Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Vonalkódot minden újszülöttnek”

„És megadatott neki, hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma.” – Jelenések 13:16-17

Mit gondolhatott János, amikor úgy i.sz. 90-ben egy számára jövőbeli világba nyert bepillantást? Sok ember próbálta azóta megfejteni, hogyan lenne bárki képes egy ilyen egyetemes, diktatórikus gazdasági rendszert létrehozni és felügyelni. Ma azonban, a modern technológia korában ez már nem olyan elképzelhetetlen. Az elektronikus kereskedés térnyerésével és a készpénz fokozatos kiszorulásával szinte mindent lehetséges vonalkódok, biometrikus és egyéb azonosítók segítésével vásárolni, eladni vagy nyomon követni. Ma már nem nehéz elképzelni, hogy egyetlen központi ügynökség ellenőrizzen minden pénzügyi tranzakciót, egészségügyi szolgáltatást, utazást és az élet tulajdonképpen minden területét.

Ehhez azonban a technológia önmagában nem elég. A tervet el is kell adni az embereknek. Amint ezt az alábbi rövid cikkből láthatjuk propagandában nincs hiány.

A BBC egy olyan projektet indított, amelyben felkérnek egyes gondolkodókat, hogy prezentáljanak egy radikális vagy ellentmondásos elképzelést, ami szerintük megváltoztathatja a világot. Elizabeth Moon a következővel állt elő:

 

Ezen a héten Elizabeth Moon, sci-fi író azt az elképzelést szeretné támogatni, hogy minden csecsemőt vonalkóddal lássanak el születéskor.

„Ha én a világegyetem uralkodónője lennék, ragaszkodnék hozzá, hogy minden állampolgáromra tegyenek egy egyedi, nem leszedhető személyazonosítót, mondjuk egy vonalkódot vagy beültethető chipet, aminek segítségével egyszerűen, gyorsan és olcsón azonosítani lehet mindenkit.

Mindenkit ellátnának vele már a születésekor. Csak felé irányítjuk a leolvasót és kész.

Egy ilyen egyedi vonalkód számos előnnyel járna. Háborúban a katonák könnyebben meg tudnák különböztetni a célpontokat a nem harcoló lakosságtól.

Elkerülhetnénk a személyazonosság megállapításakor elkövetett esetleges hibákat, ami az ártatlan szemlélődők halálát okozhatják. A fegyverrendszerek rögzíthetnék a fegyverek használatát, hogy ki, hogyan és mikor használta. Megkönnyítené a felelősségre vonást a harctéren.

Az anonimitás lehetetlen lenne, mint ahogy a személyazonosság téves megállapítása is, így a felelősséget pontosan lehetne számon kérni. Nemcsak a háborúban, hanem békés helyzetekben is.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 6
Összes: 3087537
Hónap: 15886
Nap: 634