Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szerző Amerika összeomlására figyelmeztet

Forrás: WND.com

Az egekbe szökő államadósság, a romló erkölcs és egyre erősödő lelki közöny és hitvesztés idején az egyik legújabb New York Times bestseller írója, akit sokan csak „Modern Nostradamusként” emlegetnek, arra figyelmeztet, hogy Amerikára kataklizmikus összeomlás vár a nem túl távoli jövőben.

Az „Összeomlás: képes lesz-e Amerika leküzdeni a jelen gazdasági és lelki kihívásait?” című legújabb könyvében Joel C. Rosenberg, ezt a sok politikus, értelmiségi, író és mások által feltett kérdést feszegeti az Egyesült Államok jövőjével kapcsolatban.

„Ami leginkább aggaszt, hogy az amerikai társadalom minden szintjén a vezetés epikus méretű összeomlását tapasztaljuk,” nyilatkozta Rosenberg a WND-nek. „Valami nagyon rosszul sült el az amerikai kísérletben. A családok összeomlanak, az államadósság robbanásszerűen emelkedik, mind a bal, mind pedig a jobboldali szakértők arra figyelmeztetnek, hogy irányt kell váltanunk, mert a jelenlegi gazdasági, társadalmi és kulturális trend fenntarthatatlan.”

„Sajnos sok vezető nem tud kitörni a régi kerékvágásból, az emberek pedig félnek, hogy beszakad alattuk a jég.”

Rosenberg egyik korábbi nagysikerű könyve „Az utolsó Dzsihád” néven jelent meg, amelyben az olvasó egy eltérített utasszállítót követhet nyomon, amint az egy kamikaze küldetésre indul egy amerikai város ellen. Rosenberg a könyvet 9 hónappal 2001. szeptember 11 előtt írta. Azóta hívják Modern Nostradamusnak. Az USA Irak elleni háborújáról is írt négy hónappal annak elindítása előtt.

Rosenberg több amerikai és izraeli vezető, például Benjamin Netanjahu, valamint a Forbes Magazin kiadója, Steve Forbes mellett is szolgált kommunikációs tanácsadóként.

A könyvben Rosenberg felteszi a kérdést, hogy a történelem leggazdagabb és leghatalmasabb nemzete vajon végleg hanyatlásnak indult vagy a történelmi reneszánsz korhoz hasonló időszak vár rá.

Sok amerikai úgy gondolja, hogy az Egyesült Államok hanyatlása visszafordíthatatlan és a gazdasági és társadalmi összeomlás veszélye hatalmas, írja Rosenberg.

 

Több megdöbbentő felmérésről is olvashatunk a könyvben. Az NBC News és a Wall Street Journal közös, 2008-as felmérése szerint az amerikaiak 73 százaléka már akkor úgy gondolta, hogy az Egyesült Államok hanyatlásnak indult. A Fox News 2010-es felmérése szerint pedig az amerikai lakosság 80 százaléka az amerikai gazdaság teljes összeomlására számít. A CNN 2011-es közönségszavazásának eredménye szerint az amerikaiak a nagy Világgazdasági Válsághoz hasonló válságtól tartanak az Egyesült Államokban.

Az ország 15 ezer milliárd dolláros államadóssága és 65 ezer milliárd dolláros fedezetlen kötelezettségei (amit a kormánynak a társadalombiztosítás, a Medicare és Medicaid alapoknak kell kifizetnie) fenntarthatatlanok, az államnak ezeket soha nem lesz miből kifizetnie.

Rosenberg megemlíti, hogy egyedül az Egyesült Államokban 53 millió csecsemő esett az abortusz áldozatául 1973 óta.

Ez az adat önmagában is borzalmas. Azt azonban sokan elfelejtik (a liberális táborban), írja Rosenberg, hogyha egy olyan társadalombiztosítási rendszert alakítanak ki, amelyben a fiataloknak kellene állni az idősek ellátását és megölnek 53 millió fiatalt, a válság garantált.

A családok morális, lelki és gazdasági hanyatlásnak indultak. A Federal Reserve egyik legfrissebb jelentése szerint a családok átlagjövedelme a 2007-es 126.400 dollárról 77.300 dollárra esett 2010-re, ami 39 százalékos csökkenés.

„Érezni a hanyatlást, de a legtöbb ember számára ez mégis megfoghatatlan gondolat,” mondja Rosenberg. „Azt mondják, hogy ’De hát mi nem vagyunk Görögország!’ Ugyanakkor a családokban megindult a hanyatlás, az összeomlás. A kérdés, hogy mikor illetve, hogy elérjük-e azt a pontot, ahonnan nincs visszaút és elindul az ország teljes gazdasági, kulturális és morális összeomlása.”

„Úgy is fogalmazhatunk, hogy eljön-e az a pont, amikor Isten már nem kegyelmez az országnak és védelmező keze helyett ítéletet mutat.”

Amerika összeomlásának kérdését egyre többen, egyre nyíltabban teszik fel, amire Rosenberg számos példát sorol fel könyvében.

Egy 2010-es Fox News interjúban Judd Gregg, volt szenátornak szegezi a kérdést a műsorvezető Greta Van Susteren, „Összeomolhat-e az USA gazdasága?”

„Igen,” válaszolta Gregg. „Pontosan ez fog történni.”

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3087542
Hónap: 15883
Nap: 620