Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az USA figyelmeztette Iránt: Engedelmeskedjen vagy viselje a következményeket

Forrás: Jerusalem Post

Hillary Clinton orosz kollégáján keresztül üzent Teheránnak: A P5+1 tárgyalások az utolsó esély Irán számára, hogy elkerülje a katonai támadást

Az Egyesült Államok Oroszországot kérte meg, hogy üzenetét közvetítse Irán számára arról, hogy a hamarosan kezdődő tárgyalások a térség nukleáris helyzetéről az utolsó esély Irán számára, hogy elkerülje a katonai konfliktus kitörését még az idén, jelentette az orosz Kommersant lap szerdán, diplomáciai forrásokra hivatkozva.

A Hillary Clintontól származó és Szergej Lavrov által átadott szokatlanul kemény amerikai figyelmeztetés a két külügyminiszter hétfőn New Yorkban tartott találkozója után hangzott el, mondta a forrás az orosz lapnak.

A forrás szerint Washington, izraeli nyomásra arra kényszerül, hogy a katonai megoldást támogassa és még az év vége előtt megtegye az iráni atombomba előállítását megakadályozó lépéseket.

„A megszállás még az év vége előtt megtörténik,” mondta a forrás a Kommersant-nak. „Izrael tulajdonképpen azzal zsarolja Barack Obamát, hogy ha nem támogatja a háborút, megvonják tőle a [zsidó lobby] támogatását,” ami közvetlenül a választások előtt érzékenyen érintené az elnököt.

 

Izrael és az Egyesült Államok korábban már kijelentették, hogy minden opció lehetséges az iráni atomprogram „kezelését” illetően, bár mindkét ország hangsúlyozta a diplomáciai megoldás fontosságát a katonai lépések elindítása előtt.

Irán kitart amellett, hogy atomprogramja kizárólag békés célokat szolgál, bár az ENSZ atomenergiaügyi szervezetének más a véleménye.

Kedden Irán visszautasította a vádakat, hogy egy titkos atomkísérlet nyomait próbálná letüntetni Parachin-i katonai bázisa közelében.

Az állandó ENSZ Biztonsági tanácstagokból és német diplomatákból álló P5+1 tárgyalócsoport a hónap elején levelet kapott Teherántól, ami azt jelzi, hogy Irán minél előbb szeretné folytatni a nemzetközi tárgyalásokat.

Az orosz lap forrása szerint a tárgyalások, Teherán és a nemzetközi csoport között áprilisban kezdődhetnek.

Az Egyesült Államok egyértelművé akarja tenni, hogy ezek a tárgyalások jelentik Irán számára az utolsó esélyt, az atomprogramja miatt közte és a nyugat között kirobbanással fenyegető katonai konfliktus elkerülésére. 

Related Posts
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3089466
Hónap: 14300
Nap: 323