Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fegyverszünet háttere világossá vált: amerikai csapatok tartanak a Sinai-félszigetre

Ahogy a forgatókönyvben is szerepelt, mára úgy látszik ez a része is igazzá válik......
A hozzászólásokat látva, tényleg jó tanács, hogy még mindig túl naivak vagyunk és jó lenne már inkább a sorok között egyre többet olvasni, mint egy-egy hivatalos hírnek tapsikolni, hogy na ugye, na ugye.....
Amit írtam múlt szombaton, nem hiba juttatták el és tettem ki hamarabb, mint ahogy elindult volna......
Itt érkezik az egyik epizód hamarosan.... (SBG Buddha)


EBBŐL TALÁN ÉRTHETŐ LESZ:

Netanyahu azután egyezett bele a tűzszünetbe, miután Obama jövő hétre amerikai csapatokat ígért a Sinai félszigetre? (RT)

Izrael és Palesztina között pillanatnyilag tűzszünet van, de a visszavonulás lehetséges magyarázatának valódi nemzetközi vonatkozásai lehetnek. Az izraeli Debka arról számol be, hogy a harcok szüneteltetése azután következett be, miután az Egyesült Államok ígéretet tett, hogy csapatokat küld a Sinai-félszigetre. Debka szerint az amerikai csapatok hamarosan útban lesznek a Sinai-félsziget felé, amely egyiptomi terület Észak-Afrikában, nyugatról a Szuezi-csatorna, keletről pedig Izrael határolja.
Legészakibb keleti pontján, Sinai csak egy kőhajításnyira van a palesztin kontroll alatt álló Gázától, és Debka szerint a Hamász harcosait iráni fegyvercsempészek látják el fegyverrel Egyiptomon keresztül.
Debka azt jelentette ezen a héten, hogy a Sinai-félszigetet hamarosan amerikai katonák szállják meg, amelyet Barack Obama elnök ígért meg Izrael vezetőinek a tűzszünet feltételeként. Amint betelepültek, az amerikaiak be fognak avatkozni az irániak által vezényelt fegyverkereskedelembe, elvágva a Hamászt az utánpótlásuktól, és ezzel egyidejűleg tüskeként szolgálva Irán oldalában.
Ez azért érdekes, mert amint a rakéta-és fegyverszállítmányok elhagyják az iráni kikötőket vagy a líbiai fegyver bazárokat, Teheránnak nincs közvetlen felügyelete az áru felett amíg az Egyiptomon keresztül eljut egyik pontról a másikra, illetve azok el nem érik a Sinai-félszigetet és a Gázai célpontjukat. 
 
Más forrásból kaptam :
Világossá válik az is, mi célt szolgál valójában Mohamed Murszi államfőnek a minap kibocsátott dekrétuma az államfői jogkör kibővítéséről. A palesztinok és barátaik nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget az egyiptomi közvetítéssel megszületett fegyverszüneti egyezmény azon pontjának, melynek értelmében „Izrael garanciát kapott az Egyesült Államoktól, hogy az foglalkozni fog az övezetbe történő fegyverbevitellel”.

Holott éppen ebben a pontban van megfogalmazva a lényeg. Érdemes pontosan felidézni, miként szólt a hivatalos jeruzsálemi közlemény a megállapodás megkötése után:
az izraeli miniszterelnök "röviddel ezelőtt beszélt Barack Obamával, és elfogadta azt az ajánlását, hogy adjon egy esélyt az egyiptomi tűzszüneti javaslatnak, és így esélyt arra, hogy stabilizálják a helyzetet, még mielőtt nagyobb erő alkalmazása válhatna szükségessé" – áll a nyilatkozatban. A Fehér Ház pedig közölte: „Obama megerősítette Izrael biztonsága iránti elkötelezettségét és hangsúlyozta, hogy kiáll a közös rakétavédelmi programok finanszírozása mellett.” Úgy tűnik azonban, a palesztinok az ünneplés alatt nem tanulmányozták alaposabban az izraeli és amerikai állásfoglalásokat.

November 21-én, szerdán, a reggeli órákban valóban tárgyalt egymással az amerikai elnök és az izraeli kormányfő. Csakhogy a legfrissebb információk szerint Barack Obama nem csak úgy általánosságban tett egy semmire sem kötelező ígéretet főnökének, hanem egyértelműen és világosan megígérte Netanyahunak:
az Egyesült Államok rövidesen különleges katonai egységeket fog a Sínai-félszigetre vezényelni annak érdekében, hogy az elsősorban Iránból, kisebb részben Szudánból és Líbiából a Gázai övezetbe irányuló fegyverszállítmányok útját végképp elzárja. 

Ezzel Izrael egyik legfontosabb célja válik valóra, mivel a cionista tervek megvalósulása esetén a gázai palesztinok nem lesznek képesek a védelmükhöz nélkülözhetetlen fegyverekhez hozzájutni, és teljesen kiszolgáltatva állnak majd az izraeli terroristák előtt. Csak „Izraelnek van joga megvédeni magát”. A palesztinoknak ugyanezt a jogot nem biztosítják.

A háttérben zajló egyeztetések folyamán állítólag először Mohamed Murszi egyiptomi elnök ajánlotta fel, hogy felszámolja a Sinai-félszigeten keresztül zajló – a gázai palesztinok számára életfontosságú – fegyverkereskedelmet. Csakhogy az izraeliek a kairói kormány garanciájával nem elégedtek meg, mondván, Egyiptom nem rendelkezik a művelethez szükséges titkosszolgálati és katonai eszközökkel. Elképzelhető az is, hogy Tel Aviv nem bízott meg teljesen a Muzulmán Testvériség irányítása alatt álló kairói kormányzatban – habár a gyanakvás alighanem alaptalan.

 
Kedden Hillary Clinton amerikai külügyminiszter Jeruzsálembe érkezett, és közölte az izraeli vezetőkkel: Obama elnök feltett szándéka, hogy felgyorsítja a Sinai-félszigeten az elektronikus „védelmi rendszer” kiépítését, amely képes lenne elvágni a Gázai övezetbe vezető fegyverkereskedelmi útvonalakat. Amihez azonban bizonyos számú amerikai különleges egységnek a térségbe vezénylése szükséges. Netanjahu természetesen örömmel fogadta a felvetést, azonban azon aggodalmaskodott, hogy hónapokba telhet, amíg Egyiptom engedélyezi az amerikai csapatok megjelenését, márpedig ennyi idő alatt a gázai palesztinok feltölthetik fegyverkészleteiket.
 
Barack Obama nem sokkal később telefonon közölte az izraeli kormányfővel:
az Egyesült Államok különleges egységei már a következő héten a Sinai-félszigetre érkezhetnek, sőt arról is biztosította urát és parancsolóját, hogy Mohamed Murszi egyiptomi államfő is hozzájárult a hadművelethez és a „biztonsági kerítés” építéséhez. Netanyahu ekkor döntötte el, hogy lemond a Gázai övezet inváziójáról, és azonnal beleegyezik az Izrael számára első pillantásra meghátrálást jelentő tűzszünet megkötésébe.
 
Katonai forrásokból származó értesülések szerint az amerikai katonák néhány napon belül megjelenhetnek a Sinai-félszigeten.

Egyiptomban persze jelentős tiltakozó hullám várható (már azóta ki is robbant), de éppen ezért volt szükséges az államfői jogkörök kibővítését oly sietősen elrendelni. Mohamed Murszi elnökről persze most majd egyértelműen kiderül, hogy cionisták engedelmes bábja csupán, és iszlamista elkötelezettsége semmi más, mint szemfényvesztés. Őt azért állították Egyiptom élére, hogy – saját népét megtévesztve - "Izrael biztonságát" minden körülmények között szavatolja, országát pedig az IMF adósrabszolgaságában tartsa.

Az izraeli vezetők pedig elégedettek lehetnek, mert Barack Obama a választások óta még a korábbinál is engedelmesebben teljesíti parancsaikat. Most már arra is hajlandó, hogy katonai erőszakkal akadályozza meg az iráni fegyverszállítmányok eljuttatását az izraeli terrorállam palesztin áldozatai részére. Hogy miként fog válaszolni a Hamász és Irán az izraeli-amerikai agresszív katonai akcióra, egyelőre nem tudható...... 

Vajon rövidesen a Sinai-félszigeten is eldördülnek a fegyverek? 

Mert ha igen, akkor abból minden lehet, de sajnos jó semmiképp.....
 
 
 
 
 
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3123137
Hónap: 15366
Nap: 429