Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az új orwelli utcalámpák lehallgatnak és visszabeszélnek

1949-ben, röviddel halála előtt, George Orwell megírta utolsó művét, az 1984-et. A könyv egy hátborzongató jövőt tár elénk, amelyben a világot három diktatórikus kormány irányítja. Az egykori Nagy-Britanniából és az Egyesült Államokból álló Óceánia felett Nagytestvér uralkodik. A híreket, a könyveket, a színdarabokat, a filmeket, tulajdonképpen mindent folyamatosan cenzúráznak. A történelmet átírták, hogy az megfeleljen a kormány propaganda igényeinek. A „gondolatrendőrség” folyamatosan figyelemmel kíséri az emberek viselkedését, hogy kiszűrje a deviánsnak ítélt elemeket. A lehallgatás az élet legintimebb területeire is kiterjed. Sokak számára megdöbbentő a diktatúrának ilyen szélsőséges példájáról olvasni, pedig a Biblia pontosan egy ilyen rendszer felemelkedését jósolta meg több mint 2000 évvel ezelőtt.

„És megadatott neki [az Antikrisztus elsőszámú segítőjének számító hamis prófétának, akinek segítségével az Antikrisztus elhiteti az egész világot], hogy mindenkit, kicsiket és nagyokat, gazdagokat és szegényeket, szabadokat és szolgákat jobb kezükön vagy homlokukon bélyeggel jelöltessen meg, és hogy senki se vehessen vagy adhasson, csak az, akin bélyegként rajta van a fenevad neve vagy nevének a száma. Itt van helye a bölcsességnek! Akinek van értelme, számítsa ki a fenevad számát, mert egy embernek a száma az. Az ő száma pedig hatszázhatvanhat.” (Jelenések 13:16-18)

Az új antikrisztusi gazdasági rendszerben senki sem adhat el vagy vásárolhat a kezébe vagy homlokára helyezett bélyeg nélkül, az ellenállókat pedig a rendszer ellenségének fogják tekinteni. A technológia gyors ütemben fejlődik, így ma szinte már minden rendelkezésre áll, ami ennek a disztópikus rendszernek a hatalomra emelkedéséhez szükséges. Ennek egyik területéről, a lakosság folyamatos megfigyeléséhez szükséges rendszer újabb eleméről ír az alábbi cikk is. – Joseph Candel

Forrás: Infowars.com

A járókelőknek utasításokat adó, és a párbeszédek rögzítésére is alkalmas térfigyelő kamerák hamarosan megérkeznek az Egyesült Államok utcáira. A gyártó Illuminating Concepts ismét sajtónyilatkozatot adott ki az „Intellistreet” projekt előrehaladásáról.

Ahogyan arról pár hónapja hírt adtunk már, a „nemzetvédelmi eszközökkel is ellátott” szuper modern utcalámpák telepítését megkezdték az Egyesült Államok közterein.

A lámpák hangosbeszélővel is rendelkeznek, amivel hangfigyelmeztetéseket adhatnak az arra járóknak, az Egyesült Királyságban már használatban lévő rendszerhez hasonlóan, ahol többek között az eldobott szemét felszedésére szólítják fel a szemetelőket a hangosbeszélők segítségével.

 

Az Armelux által kiadott sajtónyilatkozat szerint a cég az Illuminating Concept-tel együttműködve folytatja az Intellistreet rendszer telepítését.

A bejelentés megerősíti, hogy a lámpák valóban számos nemzetbiztonsági funkcióval is rendelkeznek majd, beleértve a hangosbeszélő rendszert is.

„A beépített hangszórók például fontos információkat, bejelentéseket közölhetnek vészhelyzetekben,” áll a sajtónyilatkozatban, hozzátéve, hogy „SmartSite lámpákat különféle kamerákkal és érzékelőkkel is elláthatják a 24-órás megfigyelést biztosítandó.”

„Az érzékelők különféle vészhelyzetek érzékelésére is képesek, lehetővé téve a gyors reagálást, illetve fontos eszközök lehetnek a bűnmegelőzésben, visszafoglalva az utcákat a bűnözőktől.”

Azt is megtudhatjuk, hogy az új lámpákat nemcsak utcai felhasználásra szánják, hanem „bevásárlóközpontoknak, sportlétesítményeknek, egyetemi kampuszoknak és újépítésű társasházaknak is ajánlják,” és a fejlesztők reményei szerint „hamarosan a közterek hétköznapi részévé válhatnak.”

Az amerikai Energiaügyi Minisztérium támogatásával Detroitban, Chicagóban és Pittsburghban telepítés alatt álló új lámpák nemcsak térfigyelő kameraként, nemzetbiztonsági vészriasztó rendszerként vagy a Különvélemény című filmből ismert személyre szabott reklámok közvetítőjeként használhatók, hanem a párbeszédek rögzítésére is alkalmasak.

 

Az ABC 7 videó riportja részletesen bemutatja a lámpák orwelli funkcióit.

Az Illuminating Concepts közleménye szerint az új rendszerben nincs semmi orwelli, ami arra enged következtetni, hogy szerintük a magánbeszélgetések hangrögzítése teljesen elfogadható eljárás. A cég azt is tagadta, hogy a projekt a védelmi minisztérium támogatását élvezné, ugyanakkor számos jelentésből kiderül, hogy a tulajdonos Ron Harwood „a nemzetbiztonsággal együttműködve dolgozik” az új vezeték nélküli rendszer telepítésén.

Az igazság az, hogy az Egyesült Államokat fokozatosan behálózó „telekijelző” rendszer még Orwell képzeletét is felülmúlja, természetesen a béke és a biztonság nevében.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 5
Összes: 3088053
Hónap: 15819
Nap: 430