Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerelem kincseinek megőrzése

Paksi Zoltán Égi utak csillagüzenetei 2012. 05.07-13.

 

 

bolygok.jpegVizsgáljuk meg először ezt a hetet is az asztrológia szempontjából. Ennek a hétnek az egyik legjellemzőbb aspektusa a Vénusz Szaturnusszal alkotott trigonja. Mind a Vénusz, mind a Szaturnusz úgynevezett kapcsolat jelben van. A kettejük között létrejövő aspektus pedig emelő energiákat jelenít meg. Így elmondhatjuk azt, hogy előttünk álló héten az emberi kapcsolatainkat emelni tudjuk és a Szaturnusz okán a benne lévő értékeket és kincseket megőrizni, vagy akár felfedezni. A Plútónak a Marssal alkotott föld trigonja továbbra is a földi, az anyagi dolgok megvalósulását, emelését és gyarapodását segíti. Lényeges a Plútó-Mars trigonnál megjegyeznünk azt is, hogy ez az aspektus kicsit jobban felhívja figyelmünket egyfelől a rendre, a Szűz zodiákusi jele okán, a Plútó okán pedig azért, mivel a Bak zodiákusi jelében uralkodik, hogy a kellő időben tegyük meg a kellő irányba a kellő lépést. Lényeges látnunk azt is, hogy a Plútónak ugyanakkor a szabadság bolygójával, az Uránusszal is van egy quadrat kapcsolata, amely quadrat kapcsolat egyébként hét éven keresztül működik az égen. Tehát ez a Plútó-Uránusz quadrat nemcsak erre a hétre hordoz mindannyiunk számára üzenetet. Egy dolog a lényeg az Uránusz Plútóval való kapcsolatában, hogy ez a fényszögkapcsolat segít minket abban, hogy a sugallataink felismerésében, amennyire az szükséges, egészen új minőségeket, egészen új dolgokat kezdjünk el az életünkben. Ezen a héten egyre gyengébben ugyan, de még érzékelhető a Marsnak a Neptunusszal alkotott oppozíciója. Így a lelkünk mélyén lévő dolgokat ezzel még jobban rendezni tudjuk, még jobban a helyére tudjuk tenni az érzelmeinket. Illetőleg a spirituális energiáinkat, képességeinket is jobban fel tudjuk ismerni és jobban tudjuk működtetni ennek az aspektusnak a segítéségével. A Mars és a Neptunusz inspiratív kapcsolatát, tehát a bennünk lakozó spirituális minőségek felismerését és működtetését segíti. Az Uránusznak egyre erőteljesebb a mágikus, vagyis a quintil kapcsolata a Vénusszal, így mind kapcsolati, mind művészi értelemben nagyobb szabadságot, nagyobb megújulást tudunk elérni ezen a héten. És természetesen az Uránusz-Vénusz quintil kapcsolata segíti a mágikus, a spirituális energiák működtetését is, tehát ehhez az aspektushoz nagyon szépen hozzákapcsolódik a meditáció - azok a meditációk, amelyekben a kreativitásunkat erősítjük, illetve ismerjük fel. Végül, de nem utolsó sorban jegyezzük meg azt, hogy ezen a héten a Nap és a Jupiter is együttállásban vannak. A hét végére már egészen szorossá, egzakttá válik a Napnak a Jupiterrel alkotott együttállása. A nap és a Jupiter együttállása mutatja azt, hogy ez a hét kedvez a távlati tervezésnek, ezen a héten a biztonsággal kapcsolatos dolgainkat jobban értjük, jobban meg tudjuk tervezni. Ugyanakkor a szeretet bölcsességének a működtetésének, a szeretet energiáinak kiterjesztésében is igen-igen segít a Napnak a Jupiterrel alkotott kapcsolata.

De tekintsünk ez alkalommal újra a csillagos égboltra.

Május 7., hétfő, Gizella és Bendegúz névnapja

csillag.jpegA hétfő a Hold a napja és ezen a szép hétfői napon egy uránuszi trigonnal indul a Hold, vagyis ez azt jelenti, hogy érzelmi, lelki szempontból magasabb minőségeket fogunk átélni, illetőleg mondhatjuk természetesen azt is, hogy az érzelmi, lelki dolgaink magasabb üzeneteit jobban meg tudjuk érteni e napon, elsősorban e nap délelőttjén. A Holdnak és az Uránusznak a kapcsolódása nagyobb szabadságvágyat is képvisel, valamint jobban, intenzívebben teszi lehetővé, az érzelmi, családi, valamint a lelki dolgoknak a tisztázását, tisztítását, felszabadítását. E nap az elengedéseknek is kedvez, a méltatlan illetőleg a fölösleges dolgainktól könnyebben meg tudunk szabadulni. Ez egyfelől az Uránusz miatt is elmondható, másfelől azért, mert a Hold a Skorpió csillagkép ollójánál halad ezen a napon. A nap második felében, az esti órákban pediglen már a Tejútra lép. Hétfőn este a Tejútra lépő Hold kedvez mindenféle regenerációnak, gyógyításnak. A gyógyulást erősítő, regeneráló folyamatok felerősödnek. Az álmoknak az üzenete nagyobb jelentőségűvé válik és már itt tegyük hozzá azt, hogy a Hold egészen szerdáig a Tejúton vándorol. Ezért az elkövetkező három napban érdemes különös hangsúlyt fektetni a meditációra, a gyógyulásra és a gyógyításra is. Ebben a három napban a sugallatoknak, az álmoknak az üzenő szerepe, de mondhatjuk azt, hogy a beavató jelentősége is megnő.

Május 8., kedd, Mihály névnapja

A Hold inspirációs kapcsolatban kerül a Vénusszal. És mivel mindkettő női princípium, ezért elmondhatjuk, hogy e kedd a női, tehát a befogadó, a termékeny energiák felerősödésének kedvez. A Vénusz és a Hold kapcsolódása mutatja azt, hogy otthoni, családi, valamint lelki értelemben inspiráltabbak vagyunk, vagyis jobban tudjuk szebbé, harmonikusabbá tenni a lelkünket és a környezetünket is, és ne feledjük azt se, hogy mivel a Vénusz a Bika szarvai között tartózkodik, ezért elmondhatjuk azt, hogy e kedd segíti a megoldásokat, segíti azokat a dolgainkat, amelyeket magasabb szintekre akarunk emelni. Május 8-án és május 9-én is nagyon hangsúlyosan a Merkuriusz a Halak csillagzat felfelé úszó, tehát megoldásokat, kiemelkedéseket szimbolizáló halacskájánál vándorol az égen. Tehát mind május 8-a, mind május 9-e alkalmas arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozzunk szellemi értelemben, amelyek eddig nehézséget, problémát okoztak, hiszen e két nap a megoldó gondolkodásról, a gondolatok emelő erejéről szól. Ahogyan látjuk a Merkuriusz a Halak csillagzat felfelé úszó halacskájánál tartózkodik, ugyanakkor május 9-e, szerda azért is nagyon érdekes, izgalmas és lényeges nap mindannyiunk életében, mert ezen a napon asztrológiai értelemben a Merkúr átlép a Bika zodiákusi jelébe, vagyis ez azt jelenti, hogy a gondolkodásunk, a kommunikációnk, a szellemiségünk ettől az időszaktól kezdődően intenzívebben és hatékonyabban működik abban az esetben, hogyha az anyagi dolgainkat akarjuk biztonságba helyezni, illetőleg harmonizálni. A szerdai nap ugyanakkor kedvez a különböző energetizáló, erő gyakorlatoknak, csikung gyakorlatoknak, hiszen a Hold emelő aspektust alkot az erők és energiák princípiumával, a Marssal. Éppen ezért május 9-e, szerda (Gergely névnapja) lehetővé teszi mindannyiunk számára azt, hogy érzelmi, lelki, ösztönös dolgainkra, világainkra, minőségeinkre jobban rá tudjunk látni, ez a rálátás azért is érdekes, mert így tudjuk igazán jól uralni az ösztönerőinket, ahogyan ezt az Oroszlán és a Vízikígyó kettőse is szimbolizálja a csillagos égen.

Május 10., csütörtök, Ármin, Pálma és Mira névnapja

Ezen a szép napon a Hold kerül trigonális kapcsolatba az egyre erősödő, egyre egzaktabbá váló Nap-Jupiter együttállással. A Nap asztrológiai értelemben a Bika zodiákusában vándorol, és látjuk azt is, hogy asztrozófiai, csillagbölcseleti értelemben is a Nap már elérte a Bika csillagképét. A Nap és a Jupiter együttállása a Bika csillagképében és a Hold trigonális aspektusától emelve jeleníti meg annak a lehetőségét, hogy az érzelmi és az értelmi energiáinkat e napon akár a filozófia, akár a meditáció segítségével, de emelő módon tudjuk működtetni. A lélek világára jobban rá tudunk látni ezen a napon, világosabban látjuk a távlati, jövőbeni dolgainkat, és világosan látjuk és értjük azt, hogy mely dolgokat érdemes elkezdeni, mely dolgokban érdemes belekezdeni ahhoz, hogy valódi és teljes biztonság legyen az életünkben, hiszen a Jupiter a bölcsesség, az előretekintés, maga Bika csillagzat többek között a biztonságnak is a szimbóluma. Ne feledjük, hogy a Hold emelő aspektusában tartózkodik ekkor a Nap és a Jupiter együttállása, vagyis e napon az ötleteink, a gondolataink, a sugallataink ámde az érzéseink is emelő minőségeket, emelő tendenciákat jelenítenek meg természetesen mindannyiunk számára.

Május 11., péntek, Ferenc névnapja

A lélek, az érzelmek, a spiritualitás és a beavató energiák veszik át a főszerepet, hiszen a beavatás princípiuma, a Merkuriusz a két lélek bolygóval a Holddal és a Neptunusszal is fényszögkapcsolatot alkot. Ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni e szép pénteki nap üzenetét, akkor azt kell, hogy mondjuk, hogy eljött az érzelmi, lelki eszmecseréknek, az érzelmi, lelki beszélgetéseknek az ideje. Mély érzelmi, lelki minőségeket jobban el tudunk mondani, de jobban meg is tudunk érteni ezen a napon, hiszen a Merkúr a mély lélek bolygójával, a Vízöntőben lévő Neptunusszal is kapcsolatba kerül. A tisztázó beszélgetéseknek, a tisztázó kommunikációnak is eljön az ideje, hiszen a Vízöntő csillagzatához hozzátartozik a tisztítás és a tisztázás is. A Hold pedig eléri a Bak csillagzat múltba tekintő fejét. Tehát e napon életünk múlttal kapcsolatos érzelmi, lelki dolgait tisztábban, világosabban látjuk és a bennük lakozó üzeneteket jobban meg tudjuk érteni. Nagyon lényeges e pénteken, hogy érzelmi, lelki értelemben jobban tudjuk érteni és jobban meg is tudjuk értetni társainkkal a lényeges dolgokat.

Május 12., szombat, Gyöngy és Pongrác névnapja

hold.jpegA Hold a háromszoros varázslat fényszögével, tehát egy tredecil aspektussal gazdagítja Naprendszerünk varázslatos gyűrűs planétáját, a Szaturnuszt. Ez a kapcsolódás kedvez annak, hogy az érzelmi, lelki családi belső dolgainknak kicsit intenzívebben jelen legyünk. Ezen a napon érdemes kicsit intenzívebben befelé figyelni, érdemes kicsit intenzívebben jelen lenni belső sugallatainknak, hiszen könnyen előfordulhat, hogy a bennünk lakozó angyali minőség kíván bennünket megszólítani, hiszen ne feledjük, hogy maga a Szaturnusz az angyali Szűzben tartózkodik ekkor. A Holdnak a Szaturnusszal való tredecil kapcsolódása ugyanakkor kedvez a kristály programozásnak, de kedvez az angyalokkal való együttműködésnek, és kedvez a magasabb világokkal való kapcsolat felvételének is.

Május 13., vasárnap, Imelda, Imola és Szervác névnapja

Központi csillagunk a Nap egzakt együttállásba kerül Naprendszerünk legnagyobb planétájával, a bölcsesség és filozófia princípiumával, a Jupiterrel. Látjuk, hogy a Nap a Jupiter felett jelenik meg az égen, vagyis felső együttállásba kerül a Jupiterrel, és ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy e vasárnap a rálátó értelem, a rálátó bölcselet és a világos, mindenre kiáradó szeretet energiáival tudunk gazdagodni. Nagyon érdekes, hogy Jupiter, a mitológiai Zeusz pont abban a csillagképben, a Bika csillagképében vándorol ebben az időszakban, amely Bika alakjában Zeusz is megjelenik. Tehát ez a Nap-Jupiter együttállás a bölcsesség, a szeretet és a termékeny erők kiárasztásának, kiáradásának kedvez. Ezen a napon érdemes jobban átgondolni életünk dolgait még pedig abból a szempontból, hogy észrevegyük azokat a gondolatainkat, képességeinket, tehetségeinket, amelyek segítségével valódi biztonságot tudunk teremteni. És a valódi biztonság megteremtésének, ezen energiák elindításának nagyon is kedvez e vasárnap, hiszen a Nap és a Jupiter a biztonság csillagzatában, a Bikában tartózkodik. A rálátó értelem napja is e vasárnap, hiszen a Jupiter a bölcsesség a Nap pedig a rálátás szimbóluma, ugyanakkor ezen a napon érdemes adott esetben olyan dolgokat tanulnunk, tanulmányoznunk, amelyek eddig esetlegesen problémát, nehézséget okozhattak. Lényeges e naphoz kapcsolódóan megemlítenünk azt is, hogy valóban az értelem erői intenzívebben működnek, hiszen a Mars ekkor alkot trigonális kapcsolatot a Merkuriusszal. A Mars emelő kapcsolata a Mekuriusszal a gyors gondolkodás, a gyors megértésnek, az intenzív szellemi működésnek kedvez. Látjuk, hogy a Merkuriusz átlépett a Kos csillagzatába, a Kos csillagkép előretekintő fejénél tartózkodik, alatta pedig a Cet csillagkép fejét látjuk. Ez a csodálatos égi kettős teszi lehetővé azt, pontosabban szólva segíti mindannyiunk életében azt, hogy rálássunk életünk mélységeire, a lelkünk mély üzeneteinek a figyelembe vételével. Azon üzenetek megértésével látjuk igazán a megoldásokat ezen a napon, de nyugodtan mondhatom úgy is, hogy a jövőt.

Egy gondolat erejéig pillantsunk május 14-e, hétfőre, tehát az ezután következő hét elejének az üzeneteibe is. Egyetlen egy üzenetet szeretnék kiragadni, ugyanis ekkor a beavatás bolygója, a Merkuriusz emelő kapcsolatba kerül a gyökeres, a radikális változtatások princípiumával, a Tejúton vándorló Plútóval. Tehát május 14-én hétfőn gyógyító, regeneráló, megújító erőkkel és energiákkal fogunk találkozni, és e nap igen igen intenzíven az emelkedés, a szintemelés lehetőségét hordozza majd mindannyiunk számára, de erről bővebben majd a következő kisfilmünkben mesélünk Önöknek. Áldás kísér mindannyiunkat az úton.

Egy hét múlva újra találkozunk, és kérem ne feledjük, semmi sem fontosabb a szeretetnél.

 

Paksi Zoltán

www.asztrozofia.hu

Lejegyezte: Illés Sarolta http://goldspirit.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3089437
Hónap: 14305
Nap: 318