Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KEZDŐDNEK AZ ESEMÉNYEK!!! A Háborús Bűnösök Törvényszéke Kínzás Vádjában Bűnösnek találta George Bush-t És Társait!!!

 
Kézfogás után jöhet a bilincs!
Kuala Lumpur Malaysia 2012 Május 11:
Az 5 tábla (törvényszéki) egyhangúlag bűnösnek találta George Bush volt amerikai elnököt és társait a Kuala Lumpuri háborús bűnöket vizsgáló törvényszéki meghallgatásán, amely hétfőn kezdődött.

A kínzás és háborús bűnök vádjában a törvényszék további személyeket talált bűnösnek: korábbi amerikai elnököt George W. Bush-t, és társait Richard "Dick" Cheney-t korábbi alelnököt, Donald Rumsfeld-et volt védelmi minisztert, Alberto Gonzales-t: George Bush ügyvédjét, David Addingtont: az alelnök jogtanácsosát, William Haynes II-t: a védelmi miniszter jogtanácsosát, Jay Bybee-t: helyettes főügyészt, John Choon Yoo-t: korábbi helyettes főügyészt - megvádolták és elítélték háborús bűnösként kínzás és kegyetlenkedés, illetve embertelen és megalázó bánásmód miatt, melyeket a bűncselekmények áldozatai ellen követtek el.

Pár nappal korábban a törvényszék meghallgatott 3 tanúvallomást Abbas Abid, Moazzam Begg és Jameelah Hameedi személyek részéről. Ennek a 3 személynek része volt rettenetes kínzásokban fogságuk idején. A törvényszék meghallgatott további 2 nyilatkozatot az iraki Ali Shalal- tól és az angol Rhuhel Ahmed- től.

A 48 éves Abbas Abid tanúvallomása megmutatta, hogy a Tudományos és Technológiai Minisztérium főmérnökének ujjait egy fogóval tépték le. Ali Shalal-t lecsupaszított elektromos vezetékhez kötötték, így áramütés érte és felakasztották a falra. Moazzam Begg-et verték és magánzárkába rakták. Jameelah Hameedi-t levetkőztették és megalázták, és emberi pajzsként használták, mialatt helikopterrel szállították. Mindegyik tanúnak a mai napig vannak maradandó sérülései.

Ezeket az embereket rabként tartották fogva Afganisztánban (Bagram), Irakban (Abu Graib börtön), 2 férfit:Moazzam Begg-et és Rhuhel Ahmed-et a Guantanamói fogolytáborban.

A beadványban, mely 1 napot vett igénybe, a bűntetőeljárás részletesen megmutatta, hogy a döntéshozókat a legmagasabb szinteken: Bush elnök-öt, Cheney alelnök-öt, Rumsfeld védelmi minisztert jogászok támogatták és bíztatták, illetve egyéb parancsnokok és CIA-tisztségviselők- mindannyian összehangoltan cselekedtek. A kínzás teljes mértékben támogatott és elfogadott eljárás volt.

 A vád szerint a tanúk vallomásai megmutatják, hogy hosszú ideig tartó brutális, barbár, embertelen és kegyetlen bánásmódban volt részük. Ezen büncselekmények célja, hogy az elszenvedő halmozott fájdalmat és szenvedést éljen meg a kínzások alatt.

Az Amicus Curiae védelmének meghallgatása és az azt követő ügyészségi cáfolat után a törvényszék egyhangúlag úgy határozott, hogy létezik egy  prima facie case (első látásra elfogadható eset), melyet a bűnvádi eljárásban lehet alkalmazni.

Többórányi tanácskozás után a törvényszék az ítéletben, melyet a törvényszék elnöke Tan Sri Dato Lamin bin Haji Mohd Yunus Lamin olvasott fel, megállapította, hogy a vád megalapozott, indokolt, és kétségtelen, hogy a megvádolt személyek, a korábbi elnök George Bush és összeesküvő társai összekapcsolódtak egymással utasítások hálójában. Jogi tanácsadás és ténykedés, mely létrehozott egy közös tervet és célt egy olyan vállalkozásban és/vagy összeesküvésben, melynek célja kínzás és háborús bűnök elkövetése, beleértve a "War on Terror" és háborúk indítása Irakban és Afganisztánban.

A Vádak:
-Kínzás
-Kegyetlen, embertelen, megalázó rezsim létrehozása, engedélyezése és megvalósítása.
-Nemzetközi szokásjog megsértése
-Az 1984-es kínzást meg nem engedő egyezmény megsértése
-Az 1949. évi 3. és 4. genfi egyezmények megsértése
-Az 1949-es genfi egyezmény 3 közös cikkelyének megsértése
-Az Egyetemes Emberi Jogok Nyilatkozatának és az Egyesült Nemzetek alapokmányának megsértése

A törvényszék megállapította, hogy a vád kétségtelenül megalapozott a tekintetben, hogy a vádlott személyek egyenként és egyetemlegesen felelősek minden elkövetett bűncselekményért, mely közös szándékkal és céllal lett kitervelve, melyet a Nemzetközi Katonai Törvényszék okiratának 6. cikkelye állapított meg.

A Nürnbergi Karta alapelveit és a Nürnbergi Határozatot nemzetközi szokásjogként fogadták el az Egyesült Nemzetek. Az Egyesült Államok kormánya a nemzetközi szokásjog, a Nürnbergi Karta és a Nürnbergi Határozat hatálya alá tartozik.

 

A törvényszék megállapította, hogy a vád minden kétséget kizáróan bebizonyította, hogy a gyanúsított ügyvédek olyan tanácsokat adtak, hogy a Genfi egyezmény nem vonatkozik az Al Quaida gyanúsítottakra és a Tálib bebörtönzöttekre. Az ügyvédek szerint a konvenció által lefektetett szabályok értelmében nem történt kínzás, illetve a továbbfejlesztett kihallgatási technikák bevett szokásnak számítottak.

 A vádhatóság minden kétséget kizáróan azt is megállapította, hogy a megvádolt ügyvédek "teljes mértékben tisztában voltak azzal, hogy javaslataik szerint fognak cselekedni, ami valóban így is történt, s az ilyen javaslatok kövezték ki az utat a nemzetközi jog, a genfi- és a kínzásellenes egyezmények megszegésének."

A vádlott ügyvédek tanácsa kötelező erejű volt a vádlott Bush-ra, Cheney-re, Rumsfeld-re, akik mindegyike támaszkodott a gyanúsított ügyvédek tanácsára. Mások, mint például George Tenet CIA-igazgató és Diane Beaver rangidős tiszt Guantanamón szintén összejátszottak a fent említett ügyvédekkel.
A bűntető eljárás azt is minden kétséget kizáróan megállapította, hogy a gyanúsított ügyvédek bűntetőjogilag felelősek a tetteikért és közösen vettek részt ebben a bűnös vállalkozásban.

Az elnök szerint a törvényszék elrendeli, hogy arányos kártalanítás jár, a helyrehozhatatlan károkkal és sérülésekkel rendelkező, hatalmas fájdalmakon és szenvedéseken átmenő fogvatartottaknak. A törvényszék megállapítja, hogy a tanúk jogosultak ex justitia jóvátételi kifizetésre az elítélt személyek és a kormány által.

A törvényszék reménye, hogy felfegyverkezve a törvényszék megállapításaival a tanúk a közeljövőben találni fognak egy állami vagy nemzetközi bírósági entitást, aki képes és hajlandó lesz gyakorolni hatáskörét és kikényszeríteni ezen törvényszék ítéletét a 8 elítélt ember és kormányuk ellen. A törvényszék által megítélt kártalanítási keresetet be kell nyújtani a Háborús Bűncselekmények Bízottságának, hogy előmozdítsák a döntést és összegyűjtsék a kártalanítási igényeket a háborús bűnösök áldozataitól.

Lamin elnök olvasatában:
Ahogy egy bíróság lelkiismerete jelzi, a bíróság teljes mértékben tisztában van azzal, hogy a döntés csupán egy magyarázat. A bíróság nem rendelkezik végrehajtási jogkörrel, nincs hatalma ítéletet kiróni, 1 vagy akár több személy ellen. Amit tehetünk, a Karta 2. részének 6. fejezetének 31. cikkelye alatt, hogy javasoljuk a Kuala Lumpuri Háborús Bűnöket Vizsgáló Bizottságának, terjesszék elő ezt a ügyet az ítéletről a bíróság által, együtt az eljárás jegyzőkönyveivel a Nemzetközi Bűntetőbíróság főügyészének, valamint az Egyesült Nemzeteknek és a Biztonsági Tanácsnak.

A törvényszék szintén javasolja a Kuala Lumpuri Háborús Bűnöket Vizsgáló Bizottságának, hogy a 8 elítélt személy legyen bejegyezve és szerepeljenek a Bízottság háborús bűnösök nyílvántartásában és nevük legyen közzétéve!

A törvényszék javasolja továbbá a Kuala Lumpuri Háborús Bűnöket Vizsgáló Bizottságának, hogy szenteljen széles nemzetközi nyílvánosságot az ítéletnek és biztosítsa a jóvátételt, mivel ezek egyetemes bűncselekmények, melyek esetében a felelősség alapján a nemzetek megindítják a bűntetőeljárásokat, ha ezek közül bármelyik vádlott személyt bejegyzik a joghatóságok.


A Kuala Lumpuri Háborús Bűnöket Vizsgáló Bízottságról (KLHBVB):
A Kuala Lumpur Alapítvány mely a háborús bűnöket vizsgálja, létrehozta a Kuala Lumpuri Háborús Bűnöket Vizsgáló Bizottságát, kivizsgálandó a háborús bűnöket, melyeket elhanyagolnak a bejegyzett intézmények, mint a Nemzetközi Bűntetőbíróság. A Bízottság arra törekszik, hogy befolyásolja a világ közvéleményét a háborúk törvénytelensége és a megszállások terén, melyeket a világ nyugati nagyhatalmai követnek el.
A Bízottság célja ezáltal, hogy a háborús bűnök elkövetőit elszámoltathassák tetteikért, különösen akkor, ha a felelős nemzetközi szervezetek elmulasztják azt.

"Miért van az, hogy 1 ember meggyilkolása bűntettnek minősül, noha ártatlan emberek százainak és ezreinek megölésének tette nem tekinthető annak"?
Dr. Mahathir Mohamad


Fordította és bejegyezte:Magellán
 

http://the2012scenario.com/2012/05/war-crimes-tribunal-finds-bush-and-associates-guilty-of-torture/?utm_source=rss#038;utm_medium=rss&utm_campaign=war-crimes-tribunal-finds-bush-and-associates-guilty-of-torture 

http://valtozoban-a-vilag.blogspot.com/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3123133
Hónap: 15367
Nap: 427