Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Előrevetített PIIGS fosztogatás: 3233 tonna arany

Bár a fővonalas médiában nem sokat hallani róla, az elmúlt 48 óra legfontosabb híre kétségkívül az volt, hogy szuverenitása és még néhány számára fontos dolog elvesztése mellett, a görög lakosság aranykészletének is búcsút mondhat hamarosan, méghozzá teljesen törvényes módon, hiszen az ország élére felülről, választások nélkül elhelyezett bankár vezetők önkényesen megváltozatták az alkotmányt, ami ezt a lépést lehetővé teszi. Az új alkotmány feljogosítja az ország hitelezőit (értsd: fizetésképtelen európai bankok), hogy megszabadítsák Görögországot aranytartalékától, ami az Arany Világtanács adatai szerint legalább 111,6 tonnát jelent.

A kör bezárul, az európai periféria banki intervenciója elérte célját: az arany elkobzását. Mégis mennyi aranyat rabolhatnak a banki oligarchák? (Hihetetlen mennyi weboldal gondolta, hogy az arany érinthetetlen, mivel azt regionális és országos bankok őrzik és ezért olyan erős az euró. Sajnos nem így van és erre nem is kell más bizonyíték, mint az arany várható lefoglalása és átvándorlása olyan országokba, ahonnan az soha többé nem tér vissza.)

 

Ahogyan azt az Arany Világtanács legújabb adataiból láthatjuk a PIIGS országok, akikre valószínűleg a görögökéhez hasonló sors vár, várhatóan 3234 tonna aranytól lesznek kénytelenek megválni, ha a fenti lépés valóban bekövetkezik. Erre annál is inkább megvan az esély, mivel a várható alkotmánymódosítások a következő fontos lépés, a magánkézben lévő aranybefektetések beszolgáltatásának elrendelését is nyilván megkönnyítik majd.

Mennyi pénzről beszélünk? Mai áron körülbelül 185 milliárd dollárról (138 milliárd euró). Természetesen mire a piac észbe kap, és rájön mi történik, a sárgafém spot ára sokkal magasabb lesz. Az is lehet persze, hogy sokkal alacsonyabb, értsd rögzített, hiszen az aranypiac nem tudni meddig lesz még nyitott, amikor is visszatérnek a Roosevelt féle aranyelkobzás és árrögzítés napjai.

Az alábbi táblázatban a 40 legtöbb arannyal rendelkező ország aranykészletét láthatjuk tonnában és tartalékuk százalékában. Szegény Írország mindössze 6 tonnájával lecsúszott a listáról. (Magyarország 3 tonnájával pedig…)

 

Related Posts

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 11
Összes: 3123288
Hónap: 15349
Nap: 455