Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pszichikus műtétek és a hit határai

2012. Április 27. - Szerző : Száraz György

 

A pszichikus vagy pszichikai műtétnek olyan emberi operációt nevezünk, amelyet médium által hajtanak végre. De hogyan is működik ez? Valóban képes meggyógyítani egy csodadoktor az embert? Milyen kapcsolatban van egymással a lélek és a vegetatív idegrendszer? Az önszuggesztión kívül elképzelhető-e bárminemű öngyógyítás? Milyen szerep jut az érzelmeknek és a világképnek az emberi elmében és lélekben?

 

Induljunk ki abból, hogy a lélek és a biológiai test közötti kölcsönhatásokat bárki megfigyelheti. Ha valamilyen lelki megrázkódtatás éri az embert, akkor megnő az illető esélye a fertőzéses megbetegedésekre, azaz az immunrendszere meggyengül. Eszerint a minket érő pszichológiai hatásoknak komoly és kézzelfogható tünetei lehetnek. Ma már általánosan elfogadott, vizsgálatokkal alátámasztott tények sokasága igazolja, hogy az ima és a meditáció még laboratóriumi körülmények között is egyértelműen jótékony hatással van az idegrendszerünkre. A stresszt sokkal jobban kezelik azok az emberek, akik rendszeresen imádkoznak, akiknek mélyen átélt vallásos tapasztalataik vannak, akik gyakorta alkalmaznak olyan spirituális technikákat, amelyek a lelki béke megteremtésére, edzésére és fenntartására irányulnak. Ehhez járul az egészséges életmód megannyi válfaja, s ezek együttesen képesek kiszűrni és kompenzálni számos önkárosító folyamatot. A kérdés az, hogy miért és hogyan működik mindez?

 

Nos, szerintem azért vagy ez így, mert az ember lelki állapota, helyesebben a pszichés önszabályozó rendszere alapvetően meghatározza, hogy milyen folyamatok menjenek végbe a biológiai organizmusunkban. A lélek és az elme között létezik egyfajta kapcsolat, amely valószínűleg többszörös áttéteken keresztül fejti ki a hatásait. A lélek anyagtalan, az elme anyaghoz kötött részünk. A kérdés az, hogy van-e kapcsolat a kettő között?

Induljunk ki abból, amiben hasonlít egymásra a lélek és az elme! Mind a lelkünket, mind a testünket táplálni kell valamivel. Mivel? Például érzelemmel. De vajon az érzelem a léleknek vagy az elmének a tápláléka? Véleményem szerint mindkettőnek. Ha érzelemszegény környezetbe kerülünk, az lelki és mentális zavarokat fog kelteni bennünk. Ha ez a helyzet tartósan fennáll, akkor szervi elváltozások is jelentkezhetnek. Mit kapunk az érzelmek által? Üzemanyagot, amely élmények, ingerek, információk, gondolatok megélésére és egy sor belső cselekvésre ösztönöznek bennünket. Így mennyi csodálatos felismerés, rácsodálkozás, érték és tapasztalat születik bennünk. Ez az élet sava-borsa.

 

Gyanítom, hogy az érzelmek nem a legfontosabb, testi létből fakadó élményeink, ugyanakkor azt is feltételezem, hogy a lélek valamiféle viszonyt alakít ki velük. Például fájdalmat, félelmet, szorongást, izgatottságot, szenvedélyt, érzéki élvezetet, boldogságot stb. Ezek eléggé kézzelfogható erők, amiknek tagadhatatlanul közük van a vegetatív idegrendszerhez, az elméhez és a lélekhez egyaránt. Ezek voltaképpen tudatállapotok, melyeknek az emléke valamilyen szinten megőrződik, például a lélekben, vagy akár az aurában is. De még ne szakadjunk el ennyire az anyagi realitástól! Az érzelmeink szerintem jó példák arra, hogy a lélek és az elme milyen kapcsolatban van egymással.

 

Az érzelmek jelzik, hogy eltávolodtunk-e a lelkünktől, vagy sem. Az érzelmek egyúttal figyelmeztetnek arra, hogy rendben és harmóniában zajlanak-e bennünk az élettani folyamatok, vagy sem. Az érzelmek is információk, amelyeknek polaritása van, s ha a két polaritás közül az egyik felerősödik, illetve túlsúlyba kerül, akkor felbomlik a harmónia. Ez lehet a betegségeink egyik szellemi oka.

 

A csodadoktorok talán úgy gyógyítnak, hogy a pszichikus műtét alatt olyan információkat juttatnak be a páciensek lelkébe és testébe, amelyek visszaállítják a polaritások közötti egyensúlyi állapotot. Sokan elmondják, hogy meditatív állapotba hozzák magukat, vagy esetleg mantrát ismételgetnek és közben látszólag lényegtelen mozdulatokat tesznek, utasításokat adnak a páciensnek arra vonatkozóan, mit képzeljen el, és közben megtörténik a csoda. Fájdalom nincs, viszont a tünetek percek vagy napok alatt szűnni kezdenek, s a beteg meggyógyul. Tekintsünk el a csalás, a trükk és a placebo-effektus magyarázataitól, helyettük inkább foglalkozzunk a jelenségek csoda részével, tehát azokkal az esetekkel, amikor ténylegesen megtörténik valamilyen természetfeletti esemény.

Kórházi zárójelentésekkel rendelkező gyógyult emberek büszkén vállalják, hogy visszanyerték egészségüket a pszichikai műtétek során. Ebből az következik, hogy nem tagadni kell a jelenséget, hanem értelmezni.

 

Az önszuggesztió olykor elégséges ahhoz, hogy a szervezet öngyógyító képességét aktivizáljuk. Más alkalmakkor pedig kevés. Ugyanakkor a halál mint lehetőség ösztönözheti az embert arra, hogy felülmúlja önmagát és összeszedje még megmaradt teremtő erőit és csodát tegyen magával. Ám sokszor kevés az önerő. A hit szintén szóba jöhet, hiszen az is egy módosult tudatállapotot eredményez, aminek következtében a lélek – az isteni én – mélyebben bele tud nyúlni, avatkozni a biológiai élettani funkciókba. Van azonban spirituális-holisztikus magyarázat is a jelenségre!

 

Én úgy gondolom, hogy mindig döntenünk kell. A választás a világszemlélet két alternatívája között születik: minden úgy van és csak úgy van, ahogyan megtanították és elmagyarázták nekünk, vagy lehetséges másként is. Ha nem falazzuk be magunkat az ismereteinkből felépített realitásunkba, amire azért erős hajlamaink vannak – lásd mentális reflexeinket, szokásainkat, sztereotípiáinkat, hitrendszereinket –, hanem meglazítjuk a köteléket a múltunkkal és megadjuk az esélyét a magasabb rendű valóságoknak, akkor egyes határok ledönthetők. Mindegy, hogy a testünk meggyógyításáról vagy a lelkünk harmonizálásáról van szó, szinte bármi képes megvalósulni.

A pszichikai műtét végzőinek az alapállása a legfontosabb, s a technika inkább másodlagos – ezzel nem becsülöm le a technikát, csak arra célzok, hogy a legjobb módszer is hasznavehetetlen egy dilettáns kezében. A pszichikai műtét sokféleképpen történhet: az egyik lélek a másiknak adhat át erőket és információkat, szellemi segítők, angyalok és egyéb lények működhetnek közre csatornaként, médiumként használva a csodadoktort stb. A határt mi szabjuk.

 

A saját világképünkbe vetett valódi hitünk dönti el, hogy hol kezdődik az illúzió és hol a valóság. Az ember úgy lett összerakva, hogy benne magasabb rendű részek legyenek. Ezek nem feltétlenül mondanak ellent a tudományos gondolatoknak, legfeljebb kiterjesztik azokat. Más síkon másfajta törvények lehetnek mérvadók. Ezt lehet misztikusnak és varázslatosnak is hívni.

A spirituális képességekkel megáldott emberek képesek belelátni a másik ember testébe, vagy akár lelkébe és kommunikálni azokkal. Vannak olyan pszichikai adottságú személyek, akik bizonyos mértékig bele tudnak avatkozni a másik ember lényébe és ezzel a sorsába. Ebben nem kell hinni, sőt udvariasan meg lehet mosolyogni, szabad kételkedni. De az idő és a világ eseményei afelé tendálnak, hogy egyre több olyan kérdést tesz fel a Sors számunkra az életünkön keresztül, amelyekre nem kapunk kielégítő fizikai választ, viszont több problémára gyógyír a bennünk lakozó lelki erő. Talán nem ártana mélyebben is megismerni önmagunkat.

 

 

 

http://www.boldognapot.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 6
Összes: 3089416
Hónap: 14306
Nap: 315