Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyógyítás kristályokkal és Feng Shui-val

Gyógyítás kristályokkal és Feng Shui-val

A föld nekünk nyújtott ajándékai (levegő, víz, tűz, föld) mind telve vannak energiával és ezek a legjobb gyógyító és tápláló erők. A kövek és a kristályok a teremtés óta Földünk részei és nélkülözhetetlenek a Föld pulzálásához (lélegzéséhez) történő illeszkedés és az azon létező élőlények közötti kapcsolathoz.

A kristályok nagyon népszerű gyógyítók a feng shui-ban, mivel természetes energiáikkal finoman megvédik, tisztítják és táplálják környezetünk energiáit.

A feng shui a kristályokat metafizikai tulajdonságaik, ásványi alkotóelemeik, színeik és formáik miatt használja. A választás attól függ, hogy milyen kristályenergiát szeretnél a környezetedben megteremteni.

A kristályok metafizikai tulajdonságai megmutatják nekünk, hogy hogyan tekintsünk azokra a dolgokra, melyek az emberi tudatosság fizikai, vagy szemmel látható területei mögött rejlenek.

A kristályok ásványi alkotóelemei adják annak erejét. A földi alkotóelemek évszázadokon keresztül történő kombinálása és rétegződése adja a kristályok egyedülálló energiáját. A kvarctól a rézig és a kalciumtól a vasig az ásványok spektruma mérhetetlenül nagy és egy óriási együttműködést [szinergiát] alkot egymással.

A kristályok színe lehetővé teszi az azokkal történő mélyebb szintű kapcsolatteremtést. A színek életünk minden oldalát gazdagítják. A színek szivárványa ösztönöz minket, és befolyásolni tudja érzelmeink útjait. A feng shuiban mind az öt elemhez hozzátartozik egy-egy szín. A fához a barna és a zöld. A vízhez a kék és a fekete. A fához a bézs, a barna és a sárga. A tűzhöz a vörös és a narancs. A fémhez a fehér és a szürke. Amikor mentális vagy érzelmi területeket gyógyítunk, a kristály színe segíthet abban, hogy munkánkban a megfelelő követ válasszuk.

A kristályok alakja mutatja annak módját, ahogy a környezetünkre reagálunk. Tudatalatti szinten a formák hatással vannak ránk, ezért egy kristály alakja bámulatos hatást gyakorolhat ránk. Természetes csoportokban (halmazokban) és geodákban [*] vagy egységbe rendeződve, toronyszerűen vagy rendezetlen sima felületű kövekként, a kristályok alkata folytonosságot hoz életünkbe. A természetben hat kristályrendszer létezik: triklin (háromhajlású), monoklinális (egyhajlású), rombos, tetragonális (négyzetes), hexagonális (hatszögletű) és kocka alakú.

Kristályok a bejárati ajtónál

Ha a bejárati ajtóból rögtön látható a hátsó ajtó, akassz egy kristályt a bejárathoz közel, hogy lelassítsa az otthonodon egyenesen átáramló energiát. Ha a bejáraton belépve azonnal lefelé menő lépcsők vannak, akkor akassz egy kristályt a lépcsők fölé, hogy engedjék az energiát felfelé áramolni. Én szeretek kristályprizmákat vagy Swarovski kristályokat használni ilyen helyeken, mert azok sokoldalúak és szerteszét vezetik a fényenergiát a térben.

Kristályok a nappaliban

A nappaliban, vagy abban a szobában, ahol a család összejön, egy kristály halom csodákat művel. A kristályhalmaz csoportenergiát teremt az azt körülvevő térben. A védelem, az együttműködés, a tisztítás, a harmónia, a barátság, az intimitás és a negatív energia megtörésének előmozdítására használjuk. A kristálycsoportok segítenek abban, hogy minden életformát energizáljunk és megtisztítsuk azokat az erőteljes, vagy terméketlen energiáktól. A nappaliba helyezett kristálycsoportok összehozzák az egyes családtagokat és megteremtik közöttük a harmonikus egységet. A családtagok – a kristálycsoporthoz hasonlóan – azonos módon kapcsolódnak egymáshoz. A kvarccsoportok a kedvenceim közé tartoznak, mert megteremtik a gondolat és szándék tisztaságát; a világossárga színű csoportok segítik a kommunikáció serkentését, a kék akva aura kvarc csoportok olyan energiát hordoznak, mely növelhetik az intuíciót és kommunikációt, nyugtató hatásúak és is mentális képességeinket energizálják.

Kristályok a munkahelyünkön

A fekete turmalin (Schorl) az egyik általam kedvelt kristály a munkahelyemen, mert ez használható legjobban az alacsony rezgések negatív hatásaival szemben és a magas rezgések elektromágneses hullámai – EMF – (elektromágneses erőtér) ellen. Megvéd a szmogtól (füstködtől), sugárzásoktól és visszaszorít minden negatív energiát (számítógépekét, telefonokét és konnektorokét).

Turmalin a kvarcban energiát ad és oldja a légkört is. Testünk belső erejének megteremtésére is használjuk. Segít eltávolítani a testben lévő kristályosodott – mind mentálisan, mind fizikailag – romboló mintákat, melyek főként saját ügyeink miatt alakultak ki.

A szelenit kristályok (pálca és torony alakúak) fehér színűek, rostos kristályú gipszek, stabilizálják és segítenek a mentális összpontosításban, növekedésben, szerencsében, védelemben és a kundalini energia növelésében. A történéseket és információkat évszázadok óta őrzik, így ezek a kristályok segítenek érzelmeink szabályozásában és megnyugtatásában főként a munkával kapcsolatos területen.

Helyezz egy tiszta kvarckristály halmazt közel a számítógépedhez az energiák kiegyenlítése miatt, és azért, hogy megvédd magad az erős elektromágneses erőtértől (EMF).

A citrin használata különösen alkalmas a munkahelyen, mert segít a problémamegoldásban, növeli az emlékezőképességet, az akaraterőt, az optimizmust, a magabiztosságot és az önfegyelmet, csökkenti a szorongást, a félelmet és a depressziót. Hozzájárul kreatív energiáid kihasználásához és egységesítéséhez, segít az események elemzésében, belső nyugalmunk és biztonságunk fejlesztésében, csökkenti érzékenységünket és növeli nyitottságunkat az építő kritikával kapcsolatban. Ez a kő óriási segítséget nyújt abban, hogy elérjük céljainkat. A citrin a jólét köve. Megtanítja, hogyan érjük el a gazdagságot és a bőséget nemcsak anyagilag (pénzügyileg), hanem életünk minden területén.

Kristályok a fürdőszobádban

A víz a fürdőszoba egy meghatározó eleme – egy nagy Yin energia. Lyukas csövek, nyitott csatornák és WC ülőkék gyorsan áramló, óriási energiákat magával vivő Csi energiát eredményezhetnek.

Javítsd meg a lyukas csöveket, a WC ülőkét tartsd lecsukva, és a zuhanyfüggönyöket behúzva. Használj sokoldalú kristályt vagy kristálycsoportokat, hogy szétszórják és lelassítsák a Csi-t. Figyelj arra, hogy több Yang színhez tartozó – mint például a fekete, vörös, narancs vagy sárga – kristályt használj egy edénybe téve.

Ha a hálószobából vagy a konyhából nyílik egy fürdőszobaajtó, akkor akassz egy sokoldalú kristálygömböt a két egymással szemben lévő ajtó közé.

Kristályok a hálószobában

Csodás dolog a hálószobában kristályokat használni. Az én két kedvencem a rózsakvarc és a jáde. A hálószobádhoz kapcsolódó területeken, vagy az ágyad közelében ne tarts két rózsakvarcnál többet. A rózsakvarcnak szerető, gyógyító energiája van, és ez a szívhez csatlakozik. Visszafordítja az erős érzelmeket és a szerelem áramlását, mivel a szívet megnyitó tulajdonságai miatt nagyobb önszeretetre buzdít, és nagyobb szeretetre ösztönöz egy intim kapcsolatban is.

Az ősi kínai kultúra a jáde követ évszázadokon keresztül tiszteletben tartotta. A jádét bőséges egészséget eredményező és hosszú életű kőnek tartják. Hagyományosan a jáde az emberiség öt erényét szimbolizálja, melyek a következők: bölcsesség, igazságosság, részvét, szerénység és bátorság. Ezért ezt az érzelmek kiegyenlítése, állóképesség, szeretet, hűség, alázatosság, nagylelkűség, béke, harmónia, bátorság, bőség, igazságosság és áldás megteremtésére használjuk.

Egészen mindegy, mit választasz, az ösztönöd és intuíciód vezetnek téged.

 

Andrew Pacholyk MS L.Ac

[*] Geoda – A kőzetben ásványokkal részlegesen kitöltött, gömb alakú üreg. [Forrás: Idegen szavak szótára]

Több információt találsz a http://www.peacefulmind.com/feng_shui.htm oldalon Andrew Pacholyk MS L.Ac-ról és az elmét, testet, lelket gyógyító terápiákról.

Írta: Andrew Pacholyk MS L.Ac

Copyright © 2012 Andrew Pacholyk MS L.Ac. All Rights Reserved [Minden jog fenntartva!]

Forrás: http://omtimes.com/2012/07/crystal-cures-and-remedies-with-feng-shui/3/

Translated by / magyar nyelvre fordította: Vénusz

Fényvilág Press

http://fenyvilag.blogspot.com/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

atogulud - Anaerobic asymptomatic expect iris: effectively consultant's advantage.

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - 23 <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

asiluyadawa - Renal allocated ocular screen-detected life-saving morale gapes.

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20 Mg</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 12
Összes: 3061978
Hónap: 15244
Nap: 466