipar nagy legendáinak egyike. Nagyon fiatalon kezdte a pályát és nagyon fiatalon is halt meg, autóbalesetben. Mégis feledhetetlen filmjei és korai, tragikus halála miatt ma is sokan ismerik nevét és személye ma is élénken él a köztudatban...
 
 
 

Az ígéretes hollywoodi színész, James Dean 1955-ben halt meg egy tragikus autóbalesetben. Mikor kocsijának roncsát bevontatták a garázsba, a motor kiesett és összezúzta egy szerelő lábát. A motort egy orvos vásárolta meg, beszerelte versenyautójába; nemsokára szerencsétlenül járt. Ugyanazon a versenyen meghalt egy mási versenyző is, akinek autójába Dean kocsijából tették át a meghajtótengelyt. Dean autóját később megjavították - a műhelyben tűz ütött ki. Az autót kiállították Sacramentoban, leesett az emelvényről és eltörte egy teenager csípőjét. Később Oregonban a teherautó, amely a kocsit szállította, megcsúszott és betörte egy üzlet kirakatát. Végül 1959-ben, tizenegy darabra tört szét, pedig épp csak az állványán pihent. 
 
 
 James szenvedélye a színjátszáson kívül a sebesség volt. 15 évesen kapta első motorját, innentől kezdve a gyorsasági versenyek gyakori résztvevője lett. A Giant forgatása közben James Dean autóversenyre utazott, az országúton azonban karambolozott kocsijával és 1955. szeptember 30-án életét vesztette. Indiana államban, a fairmounti temetőben helyezték végső nyugalomra. Tragikus halála után még három évig tonnaszám kapta a rajongói leveleket.

Dean szexuális irányultsága kapcsán vita alakult ki az életrajzírók között. Azt senki nem vonja kétségbe, hogy Deannek számos férfival volt viszonya. Egy 1992-ben megjelent életrajz azonban azt állítja, Dean férfiakkal csak karrierjének előmozdítása érdekében létesített viszonyt. Dean életrajzírója George Perry szerint: „Igazából csak egy meleg kapcsolata volt, George Brackett-tel, a CBS rendezőjével, korai Los Angeles-i éveiben" ... „Ez a szereposztó dívány esete volt."

A fiatalok problémáit azóta sem tudta senki úgy megformálni, mint ő a Haragban a világgal című filmben, a farmert és piros dzsekit viselő, szomorú tekintetű Jim Stark szerepében. James Deant a nézők tették legendává, azok a fiatalok, akik érezték, hogy végre valaki megérti őket, átérzi a gondjaikat és felhívja a figyelmet elkeseredettségükre és magányukra. Ahogy azt egy, az életéről szóló dokumentumfilmben tökéletesen megfogalmazták: "A fiatalság magát gyászolta James Dean halálával."
 
 

A Titanian rendkívüli esete pedig már egészen hihetetlen egybeesés. A Titanian 1935 áprilisában szenet szállított Tyne-ból Kanadába. Egy éjszakaWilliam Reeves volt őrszolgálatban, amikor rossz előérzete támadt. Ahogy közeledett a hajó ahhoz a helyhez, ahol a két másik tengerjáró elsüllyedt, szorongása teljesen elhatalmasodott. Megállíthatta volna a hajót csupán egy előérzet miatt? Egy másik fantasztikus egybeesés segített neki a döntésben. Ugyanis azon a napon született, amikor a Titanic elsüllyedt. „Veszély előttünk!"- kiáltott fel a hídra. Alig hagyták el a szavak a száját, máris egy jéghegy tűnt elő a sötétségből. Éppenhogy el tudták kerülni az összeütközést.


Érdekes, hogy a hasonló esetek még a síron túl is mennyire tudnak működni. 1899-ban a kanadai színész, Charles Francis Coghlan egy texasi utazása közben megbetegedett és meghalt. Földi maradványait nem szállították haza, mert a Szent Lőrinc öbölben, Edward herceg szigetén (Kanadában) lakott, mely több mint 5600 kilométerre fekszik a texasi Galvestontól, ahol a színész elhunyt. Ólomkoporsóban, gránit sírboltban temették el, de csontjai még egy évig sem pihenhettek. 1900 szeptemberében ugyanis hatalmas hurrikán támadt a térségben és a víz elárasztotta a temetőt. A sírbolt beomlott, Coghlan koporsója pedig kiúszott a Mexikói öbölbe. Lassan végigsodródott Florida partjai mentén, bele az Atlanti-óceánba, innen aztán a Golf áramlat vitte tovább észak fel

Nyolc év telt el. 1908 októberében Edward herceg szigetén a halászok megpillantottak egy nagyobb dobozt himbálózni a vízen, melyet jócskán kikezdett már az idő és a víz. Coghlan maradványai hazatértek. A szigetlakók félelemmel vegyes tisztelettel temették el Coghlant abban a templomban, ahol valaha megkeresztelték.


Néhányan úgy vélik, azok az egybeesések, melyek nagy időtartamot szelnek át, bizonyára asztrológiai feltételek következményei. Elképzelhető, hogy a csillagok és bolygók állásai részei lehetnek annak az erőnek, mely rendet visz az univerzum káoszába.

Ezt az elméletet igazolja az Erdington-gyilkosságok azonossága is. A két gyilkosság ugyanazon a helyen, ugyanazon a napon történt, csak 157 év eltéréssel. Az áldozatok azonos korú (némely forrás szerint egy napon született) lányok. A két esetben olyan szembeötlő és sok a közös elem, hogy feltételezhető, a bűnösöket valamilyen asztrológiai befolyás vezérelte tettük végrehajtásakor.


1817. május 27-én a huszadik évében járó Mary Ashfordot holtan találták Erdingtonban - az akkor még kis faluban - Birminghamtől öt kilométerre. Nyilvánvaló volt, hogy a fiatal lány gyilkosság áldozata lett. 1974. május 27-én Barbara Forrestet találták holtak ugyanott, nem messze attól az óvodától, ahol óvónőként dolgozott. Megfojtották.

Ez önmagában nem több mint érdekes hasonlóság. Ha azonban részleteiben vizsgáljuk a két esetet, akkor mutatkoznak a döbbenetes azonosságok. 1817-ben ás 1974-ben egyaránt május 26-ára esett pünkösd napja. Másnap, május 27-én történtek a gyilkosságok. Mindkét áldozatot megerőszakolták, holttestüket nagyjából ugyanott (egymástól 360 méternyire) találták meg, s a halál nagyjából ugyanakkor állt be. Mindkét esetben (bár Mary Ashfordnál talán kevésbé) a nyomok arra utaltak, hogy a gyilkos megpróbálta elrejteni a holttestet.


A közös vonások sora még nem ért véget ezzel. Mindkét lány pünkösd hétfőjén este egy barátnőjét látogatta meg, s ott öltöztek át, hogy táncmulatságba menjenek. Mindkét gyilkosság után egy Thornton nevű férfit tartóztattak le, mindkettőt a gyilkossággal vádolták, és mindegyiket felmentették a vád alól.


Bár nincs egyetértés, határozott válasz a kérdésre, hogy mi áll az egybeesések hátterében, tagadhatatlan, hogy hívőket és szkeptikusokat egyaránt menthetetlenül magukkal ragadják az ilyen esetek. Minden egybeesés csodálkozást kelt, a legkülönösebb példák láttán pedig szárnyalni kezd a képzelet.


forrás: www.jakabulesasuke.hupont.hu 

 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3123896
Hónap: 15280
Nap: 580