Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A svájci bank nem rendelkezett ügyfele aranyával

Forrás: King World News

Egon von Greyerz, a King World News-nak adott interjú során elmondta, hogy amikor egyik ügyfelük át akarta szállítani vagyonkezelő cégéhez a saját tulajdonában lévő aranyát, kiderült, hogy a svájci bank, ahol eddig tartotta nem rendelkezett az arannyal.

Egon von Greyerz a svájci Matterhorn Vagyonkezelő alapítója és társtulajdonosa. Greyers szerint „óriási kockázatot jelent aranyat a bankrendszerben tartani.”

Először azonban lássuk mi a véleménye az európai bankrohamokról:

„Ez hihetetlen, Eric. Írni sem lehetne ’jobb’ történetet. Bankrohamok Görögországban, Spanyolországban, most már egy francia bankban is. Az egyik legnagyobb jelzálogbanknál alakultak ki gondok. Írország. Azt gondolták, ők rendben vannak, erre kiderül, hogy még több pénzre van szükségük.”

„A dominók tovább dőlnek. Ez még csak a kezdet. Európában nem vagyunk messze attól, hogy a félelem elhatalmasodjon és a mostaninál komolyabb bankrohamok kezdődjenek. Több olyan ország van, amelyik azt gondolja, hogy rendben van, pedig nem ez a helyzet. Vegyük Németországot például. Akárhogyan is alakulnak a dolgok, Németország problémákkal fog szembenézni.”

„Voltak ugye a G8-as találkozók, és Angela Merkel-nek rossz kedve volt, mert mindenki irányából rá nehezedett leginkább nyomás, hogy több pénzt teremtsen elő Európa és Görögország megmentésére…”

„Természetesen ez számára politikailag teljesen elfogadhatatlan. Nem teheti meg.  Már most is rengeteg szavazatot veszített a választásokban. Természetesen Görögország pisztolyt tart Németország fejéhez azzal, hogy azt mondja ’Több pénzt akarunk, de megszorítások nélkül.’”

 

„Szerintem ez a zsarolás működni fog Németország és az EKB felé, mert a politikusok úgy gondolják, még mindig olcsóbb megmenteni Görögországot, mint egész Európát feltőkésíteni. Ez természetesen rövidtávú gondolkodás, de a legtöbb kormány rövidtávon gondolkozik, azt feltételezve, hogy a következő választások során úgyis veszítenek. Ezek a pénzek azonban csak növelni fogják a végső veszteséget.”

„Ott van akkor még Anglia és a svájci bankrendszer, amelyek túl nagy falatnak számítanak ezeknek az országoknak. Az elkövetkezendő hónapok során rájuk is súlyos nyomás nehezedik majd. Ebben biztos vagyok.”

Visszatérve a hiányzó arany kérdésére Von Greyerz elmondta, hogy az egyik nagy svájci bank nem rendelkezett az ügyfele tulajdonát képező komoly mennyiségű allokált arannyal:

„Próbáljuk nyomatékosítani ügyfeleink számára, hogy vegyék ki aranyukat a bankrendszerből. Nemcsak azért mert további bankrohamok várhatók, hanem azért is mert aranyat a bank kezelésében tartani veszélyes. Tehát nem elég, ha valaki fizikai arannyal rendelkezik, az is fontos, hogy ez ne a bankrendszeren belül legyen a tulajdona.”

„Éppen nemrégiben történt, hogy egyik ügyfelünk egy komoly mennyiségű aranyat akart egy svájci bankból a mi páncéltermünkbe szállítani és kiderült, hogy a bank nem rendelkezik az arannyal, annak ellenére, hogy ez allokált arany volt. Nem értettük miért a késlekedés (miért nem érkezett meg az arany a mi páncéltermünkbe), míg végül kiderült, hogy azért nem, mert a bank nem rendelkezett az arannyal. Hihetetlen, de mégsem meglepő.”

„Ez csak megerősíti, amit mindig is gondoltam: az arany nincs biztonságban a bankban, függetlenül attól, hogy allokált vagy sem. Úgy tűnik, némelyik bank sem rendelkezik vele. Rendkívül kockázatos aranyat a bankrendszerben tartani.”

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3089429
Hónap: 14308
Nap: 314