Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy montanai képviselő aranyban kéri a fizetését

Forrás: zerohedge.com

jerry-oneil-montana_gold-370x249.jpgJerry O’Neil, Montana állam republikánus képviselője, azt kérte, hogy aranyban vagy ezüstben kaphassa meg fizetését. A veteránnak számító képviselő az ország hatalmas adósságára hivatkozva jutott erre az elhatározásra, attól tartva, hogy az Egyesült Államok összeomlik, mivel „a dollárnyomtatás eredményeként a valuta kétségkívül elveszíti értékét”.

A Time cikke szerint a képviselő az amerikai alkotmány 10. cikkelyére hivatkozva nyújtotta be kérését, ami kimondja, hogy „egyetlen állam sem eszközölhet kifizetést adósságai visszafizetésére az aranytól vagy ezüsttől eltérő fizetőeszközzel.” Az illetékesek elutasították kérését, hozzátéve, hogy „amennyiben komolyan gondolja az ügyet, nyújtson be egy erre vonatkozó törvényjavaslatot.”

O’Neil, sok más emberhez hasonlóan úgy gondolja, hogy „az állam finanszírozásának Keynesi korszaka a végéhez közeledik”.

Levelében a következőket írta:

 

Komoly esély van az amerikai dollár összeomlására. Egy bizonyos mennyiség nyomtatása után elkerülhetetlen az elértéktelenedés. Az állam finanszírozásának Keynesi korszaka úgy tűnik a végéhez közeledik.

Amennyiben és amikor ez megtörténik, hogyan védheti meg Montana állam saját választópolgárait? Az egyetlen válaszom erre, hogy tiszteletben tartom az Egyesült Államok alkotmányára tett eskümet és kérem, hogy az Önök irányomban fennálló tartozását arany és ezüst érmékben fizessék ki, aminek akkor is megmarad az értéke, ha az amerikai dollár már semmit sem ér. Ezért kérem az illetékeseket, hogy fizetésemet közönséges fémekkel nem szennyezett arany vagy ezüst érmékben egyenlítse ki.

Jaret Coles, Montana megbízott törvényhozói képviselője O’Neil levelére válaszolva tudatta a képviselővel, hogy sem az Egyesült Államok alkotmánya, sem Montana törvényei nem írják elő, hogy egy hivatal aranyban vagy ezüstben fizessen, írja a Flathead Beacon. Jaret szerint ennek elérésére a képviselőnek törvényjavaslatot kell benyújtania. O’Neil úgy döntött, hogy inkább más opciók után néz.


http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3120596
Hónap: 17309
Nap: 495