Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Barak: Iránnal való megállapodás nem zárja ki a katonai csapást

 

Ehud Barak izraeli védelmi miniszter szerint Irán előzetes hozzájárulása a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség helyszíni ellenőrzéséhez még nem zárja ki egy esetleges izraeli katonai csapás lehetőségét.

Ha van kalapja, azért, ha nincs kalapja, amazért. Teljesen mindegy, hogy mik a tárgyalások eredményei, Iránról sosem fognak leszállni egészen a rezsimváltás bekövetkeztéig, mert nem az atomprogram itt a kérdés és egyáltalán nem erről szól a dolog. Rezsimváltás, az iszlámmal való konfrontáció így vagy úgy -erről szól a dal, a többi csak mese. Így hogyhogy nem...

Ehud Barak szerdán szkeptikusan foglalt állást a megállapodásról. Úgy vélte, Teherán  csak a vitatott atomprogramja miatt rá nehezedő nemzetközi nyomást akarja kijátszani ezzel.

Néhány órával az iráni atomprogramról tartandó bagdadi tanácskozás megnyitása előtt az izraeli miniszter felszólította a nemzetközi nagyhatalmakat, tanúsítsanak határozottságot Teheránnal szemben, nehogy részleges engedményekkel elkerülhesse a szankciók szigorítását.


Az izraeli közszolgálati rádiónak adott interjúban Ehud Barak úgy vélte, hogy "a jelenlegi szankciók szigorítása nélkül Irán tovább folytatná atomprogramját".


Barak szerint "Irán mint atomhatalom elfogadhatatlan, és semmilyen megoldást nem lehet levenni a napirendről". A védelmi miniszter ezzel az iráni atomlétesítmények elleni katonai csapás lehetőségére utalt.


Irán és a hatok (az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja és Németország) képviselői ma ülnek össze Bagdadban az iráni atomprogramról folytatott tárgyalások újabb fordulójára.


Az izraeli vezetők, élükön Benjámin Netanjahu kormányfővel, katonai csapással fenyegetik Iránt, és kételkednek a Teherán ellen hozott szankciók hatékonyságában.

Irán elkötelezte magát Izrael teljes megsemmisítése mellett – nyilatkozta az iráni fegyveres erők vezérkari főnöke. „Az iráni nép véghezviszi célját, amely Izrael teljes megsemmisítése”. az iráni vezetés részéről eddig az nem hangzott el, hogy Irán el is kötelezte volna magát amellett, hogy ezt végre is hajtsa.

(Az iráni legfelsőbb vezető azzal fenyegetőzött korábban, hogy a „cionista rezsim egy igazi rákos daganat, amit ki kell vágni, és ki is lesz vágva, Allah nevében.”)

„Irán elkötelezett Izrael teljes elpusztítására. Ez egy világos és egyszerű üzenet. Meg akarja semmisíteni Izraelt, és hogy ezt a célját elérje, nukleáris fegyvereket fejleszt” – reagált Benjamin Netanjahu. „Irán Izraelt és a békét fenyegeti, és az egész világot. Ez ellen a gonosz szándék ellen a világ vezető országainak határozottságot kell mutatnia”.

Ha Iránt megtámadják, az a harmadik világháború kezdetét fogja jelenteni ...felkészültél?

 

http://aranykor.freeblog.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3123918
Hónap: 15277
Nap: 581