Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Mars hatása az életünkre és a világ eseményeire

A tüzes planéta többek között életerőt, akaratot, energiát, cselekvő- és küzdőképességet, becsvágyat, az aktív erotikumot, szexuális energiánk jellegét és megnyilvánulási módját jelképezi az egyéni horoszkópban. Feltárja, milyen fokú kezdeményezőkészséggel rendelkezünk, és mi módon fejezzük ki agresszivitásunkat, felvilágosítást ad önérvényesítési stílusunkról, küzdőképességünkről, arról,  hogy hogyan igyekszünk megvalósítani vágyainkat, szándékainkat, azaz mi módon “működünk”  az anyagi világban.

A Szűz jegye és a hozzá rendelhető 6-os ház többek között a munkával és az ehhez való viszonnyal, a napi rutinokkal, a részletek iránti fogékonysággal, hasznossággal, szervezéssel, szolgálattal  (beleértve  a katonai szolgálatot, az alkalmazotti státust is), az egészség és betegség  kérdéseivel áll kapcsolatban.

Függetlenül attól tehát, hogy milyen életterületre, azaz házba esik a Szűz jegye születési képletünkben, a benne masírozó  Mars automatikusan felszínre hozza ezeket a kérdéseket. Mivel szokatlanul hosszú ideig, 2012 július 3-ig tartózkodik a jegyben, bőséges idő marad elmélyedni a fentebbi témakörökben.

Jóllehet a  Mars csak 2012 január 23-án kezdi meg 2012 április 13-ig tartó látszólagos hátrálását (retrográd mozgását), ügyeink már november 26-körültől lelassultak, amikor is retrográd árnyékba került. (Bár későbbi sikereink alapjait az előttünk álló egy hétben lefektethetjük, a most elindított projekteket még jó néhányszor át kell gondolnunk, a részleteket a lehető legaprólékosabban kidolgoznunk, mielőtt tavasszal valóban sínre kerülnének).

A retrográd mozgásnak fontos szerepet játszik az asztrológiában. Egy bolygó hátráló mozgásának időszak három fázisra különíthető el. A kezdeti fázisban még haladunk, de észrevehetően lassúbb tempóban. A középső fázis maga a retrográd szakasz, amelyben projektjeink, terveink késedelmet szenvednek, de legalább marad idő az addig csak elnagyolt részletek kidolgozására, a hibák korrigálására is. Csak fokozott erőfeszítések révén haladhatunk.A harmadik és az utolsó fázis, amelyben, a szükséges korrekciók végrehajtását követően dolgaink apránként újra  mozgásba lendülnek

A mundán (azaz a nagyvilág eseményeit vizsgáló) asztrológia szerint a Mars látszólagos visszafelé (retrográd) haladása nem hat túl szerencsésen a világ eseményeire...

...az általa érintett életterületeken veszteségeket, szerencsétlenséget,  katasztrófákat hozhat. Előnyös pozícióban azonban, épp ellenkezőleg, reformok, nagy energiával, kreativitással, maximális hatásfokkal végrehajtott építőmunka jellemzi működését

A Mars erőnk, erőnlétünk és érvényesülési módunk jelölője. 2012-ben január 24. és április 13. között fog retrográd mozgást végezni a Szűz jegyében, a 23. fokról indulva visszaér a Szűz 3. fokára.

A Szűz jegy analógialáncolatából következően ennek az időszaknak a munkaviszonyra, egészségügyre lehet  a legnagyobb hatása. Könnyen elképzelhető pl. hogy újabb elbocsátási  hullám, a gazdasági helyzet további romlása várható, ezzel párhuzamosan pedig kemény harc folyik a meglévő munkahelyek, megbízások megtartásáért. Ennek során bizonyítani kell, mennyire nélkülözhetetlenek, alaposak, praktikusak, szervezettek vagyunk A javadalmazás enyhén szólva sem túl nagyvonalú, a „versenyképes” fizetésekért sokkal többet kell dolgozni, mint pl. a 2000-es évek elején vagy a ’90-es években, a  munkáltatói visszaélések szintén növekvő tendenciát mutatnak. Apait- anyait bele kell adni tehát, hogy méltányos munkafeltételeket, a teljesítménnyel arányban álló bérezést harcoljunk ki magunknak.

A gazdasági problémák, a növekvő frusztráció világviszonylatban fegyveres konfliktusokat eredményezhet, hiszen a mondán-asztrológiában a Mars a fegyveres testületekkel is kapcsolatban áll, a 6. ház pedig a fentebbi analógiák mellett a katonai szolgálattal is összefüggésbe hozható.

Bár ezt a 150 fokos fényszöget nem tartja túl erősnek az asztrológia, nehezen levezethető feszültségeket gerjeszthet, amelyek testi szinten különböző betegségekhez (jelen esetben különböző izom-és ideggyulladások, hasnyálmirigy gyulladás, allergiás kórképek jelentkezhetnek), viselkedészavarokhoz vezethetnek. Társadalmi szinten a terhelés olyan légkört eredményezhet, amelyben egy apróság miatt is elszakadhat a cérna. Persze ilyenkor mindig jó kérdés, épp mitől és miért nem ezernyi más, sokkal nagyobb horderejű dologtól, de az ilyesfajta kérdések latolgatása túlmutat e cikk lehetőségein.

Az asztrológia fontos jelentést tulajdonít a retrográd mozgásnak: az adott bolygó nem a „normális”, hanem az ellenkező irányba halad, ezért azok az energiák, amelyeket képvisel, nem tudnak a világban természetes módon megnyilvánulni, mert ellenkező irányba, befelé hatnak. Azt is mondhatjuk, hogy az energiájukat nem közvetlenül, hanem a fonákjáról érzékeljük. A bolygók saját jellemzőik, tulajdonságaik kifejezésében gátolva vannak.

Azt az állapotot, amikor a bolygó állni látszik az égen, az asztrológia stacioner helyzetnek hívja, jelölése: S. A stacionárius bolygók direkt mozgásból válthatnak retrográdba ill. fordítva. Mindkét váltáskor előáll a stacioner állapot, amikor a bolygó kicsit „elgondolkodik”, hogy mit is csináljon. Ezen időszak alatt energiája sokkal koncentráltabb, hatása is erőteljesebb, főleg akkor, amikor retrográd fázisából vált direkt mozgásba.

Ez az állapot április 14.-én kezdődik, ami különösképpen figyelemreméltó, hiszen Irán születésének a 6. házban (a katonai szolgálattal is összefüggésbe hozható házban, szemben a 12. házzal, ami pedig külföldi katonai fenyegetés háza is) a Mars már igen régóta tartózkodik, ami ritkaság és ez megmagyarázza az iránfóbia egyre feszültebb légkörét. Irán határában és belül is valóban nagy a katonai feszültség és mozgolódás, de a Mars retrográd mozgása miatt ez a feszültség még nem tud fizikailag színre lépni, de április közepétől ez meg fog változni és -ezek szerint, ha az asztrológia nem téved- megtámadhatják Iránt.

A Neptunusz szerepe a szemben álló Marssal nagyon fontos, mely szerint a katonai konfliktusra a vízen kerülhet sor. A haditengerészetnek lesz főként szerepe ekkor és mivel a Neptunusz az olajért is felelős, az olajszállításban is komoly problémák adódhatnak.

 

http://aranykor.freeblog.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 9
Összes: 3123156
Hónap: 15369
Nap: 436