Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hosszú, forró nyár vár a globális pénzrendszerre

A világban és ezen belül a pénzvilágban jelenleg folyó események komoly jelentőséggel bírnak a végső idők szempontjából. Jelentőségük mértékét és a végkifejletüket sok tényező befolyásolja: az emberek döntései, reakciói, a politikai vezetők döntései és természetesen az eseményeket a háttérből irányító globalista elit döntései. – Joseph Candel

Forrás: The Economic Collapse

Úgy tűnik 2012 nyara hasonló lesz 2008 nyári hónapjaihoz. A globális gazdaság rossz bőrben van. Az üzleti tevékenységek és a hitelezés az egész világon lassuló tendenciát mutatnak és sokan attól tartanak, hogy ez teljesen megbéníthatja a globális pénzrendszert.

2011 vagy 2010 nyarának kezdetén nem álltak ilyen rosszul a dolgok. Minden jel arra mutat, hogy vihar készülődik. A globális bankrendszer egy adósságokból, kockázatokból és tőkeáttételből álló, ingatag piramisra hasonlít. Egy ilyen rendszer működéséhez teljes bizalom és stabilitás szükséges.

Amikor a bizalom elveszik, eluralkodik a félelem és a pánik és a kártyavár egyszerűen összeomlik. Egy igazi csoda hiányában 2013-ra egészen más világ köszönthet be.

A következő 21 idézet, adat és tényező arra utal, hogy hosszú forró nyár vár a globális pénzrendszerre:

1. Egyre több hír röppen fel arról, hogy egyes nagy pénzintézetek nem engedik el a szokásos nyári vakációra alkalmazottaikat, mert komoly pénzügyi válságra számítanak ezekben a hónapokban. Kenneth Schortgen Jr a következő Twitter bejegyzéseket idézte cikkében:

Todd Harrison: Azt hallani (nincs megerősítve), hogy a PIMCO megkérte alkalmazottait, mondják le nyaralásaikat, mert mindenkire „szükség lesz a fedélzeten” egy Lehmann-jellegű esemény bekövetkezésekor. Megerősítés?

Todd M. Schoenberger: @todd_harrison @pimco én ugyanezt hallottam, de a JPM-nál is ez van „néhány” ember esetében. Egy fedezeti alap üzleti ebéden hallottam ma.

Schortgen rámutat, hogy az idézett emberek nem átlagos Twitter felhasználók.

Todd Harrison a díjnyertes Minyanville internetes média vállalat elnök-vezérigazgatója, Todd Shoenberger pedig a Blackbay Csoport vezérigazgatója és a Cecil College segédprofesszora.

2. A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) arra figyelmeztet, hogy a globális hitelezés volumene 2008 óta a leggyorsabb ütemben zsugorodik.

3. A munkanélküliség megdöntötte a mindenkori rekordot az eurózónában.

4. Portugália bejelentette, hogy három nagybankja is kimentésre szorul.

5. Az amerikai bankrészvényekre is rájár a rúd. A Morgan Stanley részvények például 40 százalékkal estek az elmúlt négy hónap során.

6. A spanyol és olasz adósságok hozama hihetetlen mértékben emelkedik.

7. A 10-éves futamidejű amerikai kincstárjegyek rekord mélységbe süllyedtek, mert a befektetők félnek és a biztonságra törekednek. Az USA Today a következőket írta:

„A kincstárjegyek 1,46 százalékon állnak, mert az emberek ki vannak akadva,” mondja Mark Vitner, a Well Fargo Economics közgazdásza.

8. A termékmegrendelések volumene háromszor is esett az elmúlt négy hónap során az Egyesült Államokban, ami azt jelzi, hogy nincs jele a kilábalásnak.

9. A munkahelyteremtés mértéke mélyen a várt értékek alatt alakult, a (hivatalos) munkanélküliségi ráta pedig 8,2 százalékra emelkedett az Egyesült Államokban.

10. A fejlett országok gazdaságai egymás után lassulnak le. Ambrose Evans-Pritchard a következőket írta:

 

Brazília már az első negyedévben elhervadt. India növekedése kilenc éve nem volt ilyen lassú. Kína HSBC ipari indexe tovább csökkent májusban, a megrendelések pedig komolyan zuhantak.

11. A japán részvények 28 éves mélyponton voltak két hete. (Lásd még: http://www.youtube.com/watch?v=AcYf6lzyRhk)

12. Az elmúlt öt év alatt a görög, spanyol, olasz, portugál, ír és ciprusi tőzsdék több mint 50 százalékkal estek. Vajon Európa többi része is csatlakozik a trendhez?

13. A görög gazdaság lassan leáll. A kifizetetlen közüzemi számlák komoly gondot okoznak.

A kifizetetlen villanyszámlák már az áramszolgáltatás biztonságát veszélyeztetik Görögországban. Az állami tulajdonú LAGIE szolgáltató és hatalmas árampiaci klíring intézet, egy ideje nem fizet a független áramtermelőknek a tőlük kapott áramért.

Az áramtermelők ebből kifolyólag nem fizetnek a földgázt szállító Depa gázipari cégnek, így annak nincs pénze, hogy szállítóit kifizesse. A kifizetés június 22-én válik esedékessé saját szállítójának, ami nem más, mint az orosz Gazprom.

A Gazprom természetesen ragaszkodik, hogy kifizessék tartozásukat, különben elzárják a csapot és a Depa nem fogja tudni ellátni a független termelőket, akik így kénytelenek lesznek leállítani üzemeiket, ami esetben az ország elektromos ellátásának egyharmada esne ki.

14. A becslések szerint a spanyol bankrendszerben a bedőlt jelzáloghitelek összértéke hozzávetőlegesen 273 milliárd dollár.

15. Egyedül márciusban 66 milliárd eurót vettek ki a spanyol bankokból és vittek ki az országból. Ez mindenkori rekordnak számít, pedig ez még a francia és a görög választások előtti időszakban történt.

16. A munkanélküliségi ráta 24,4% Spanyolországban, azonban a 25 év alatti korosztályra vetítve meghaladja az 50 százalékot.

17. Silvio Berlusconi, volt olasz miniszterelnök arra figyelmeztet, hogy Olaszország hamarosan drasztikus lépésekre kényszerülhet…

„Az emberek döbbenten néznek. A bizalom összeomlott. Még soha nem láttuk ilyen sötétnek a jövőt,” mondta. A munkanélküliség a fiatalok körében 27-ről 35 százalékra emelkedett egyetlen év alatt. Visszatért a terrorizmus. Anarchisták támadást intéztek Roberto Adinolfi, az Ansaldo Nucleare, az olasz nukleáris mérnöki társaság vezetője ellen, az adóhatóság vezetője pedig majdnem megvakult egy levélbombától.

„Amennyiben Európa nem hajlandó meghallgatni követeléseinket, egyszerűen el kell búcsúznunk az eurótól. Vagy megmondhatjuk a németeknek, hogy lépjenek ki ők az eurózónából, ha nem tetszik nekik a helyzet,” mondta.

18. Most úgy tűnik, hogy hamarosan Ciprus is kimentésre szorul.

19. Svájc azzal fenyeget, hogy tőkekorlátozásokat vezet be, hogy megállítsa a hihetetlen mértékű pénzbeáramlást más európai bankokból.

20. Robert Zoellick, a Világbank elnöke arra figyelmeztet, hogy „2012 nyara” 2008-hoz hasonlóan alakulhat:

„A görög események átterjedhetnek Spanyolországra és Olaszországra. 2012 nyara a 2008-as események vészjósló visszhangjának tűnik.”

21. Joschka Fischer, Németország korábbi kancellár-helyettese (főkancellárja) arra figyelmeztet, hogy az egész EU széteshet a válság eredményeként:

„Ne hitegessük magunkat: ha az euró szétesik, az Európai Unió is szétesik, olyan mértékű globális gazdasági válságot idézve elő, amilyet a ma élő generációk nem tapasztaltak még.”

Mikor volt példa egyszerre ennyi negatív gazdasági hírre? Talán 2008-ban.

Példanélküli időket élünk.


http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 5
Összes: 3088058
Hónap: 15812
Nap: 422