Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pápa bejelentést tett a világvégéről

A december 21-ei világvége elmélet okozta mizéria miatt Benedek pápa is szót emelt. Vajon tényleg elsötétül minden?

Évek óta halljuk, hogy a maja naptár szerint december 21-én eljön a világvége. Ezt többen cáfolják, mások viszont igyekeznek bizonyítani. A pápa azonban azt mondta híveinek, hogy ne higyjenek a szóbeszédnek, s a jóslatokkal, illetve a hozzájuk tartozó fenyegető dátumokkal sem érdemes foglalkozni.

XVI. Benedek pápa egy vatikáni mise alatt kommentálta a világ végéről szóló hiedelmeket. A Szentatya Jézus szavait idézte: „A Nap elhomályosul, a Hold nem világít, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrendülnek”, ám ekkor nem a világvégére gondolt a megváltó. Jézus azért mondta ezt tanítványainak, hogy mindig a helyes úton járjanak, míg el nem érkeznek az örökléthez – írta pár napja a The Guardian.

A teóriához a NASA is hozzátette a maga számításait. Szó volt már pólusváltozásról, a jégsapkák elolvadásáról, az óceán megemelkedéséről és egy legendás kisbolygó, a Niburu becsapódásáról is. A világvége-fanok ezen lehetőségek közül válogathatnak. A szakértő csillagászok szerint azonban nincs semmi globális katasztrófára utaló jel sem a Földön, sem a kozmikus környezetünkben.

A NASA és a világ összes tudósa szinte egy emberként biztosítja a föld lakosságát: bolygónk december 21. után is tovább kering pályáján a Nap körül. Nem történik semmi rendkívüli, vagy bármely más esemény, mely katasztrófát idézne elő. Bolygónk még sokmillió születésnapot fog ünnepelni. Hozzátették: a Niburu nevű égitest létezése nem bizonyított, ha mégis a Föld felé tartana, azt már észlelték volna a csillagászok. A gyilkos bolygót az ősi sumér forrásokban tűnt fel, ám ez sem tényeken alapuló meglátás. A maja őslakosok utódai nemrég azt is cáfolták a világsajtóban, hogy naptáruk véget és 2012. december 21-én. Kutatók egyébként több olyan naptárat is találtak az ősi civilizációból, mely jóval tovább számol az ominózus időpontnál.

Egy bizonyos null sík is szerepel az apokalipszis-teóriák között, ám tudományos körökben ez ismeretlenn fogalom – olvasható a NASA honlapján. Az pedig fizikai lehetetlenség, hogy háromnapos sötétség boruljon a földre, mivel ilyen bolygóállás nem következhet be, mely tartós ideig leárnyékolja a Földet.

Szó volt még arról is, hogy komoly napkitörések zavarják meg mindennapi életünket, ám a csillagászok szerint ebben az időszakban nem várható ilyen jelenség, leghamarabb 2013-ban várható, ám akkor is a megszokott mértékben megy végbe.

Summázva a helyzetet: sem a Szentatya, sem pedig a tudósok nem hiszenk a megjövendölt apokalipszisben. Így egyesek örömére, mások bánatára, tovább zajlik az élet bolygónkon, a Földön. A többi csak az emberiségen múlik.

 

 

győr24

http://gyor.hir24.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3087536
Hónap: 15887
Nap: 634