Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Credit Suisse megmondja mi történik valójában és miért van már csak 2 hónap a francia válságig

Forrás: Zerohedge.com

porter-william_interview_credit-suisse-370x330.jpgWilliam Porter, a Credit Suisse ügyvezető igazgatója (a JP Morgan korábbi értékesítési igazgatója), furcsamód szűkszavúan fogalmaz legutóbbi, „Az igazi kérdés” címmel kiadott gyorselemzésében:

„Minden Spanyolországról szól,” tehát kezdünk a lényegre koncentrálni. A bankok feltőkésítése kontra a szuverén államok pénzügyi megsegítése természetesen csupán jelentésbeli különbséget takar, figyelembe véve a kölcsönhatások jellegét, azonban lehetővé teszi az alább ismertetett fortély bevetését, illetve ennek megkísérlését.

„Portugália nem képes megmenteni Görögországot, Spanyolország nem képes megmenteni Portugáliát, Olaszország nem képes megmenteni Spanyolországot (ami kezd nagyon is egyértelművé válni), Franciaország nem képes megmenteni Olaszországot, azonban Németország megmentheti Franciaországot.” Más szóval az EFSF/ESM mechanizmusokon keresztül felhasználható hitelt, amennyiben azokat nagyobb összegek folyósítására akarják felhasználni, vagy német hitelből biztosítják, vagy az egész kísérlet elbukik. Értsük ez alatt azt, hogy ezek a mechanizmusok nem képesek egy, de valószínűleg hamarosan két, a „kimentéshez túl nagynak” ítélt országot elegendő hitellel ellátni, közös és egynél mindenképpen több garancia nélkül.

 

Egy ideig lehet ügyeskedni, azáltal, hogy a kérdést banki problémaként kezelik, amit a bankok feltőkésítésével próbálnak megoldani. Ez nem más, mint a likviditás javító intézkedések és a Sarkozy által képviselt kereskedelmi politika újabb megnyilvánulása és elvonja a piac figyelmét a lényegről. Az a szárnyalás négy hónapig tartott. Figyelembe véve a piac alkalmazkodó képességét és tanulékonyságát, arra gyanakszunk, hogy ez az újabb húzás talán ha két hónapig lesz képes kifejteni hatását. A végkifejletet az EFSF/ESM által biztosított hitelek és/vagy Franciaország bukására utaló jelek szegélyezik majd.

Ennyi. Figyelembe véve a piac reakcióját a mentőcsomagra, (hivatalos nevén segítségnyújtás), aminek felezési ideje két óra, a bukáshoz szükséges időtartam pedig 6, láthatjuk, hogy a piac a vártnál sokkal gyorsabban tanul.

Ez egyben azt is jelenti, hogy Porter becslése arra vonatkozóan, hogy a cunami újabb hulláma mikor éri el valamelyik francia tartományt, igencsak optimista, de azért a lényegben egyetértünk: nem több mint 2 hónapon belül.

Ez egybevág Soros György becslésével, aki szerint az eurózóna, komolyabb német közbelépés nélkül (ami előbb-utóbb valószínűleg megtörténik a kizárólag német feltételekkel nyújtott DIP hitel formájában), három hónapon belül megszűnhet, és ezzel a jóslattal, lássanak csodát, még Christine Lagarde is egyetért.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3123919
Hónap: 15278
Nap: 582