Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tudatos teremtés

Tudatos teremtés
 
Teremtő képzelet 
 

Teremtő képzelet 

Szerelem, társ, család, munka, harmónia...

  Próbál ki  az alkotó vizualizációt.  A módszer lényege, hogy   fantáziád segítségével pontos képet alkotsz  arról, aminek megvalósítását szeretnéd.  Ezután rendszeresen gondolsz erre az ötletre és képre, míg ténylegesen valóssá válik.

 Mások befolyásolására biztosan nem tudod majd használni, és azt se várd, hogy a sült galamb a szádba repül! Belső korlátaidat viszont, amelyek a saját legpozitívabb oldalad valamint természetes harmóniád és az önmegvalósítás útjába állnak, sikerülhet megszüntetni.

Alapelve, hogy minden energiából áll, a látszólag szilárd anyag is felbontható egyre kisebb és kisebb részecskékre, ezek pusztán energiainformációk. Gondolatainknak és  érzéseinknek is energiájuk van, ezek pedig a  hasonló természetű energiát vonzzák  magukhoz. Már a puszta elgondolás energiája létrehozza a formát anyagi síkon is. Például, ha állandóan a betegségre gondolsz, végül tuti meg is betegszel majd.

 Vagyis az életünkbe mindig azokat a dolgokat vonzzuk, amelyekben a legerősebben hiszünk és a legtöbbet gondolunk rájuk.

 A változás eléréséhez nem árt egy kis önismeret: fel kell fedeznünk az élethez való legmélyebb és legalapvetőbb hozzáállásunkat. Azokat az élethelyzeteket kell megvizsgálnunk magunkban, amikor saját magunk szabtunk gátat mélyről jövő vágyainknak.

Jöjjön hát egy egyszerű példa:

1. Először gondolj valami nagyon egyszerű, könnyen elérhető dologra. Lehet ez egy olyan tárgy, amit szeretnél megszerezni, egy olyan esemény, ami szeretnéd, hogy megtörténjen, egy olyan helyzet, amelyben szeretnéd elképzelni magadat, vagy egy olyan körülmény az életedben, amelyen szeretnél javítani.

 2. Helyezkedj el kényelmesen, akár ülve vagy fekve - egy csendes helyen, ahol senki nem fog zavarni. Teljesen lazítsd el a testedet a lábujjaidtól kezdve lassan felfelé haladva, egészen a fejtetődig. Gondolj arra, hogy szépen, egymás után, testedben minden izom ellazul, engedd, hogy mindenféle feszültség kiáramoljon a testedből. Lélegezz mélyen és lassan, a hasadból. Lassan számolj visszafelé tíztől egyig, erezd, hogy minden egyes számolásnál egyre jobban és jobban ellazulsz. Amikor már úgy érzed, hogy teljesen ellazultál, próbáld meg elképzelni azt a dolgot, amit szeretnél, pontosan úgy, ahogy szeretnéd. Ha tárgyról van, szó, akkor képzeld el magadat a tárggyal, miközben használod, gyönyörködsz benne, élvezed, megmutatod a barátaidnak. Ha ez egy helyzet vagy esemény, képzeld el azt, hogy ott vagy, és minden pontosan úgy történik, ahogy szeretnéd. Elképzelheted, hogy mit mondanak az emberpk, vagy bármilyen, részletet, amely mindezt valóságossá teszi számodra. Mindezt teheted egészen rövid idő alatt, de hosszú időt is eltölthetsz vele, ahogyan jónak látod. Élvezd az egészet. Minden pillanat örömmel töltsön el, pontosan úgy, mint egy gyereket, aki arról álmodozik, hogy mit szeretne születésnapjára.

 3. Az elgondolást vagy a képzetet még mindig lelki szemeid előtt tartva gondolatban tegyél valami nagyon pozitív megerősítő kijelentést magadnak (hangosan vagy csak magadban, ahogyan jólesik), mint például: "Egy csodálatos hétvégét töltök éppen a hegyekben. Micsoda gyönyörű vakáció!" vagy "Csodálatosan boldog kapcsolatom van ..........vel. Kezdjük tényleg megérteni egymást".

4. A vizualizációt mindig ezzel az erőteljes kijelentéssel fejezd be: Ez a dolog vagy ennél akár még jobb most megvalósul, tökéletesen és harmonikusan, és valamennyi érintett legjavát szolgálja. így szabad teret adunk annak, hogy az eredeti elképzeléstől eltérő, annál jobb dolog történjen meg, és közben a kijelentés mindig emlékeztet minket arra, hogy a folyamat csak úgy működik, ha mindenkinek a javára válik. Ha kételyeid vagy az eredeti elképzeléssel ellentétes gondolataid támadnának, ne védekezz, ne próbáld őket megakadályozni. Ugyanis ellenállásod csak megerősíti ezeket a gondolatokat. Csak hagyd, hogy minden átáramoljon tudatodon, és térj vissza pozitív állításaidhoz és képeidhez. Csak addig folytasd mindezt, amíg érdekesnek és élvezetesnek találod. Ez lehet öt perc vagy fél óra is. Mindennap képzeld el újra, vagy amilyen gyakran csak megteheted. Könnyű belátni, hogy ez egy nagyon egyszerű alapfolyamat. A hatásosság érdekében azonban szellemi erőfeszítésre és a módszer folyamatos tökéletesítésére van szükség.

 

 

Forrás: Shakti Gawain – Teremtő képzelet / nlc.hu

 
 
 
 
 
 
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 5
Összes: 3087550
Hónap: 15876
Nap: 601