Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gazdasági romlással és súlyos inflációval nézünk farkasszemet

Időkjelei: Tudjuk, hogy a globalisták célja egy egységes világkormány és globális valuta létrehozása. Céljuk elérése érdekében a valós és mesterségesen létrehozott válságokat kihasználva kínálják saját megoldásaikat a világnak. A globális pénzrendszert 2008 óta mesterségesen tartják életben. Az USA és az EU gazdasági kommandója nem a pénzrendszer megmentése, hanem a hatalom konszolidációja és egy új rendszer bevezetése érdekében teszi, amit tesz. Már eddig is több ezermilliárd eurót és dollárt injekcióztak az elit bankokba és a média segítségével elhitették a világgal, hogy ezek túl nagyok az összeomláshoz. Miért? Mert nem az állam felügyeli és irányítja a Goldman Sachs, Deutsche Bank vagy JP Morgan Chase féle óriásokat, hanem pont fordítva. 

Ezt tartsuk szem előtt az alábbi cikket olvasva, ami csupán a legújabb várható intézkedések negatív hatásaira próbálja felhívni a figyelmet.

Forrás: kingworldnews.com

benb.jpgMichael Pento, az Agora Financial vezető piacelemzője és a Pento Portfolio Strategies elnöke, a King World News-nak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy „az Európai Központi Bank és az amerikai Fed is az euró és a dollár elleni ’támadások’ bejelentésére készülnek még ebben a hónapban.” Pento szerint „a munkanélküliségi ráta és az infláció emelkedése még csak most kezdődik igazán.”

„A központi bankok olyan lépésre készülnek szeptemberben, aminek eredményeként a fiat-valutákat hamarosan lehúzhatjuk a WC-n. Ez lesz a nemesfémfedezet nélküli pénz végének a kezdete. Ez lesz az utolsó kétségbeesett kísérlet a globális GDP megmentésére, helyette azonban még több gazdasági romlást és visszafordíthatatlan inflációt eredményez majd.”

„A készülő támadást azzal indokolják majd, hogy így próbálják megmenteni a rogyadozó európai gazdaságokat, amik a feljövő piacokat is magukkal rántották. Például Kína európai exportja (a 17 tagországba) 16,2 százalékkal esett júliusban, miközben olaszországi forgalmuk 26,6 százalékkal csökkent a tavalyi értékekhez képest.”

„Lassan Európa keménymagja és Németország is kezd szétesni. A munkanélküliség öt hónapja emelkedik Németországban, ami azt jelenti, hogy augusztusban 2,9 millió ember volt állás nélkül. Idén júniusban a rendelések 7,8 százalékot estek a tavaly júniusi értékekhez képest, miközben a gyártás tovább csökkent augusztusban.”

„Az infláció-ateisták pedig jól teszik, ha figyelnek. A spanyol munkanélküliségi ráta elérte az euró korszak legmagasabb szintjét: júliusban már 25,1 százalékon állt, az infláció pedig a júniusi 1,8 százalékról 2,7 százalékra emelkedett augusztusra, és ez még csak a kezdet. Várjuk ki, mi történik, amikor az EKB és a Fed elindítják szeptemberi támadásaikat.”

Az Európai Központi Bank és a Fed az euró és a dollár elleni támadás bejelentésére készülnek még ebben a hónapban. Az Európai Unió augusztus 31-én azt mondta, hogy javasolni fogja, hogy az EKB kizárólagos jogosultságot kapjon a banki engedélyek kiadására.

 

Ez azt jelenti, hogy az EKB egy olyan bankká alakíthatná az Európai Stabilitási Mechanizmust (ESM), – amennyiben ezt a lépést a német alkotmánybíróság jóváhagyja szeptember 12-én – ami korlátok nélkül felvásárolhatná a PIIGS államok adósságát. Pontosan erre gondolt Mario Draghi, amikor azt mondta „mindent megtesz, az euró megmentése érdekében.”

Ben Bernanke, Fed elnök sem akart lemaradni az ígéretekkel, így ugyanazon a napon, a vezető jegybankok éves találkozóján mondott beszéde során bejelentette, hogy elképzelhetőnek tartja egy nyitott mennyiségi enyhítés elindítását szeptember 13-án. Eric Rosengren és John Williams, Fed kormányzók pedig elmagyarázták mit is jelent a nyitott mennyiségi enyhítés vagy más néven fedezetlen likviditásnövelő program: a Fed úgy havi 50 milliárd dollárnak megfelelő új pénzt nyomtatna, egészen addig, amíg a munkanélküliségi ráta és a névleges GDP el nem érik a központi bank által kitűzött célértékeket.

Akármennyire is hihetetlen, Jackson Hole-i beszédében Bernanke kijelentette, hogy a korábbi mennyiségi enyhítések „jelentőségteljes támogatást” nyújtottak a gazdasági kilábaláshoz, majd saját magának ellentmondva gyorsan megjegyezte, hogy a kilábalás „lagymatag” volt és a gazdaság helyzete „messze nem kielégítő”. „A nem hagyományos módszerek költségei, alapos megfontolást követően, kezelhetőnek tűnnek, amiből az következik, hogy nem szabad kizárnunk az ilyen intézkedések ismételt alkalmazását, amennyiben a körülmények ezt megkívánják,” mondta Bernanke.

„A Federal Reserve az erősebb gazdasági kilábalás és tartós munkaerő-piaci javulás érdekében meg fogja hozni a szükséges árstabilizáló intézkedéseket,” tette hozzá. Ben Bernanke tényleg azt hiszi, hogy intézkedéseivel stabilizálta az árakat, annak ellenére, hogy az olaj hordónkénti ára 147-ről 33 dollárra változott, majd vissza 100 dollárra négy év alatt, a Fed manipulációinak köszönhetően.

Tehát a Fed úgy gondolja, hogy a dollár elleni támadás segítette a gazdasági kilábalást és semmilyen, illetve csupán kevés negatív következménnyel járt. Ahhoz, hogy ez elhiggyük, figyelmen kívül kell hagynunk, hogy a folyamatban sikeresen megsemmisítették a középosztályt. A jelek szerint Bernanke azt is hiszi, hogy mivel az eddigi 2000 milliárd dollárnyi papír nem volt elég a gazdasági jólét megteremtéséhez, még többre van szükség.

Amit a Fed és az EKB nem vesznek figyelembe, hogy inflációhajhászásuk és a mesterségesen alacsony kamatok eredményeként az USA és az EU túl sok pénzt tudott kölcsönvenni. GDP arányos adósságuk olyan mértékben emelkedett, hogy egyik nemzet a másik után válik fizetésképtelenné.

A pénznyomtatási láznak köszönhetően a befektetők el fogják kerülni a valutákat és a kötvényeket. Intézkedéseikkel sikerült egy komoly recessziót igazi világgazdasági válsággá alakítaniuk.

Az egyetlen „jó hír”, hogy a sikertelen kísérlet eredményeként a vég hamarabb eljöhet a fiat valuták számára. Eközben az energiaipari és nemesfém portfoliókkal rendelkező befektetők bizonyos fokú védettségre számíthatnak.

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3123124
Hónap: 15372
Nap: 426