Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lesz-e részvényeladási roham a fiskális szakadék előtt?

 Forrás: The Economic Collapse

Photo credit Dave Granlund

Az Egyesült Államokban véget értek a választások. A legtöbb ember számára világos, hogy hamarosan adóemelések jönnek, és sokan már most azon törik a fejüket, hogyan pozícionálják magukat a pénzügyi túléléshez. December 31-ével egy egész sor adócsökkentési intézkedés jár le, ezért az elemzők részvény- és eszközeladási rohamra számítanak 2013 előtt, mivel így kevesebb adót kell fizetni az értékesítések után.

Természetesen még előfordulhat, hogy a kongresszusnak sikerül megállapodni az adóemelések halasztásáról, de ez egyre valószínűtlenebbnek látszik, különösen a gazdagokat érintő adóemelések tekintetében. Függetlenül attól, hogy most lesz-e adóemelés vagy később, maga az a tény, hogy előbb utóbb bekövetkezik, eladásra ösztönzi a befektetőket, hiszen ki akarna önszántából több adót fizetni.

Amennyiben a pénzeszközök eladása rohammá növi ki magát ez komoly hatással lehet a részvényárfolyamokra. Már most is számos technikai jel mutat arra, hogy a részvényárak „korrekciója” hamarosan elindul.

Sok szó esik a „fiskális szakadékról” , de csak kevesen tudják, hogy ez mit is takar. A befektetők pedig a kongresszustól várják, hogy tegyenek valamit január 1 előtt.

A tőkenyereség után fizetendő adó 15-ről 20 százalékra emelkedik, de a magas jövedelműek számára ez még nagyobb emelkedést jelent majd, az Obamacare egészségügyi reformba becsempészett adóemeléseknek köszönhetően.

Az osztalékok esetében a fizetendő adó 15-ről 43 százalékra emelkedik a magas jövedelműeknél.

Ezek az adóemelések már most is láthatóak egyes üzleti döntésekben. Például kiszámolták, hogy George Lucas több százmillió dollárt spórolt azzal, hogy a Star Wars-t idén adta el a Disney-nek és nem várt 2013-ig.

A CNBC is arról ír, hogy eljött a részvényeladások ideje:

 

A gazdagok számára 2012 az eladás éve lesz.

A „fiskális szakadék” miatt aggódnak, ami akkor jön el, amikor az adócsökkentések érvényessége lejár és az év végével hatályba lépnek a kiadáscsökkentések.

A tőkenyereség és az osztalékok után fizetendő adók növekedésétől tartva, sok vagyonos ember próbál megszabadulni részvényeitől, vállalkozásától és otthonától még az év vége előtt.

Az igazság az, hogy a részvények árfolyama már nem tudott hová emelkedni. Azok, akik próbálnak megszabadulni eszközeiktől, amíg még veszteség nélkül megtehetik, jól teszik, ha figyelmeznek Marc Faber intelmeire:

„A piac lefelé tart, mert a vállalati eredmények csalódást fognak okozni, a globális gazdaság alig fog növekedni a következő évben, sőt akár zsugorodhat is és ezért a részvények a szeptemberi 1470 pontos S&P csúcsról legalább 20%-ot fognak esni szerintem.”

Faber meg van győződve arról, hogy teljes értéktőzsdei összeomlás jön, független attól, hogy elérjük-e a fiskális szakadékot vagy sem.

„Szerintem az egész globális pénzrendszert újra kell indítani és ezt nem a központi banki vezetők, hanem az összeomló piacok fogják megtenni, legyen az a valuta, hitel vagy részvénypiac,” mondta. „Meg fog történni. Egy nap meg fog történni és akkor örülhetünk, ha a jelenlegi érték 50 százalékával számolhatunk.”

A politika és a gazdaság mindig is szoros összefüggésben volt egymással. A választási eredmények nagyon komoly következményekkel járnak majd. Egyik cég a másik után jelenti be az újabb elbocsátásokat, illetve alternatívaként egyes vállalatok a munkaórák számát csökkentik.

Az emberek egyre szegényebbek, egyre jobban eladósodnak és a gazdaság egyre bizonytalanabb. Egyelőre a teljes gazdasági összeomlás felé tartunk. Úgy tűnik, hamarosan kiderül milyen is az a bizonyos „szakadék”.

 

 

http://idokjelei.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3123149
Hónap: 15366
Nap: 433