Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A legjobb világállamforma a spirituális-kommunizmus

A

z a monarchikus világrend, amiről a védikus szentiratok beszélnek, sok-sok ezer évvel ezelőtt volt. Az általunk ismert történelem 5000 évében, ennek a tökéletes felépített védikus társadalmi rendszernek már csak a torz tükröződését láthatjuk és egyre inkább láthatjuk. Pedig a modell jó...csak az uralkodás minőségén kell javítani.

 

Ha a világ felett egy nagyon tisztalelkű és spirituálisan fejlett személy uralkodna a bölcsek javaslatára, akkor tökéletes rend uralkodna a világban. Ezt tanítják a Védák.

 

A legjobb világállamforma a spirituális-kommunizmus, aminek a központjában a spirituális világ áll mint cél. Minden a Legfelsőbb Irányítóé, Őt kell elégedetté tenni, az Ő törvényeit kell betartani, mert ha Vele összhangba cselekszünk, és az egész emberiség  célja ez, harmónia köszönt ránk és az Anyatermészet is kedvezően reagál erre, hisze Belőle van, Ő irányítja azt.

 

Sokan valami nagyon bonyolult megoldást képzelnek el a világ bajára, de a Védák rendkívül egyszerű javaslattal állnak elő és nem kellenek ide Vénusz projektek, meg Uránusz projekt meg a jó ég tudja mi, amik egy feltételekhez kötött ember Kali-yuga-agyából pattantak ki.

 

Mi a feltételekhez kötöttség

 

Az ember nem képes jobbat kitalálni az emberiség problémáinak a megoldásaira az isteni törvényeknél. Nem tud és még ha úgy néz ki, hogy jó ötlet, akkor is magában hordozza az emberi feltételekhez kötöttség minden hibáját.

 

Ha veszel magadnak egy számítógépet és ha úgy dugod össze, hogy szerinted az logikus, meg "De jó! Ezt ide is belelehet dugni!" akkor nem lesz tökéletes, de ha előveszed szépen a kézikönyvet és ha betartod az ott leírtakat, akkor fog csak működni.

 

Hasonlóképpen a világhoz is jár kézikönyv, egy használati útmutató és ez a kinyilatkoztatott szentírások, amiket buta ember nem fogad el ugyan, mert ő azt hiszi, hogy ahogyan Ő gondolja az jobb, de ez még nem jeleni semmit és ettől még mondjuk a Védikus Szentírások nem veszítenek a hitelességükből.

 

Egyszerű az egyszerűnek.

 

A világnak csak egy baja van, hogy olyan emberek vezetik és vezetnék, akik jobbnak gondolják magukat Istennél. Nem tartják meg ami le van írva, saját utakon járnak, de  az lócitrom.

 

A világnak egy spirituális vezetés kell...minden más csak ügyeskedés. Nagyon egyszerű a megoldás, de a Kali-yuga embere bonyolult elme és ezért bonyolult dolgokat is keres, de egykor majd rájön, hogy erre nincs szükség és akkor jön el az Aranykor.

 

Nézd meg az előző 4 részt a témában

 

Srímad Bhágavatam1. ének, 19. fejezet, 3. vers
Kulturálatlan vagyok és bûnös, mert elhanyagoltam a brahminikus kultúrát, az Isten-tudatot és a tehenek védelmét. Ezért azt kívánom, hogy birodalmam, erõm és gazdagságom nyomban égjen el a br§hma£a haragjának tüzében, hogy a jövõben ne ez a balszerencsés gondolkodás vezéreljen!


MAGYARÁZAT: A haladó emberi civilizáció a brahminikus kultúra, a tehenek védelme és az Isten-tudat alapjain nyugszik. Egy államban a kereskedelembõl, a mezõgazdaságból és az iparból következõ gazdasági fejlõdést teljesen a fenti elvek szolgálatába kell állítani, máskülönben minden látszólagos gazdasági fejlõdés csupán hanyatlást eredményez. A tehénvédelem a brahminikus kultúra ápolását jelenti, mely Isten-tudathoz vezet, azzal pedig elérhetjük az emberi civilizáció tökéletességét. A Kali-kor az élet magasabb rendû elveit pusztítja el, és bár Par¦k¢it Mah§r§ja erõsen ellenállt Kali uralmának ebben a világban, annak hatása egy alkalmas pillanatban mégis utat tört magának, s még egy ilyen erõs királyt is, mint Par¦k¢it Mah§r§ja, rávett arra, hogy az éhség és a szomjúság csekélyke kihívására semmibe vegye a brahminikus kultúrát. Par¦k¢it Mah§r§ját bántotta a véletlen esemény, és azt kívánta, bárcsak egész királysága, hatalma és vagyona elégne, amiért nem a brahminikus kultúrát és a többi elvet szolgálják.


Ahol a gazdagságot és az erõt nem állítják a brahminikus mûveltség, az Isten-tudat és a tehénvédelem fejlesztésének szolgálatába, az államra és az otthonokra biztos balsors vár. Ha békét és gazdagságot akarunk a világon, ebbõl a versbõl kell tanulnunk: minden államnak, minden otthonnak arra kell törekednie, hogy támogassa a brahminikus kultúra jó ügyét az ember megtisztulása érdekében, támogassa az Isten-tudatot az önmegvalósítás érdekében, és támogassa a tehénvédelmet, hogy legyen elegendõ tej, s a legjobb ételhez jussunk annak érdekében, hogy egy tökéletes civilizációban élhessünk.

 

A Föld terhe - Mi a katasztrófák valódi oka?

A Föld terhe - Mi a katasztrófák valódi oka?

Helytelen az az elmélet, mely szerint a háborúk és az egyéb pusztító katasztrófák amiatt vannak, hogy a népesség megnövekedése túlságosan nagy teherré válik a világ számára. Tovább

 

A Kali-kor jellemzői

Az évszakok szabályos rendje megváltozik, az emberek tisztességtelen eszközökkel keresik a kenyerüket, eluralkodik a düh, a mohóság..Tovább >>

 

http://aranykor.freeblog.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3121329
Hónap: 17194
Nap: 488