Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A talaj süllyed Fukusimában, a 4-es blokk egy közepes erősségű földrengéstől is összedőlhet

Forrás: Natural News

A négyes blokk idén nyáron

Bár a legtöbb médium elunta a Fukusima témát, az erőmű körüli állapotok nemhogy javultak volna, de a veszély egyre nagyobb, állítja egy ismert japán diplomata. Mitsuhei Murata, japán volt svájci nagykövete, egy interjú során elmondta, hogy az erőmű négyes blokkja alatt süllyed a talaj, ami összedőléssel fenyegeti az amúgy is meggyengült szerkezetet.

Ez a tényező komoly aggodalomra ad okot, mivel a 4-es blokkban összesen 1500 darab elhasznált fűtőelem található, amelyek összeomlás/robbanás esetén 37 millió Curie sugárzást bocsátanának a levegőbe, tulajdonképpen lakhatatlanná téve a föld jelentős részét.

Az olvasók talán még emlékeznek, hogy ebben a blokkban található az a sokat emlegetett elhasznált fűtőelem tároló, amit az épület tetején alakítottak ki annak idején, és ami komoly sérülést szenvedett a 2011. március 11-én bekövetkezett földrengés és szökőár során.

Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, 2012. március 8-án Hiroake Koide, a Kyoto Egyetem Kutatóreaktorának munkatársa ijesztő képet festett a jelenlegi helyzetről a „Morning Bird” nevű japán hírműsorban. Koide elmagyarázta, hogy az elhasznált fűtőelemek tárolására épült és jelenleg 1500 darab elemet tartalmazó medence komolyan megrongálódott. Ezek a fűtőelemek folyamatos hűtést igényelnek különben „a bennük lévő rendkívül erős radioaktív anyag kiszabadulhat.” Egy földrengés esetén, a dőlésveszély miatt jelenleg acéltámasztékokkal aládúcolt, a földtől 30 méter magasságban lévő medencékből elfolyna a hűtőfolyadék, aminek hatására a fűtőelemek leolvadnának, hihetetlen mennyiségű radioaktív sugárzást bocsátva az atmoszférába. Koide elmagyarázta, hogy az elhasznált fűtőelemek biztonságos kiemelése nem lehetséges, mert „amint a fűtőelemek a levegőbe kerülnének, azonnal sugározni kezdenének és a közelben tartózkodó emberek meghalnának.”

 

Naoto Kan, korábbi japán miniszterelnök titkára szerint a négyes blokk alatt a föld már 80 cm-t süllyedt a szerencsétlenség óta és a jelenség kiszámíthatatlan ütemben folyik. Amennyiben a folyamat nem áll meg, márpedig a legtöbben úgy gondolják, hogy nem fog, illetve amennyiben újabb, akárcsak egy hatos erősségű földrengés következik be a térségben, az egész szerkezet összeomolhat, aminek eredményeként a tárolókból elfolyna a hűtésül szolgáló víz és óriási mennyiségű sugárszennyezés kerülne a levegőbe.

„Amennyiben a négyes blokk épülete összeomlik, a legpesszimistább forgatókönyv szerint teljes leolvadás menne végbe. Ez lenne az ember történelmének eddigi legsúlyosabb szerencsétlensége. Onnantól kezdve az erőmű megközelíthetetlenné válna … mivel valamennyi blokkban megindulna a teljes leolvadás és hatalmas tűz keletkezne,” mondta Murata az interjú során. „Sok tudós mondja, hogy a négyes blokk összeomlása nemcsak Japánt döntené romba, hanem rendkívül súlyos károkat okozna az egész világon.”

Mivel az Egyesült Államokban 31, a fukusimaihoz hasonló erőmű üzemel jelenleg is, az amerikai kormány megpróbálja pozitívabb fényben feltüntetni a helyzetet, állítja Murata. Ez az elsődleges oka annak, hogy miért közöltek olyan kevés információt a szerencsétlenség súlyosságáról.


http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3089480
Hónap: 14288
Nap: 323