Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 ország az Egyesült Európai Államokért

Az alábbi cikkben olvasható fejlemény azért is érdekes, mert Dániel próféta könyveiben több helyen is olvashatunk 10 hatalomról, vagy királyról, akiknek fontos szerepük lesz az utolsó időkben, mivel erejüket az Antikrisztusnak adják. (Erről Dániel 2:41-43-ban, 7:7-8, 20-24-ben és a Jelenések 17:12-13-ban olvashatunk részletesen.) Dániel 7:7-ben azt olvassuk, hogy a tízszarvú antikrisztusi birodalom az ókori Rómát szimbolizáló állatból nő ki. Ebből arra lehet következtetni, hogy az antikrisztusi birodalomnak ez a tíz királya, nemzete vagy hatalma a mai Európa nagy részét egykor uraló ókori Róma területén található. Amennyiben ez a magyarázat helyes, az Európai Uniónak igen fontos szerepe lesz a végső idők eseményeiben. – Joseph Candel

Forrás: presseurop.eu

Az „Európa jövőjéért alakult tanulmánycsoportban” résztvevő tíz EU külügyminiszter* legfőbb célja, hogy nyomást gyakoroljanak az Európai Uniónak az Egyesült Államokhoz hasonló szövetséggé alakulása érdekében.

A Die Presse lap „Terv az európai állam átalakítására” címmel megjelent vezércikkben körvonalazza a javaslatot. Június 19-én a tíz miniszter benyújtotta első jelentését a kezdeményezésből leginkább profitáló illetékes EU tisztségviselőknek: José Manuel Barroso-nak, az Európai Bizottság elnökének, Herman Van Rompuy-nak, az Európa Tanács elnökének, Mario Draghi-nak, az Európai Központi Bank elnökének és az Eurogroup elnök Jean-Claude Juncker-nek.

 

A német Guido Westerwelle kezdeményezésére indult „tanulmánycsoport a jövőért”, amelyben jelenleg Franciaország nem képviselteti magát, fő célja véget vetni a nemzeti kormányok és azok vezetői számára biztosított dominanciának és nagyobb hatalmat adni az Európai Bizottságnak, különös tekintettel annak elnökére, akit egyetemes választójog alapján választanának meg és felhatalmaznának egy „kormányzati csapat” megalakítására, ezzel Európa leghatalmasabb politikai vezetőjévé emelve személyét.

A csoport azt is javasolja, hogy az európai miniszterek és államfők tanácsai helyébe „államkamarák” lépjenek az Európai Parlamenten belül. A nemzeti kompetenciák, különös tekintettel az országhatárok kezelésére, a honvédelemre és a közpénzek kezelésére átkerülnének a szövetségi hatalom kezébe „visszafordíthatatlanná téve az euró övezeti tagságot.”

A Die Presse érvelése szerint nem meglepő, hogy a Nizzai Egyezmény 2001-es aláírása, de különösképpen a válság kirobbanása óta jelentős befolyáscsökkenést elszenvedett nemzetek diplomatái nagyobb szerepre törekednek.

A napilap végkövetkeztetése:

Egy ilyen határozottan körvonalazott, demokratikus, a nemzetállamokra emlékeztető rendszer azonban a lakosság több szegmensében is komoly ellenérzést keltene.

Az euró, az egységes piac és a politikai stabilitás védelmezői ezzel szemben, akik egyúttal az észak és a dél közötti egyre növekvő szakadék szélesedését és a nacionalista trendek erősödését is meg akarják állítani, elfogadták, hogy ez a legcélravezetőbb előremutató út.

* Németország, Ausztria, Belgium, Dánia, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Lengyelország, Portugália és Spanyolország külügyminiszterei.


http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 12
Összes: 3123288
Hónap: 15345
Nap: 454