Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elhalasztják az Irán elleni támadást?

Forrás: haaretz.com

Kedden este 8 óra 58 perckor Izrael Irán elleni háborúja csendben véget ért. A hatalmas légitámadásra vonatkozó tervek visszakerültek a széfek mélyére.

Nem tudni, hogy a háborút teljesen lefújták-e, de az egyértelműnek látszik, hogy elhalasztották. Egy időre legalábbis úgy tűnik, elmondhatjuk, minden rendben, idén nem lesz háború. Izrael 007-es repülő alakulata nem indul bevetésre.

Az amerikai központi irányítás által végzett szimuláció szerint a támadásban 200 amerikai veszítené életét, amennyiben egyetlen válaszcsapás érkezne az izraeli támadásra. A nyomozóbizottság egyetlen tengernagyot, tábornokot, minisztert vagy elnököt sem „kímélt” az elemzésben. Ennek az amerikai forgatókönyvnek az üzenete, hogy a valószínűsíthető 200 halott vére Izrael kezén száradna.

Amint a nyilvános vita Irán megtámadásáról ilyen alapokra helyeződött, Izrael csak az Egyesült Államok nyilatkozataival és figyelmeztetéseivel szembefordulva támadhatná meg Iránt.

Ez az egyik, Izrael szempontjából fontos információ. A másik üzenet viszont ezzel pont ellentétes. Kedden este 8 óra 20 perckor George Little, a Pentagon szóvivője bejelentette, hogy a Védelmi Minisztérium megtesz mindent, hogy több pénzt tudjon biztosítani Izrael számára a Dome rakétaelhárító rendszer teljes kiépítésére.

 

Megjegyezve, hogy Izrael biztonsága elsőszámú fontossággal bír Barack Obama és Leon Panetta, védelmi miniszter számára, George Little azt is hozzátette, hogy az Iron Dome rendszer sikerét figyelembe véve, ami a Gaza övezetből kilőtt rakéták 80%-át volt képes elhárítani ebben a hónapban, a Védelmi Minisztérium „megfelelő mennyiségű forrást igényel az ilyen beszerzésekre, hogy eleget tudjon tenni az izraeli igényeknek.”

Harmincnyolc perccel később Ehud Barak, izraeli védelmi miniszter, köszönetet mondott Leon Panetta-nak és saját magának, megjegyezve, hogy „a döntés az izraeli védelmi minisztérium és a Pentagon közös munkájának eredménye.”

Lehetséges, hogy Izrael a pimaszság bajnoka, de megharapni a kezet, amelyik etet, bizonyos veszélyeket hordoz magában, főleg, ha az a bizonyos kéz hajlamos odaütni. Ehud Barak nyilatkozata, amelyben megköszönte az Obama kormánynak, hogy „segít megerősíteni Izrael biztonságát,” arra enged következtetni, hogy Barak felhagyott az elképzeléssel, miszerint Izrael az Egyesült Államok jóváhagyása nélkül is megtámadná Iránt még a novemberi amerikai elnökválasztások előtt.

Ez nagyjából felér egy nyilatkozattal arról, hogy a háborút legalább 2013 tavaszáig elhalasztják.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 3
Összes: 3088054
Hónap: 15816
Nap: 423