Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megtörténtek Az Első Vádemelések A British Petrol 2010-es Olajkatasztrófájával Kapcsolatban!


Washington-CNN:
Megtörténtek az első vádemelések a 2 évvel ezelőtti mexikói olajkiömléssel kapcsolatban,adta hírül az Igazságügyi Minisztérium!
 
A BP korábbi mérnökét-Kurt Mix-et-letartóztatták Texasban,mert 2 vádpontban bűnösnek találták bizonyítékok szándékos megsemmisítése miatt,melyeket hatósági utasításra hajtott végre! 
 
Mix üzeneteket törölt,melyekben arról volt szó,hogyan fékezzék meg az olajkiömlést!A vádak Louisiánában lettek aktázva Mix ellen,de a hivatalos források szerint egy houston-i tárgyalóteremben kellett volna megjelennie.
Körülbelül 206 millió gallon (1 gallon:3.79 liter!) nyersolaj ömlött a Mexikói-öböl vizébe,miután 2010 Áprilisában felrobbant a Deepwater Horizon nevű olajfúró torony-megölve 11 embert!Az olaj csaknem 3 hónapig ömlött a tengerbe,mielőtt a "sapka" rá lett téve a BP által tulajdonolt Macondó-kútra!Így is nagyjából 1.5 kilóméter vastagon terítette be az "anyag" a környező vizeket!
A Minisztérium súlyos vádakat állapított meg a vizsgálat során a Deepwater Horizon katasztrófája esetében egy magánszeméllyel kapcsolatban,aki felvételeket törölt a kiömlött olaj pontos mennyiségét illetően!
A Deepwater Horizon munkacsoport folytatja a viszgálatot a robbanás ügyében és felelősségre fogja vonni azokat,akik megszegték a törvényt,összefüggésben az USA történelmének legnagyobb környezeti katasztrófájával.
Kurt Mix fúrási-és veghezviteli project mérnök a BP-nél,aki "fáradságot nem ismerve küzdött,hogy felmérje az olajkiömlés okozta károkat",dícsérte dolgozóját nyilatkozatában a részleg,ahol dolgozott.Számos megoldást ötlött ki,hogy megállítsa az ömlést,beleértve a sikertelennek bizonyuló "Top Kill" projectet,melyben iszapot szivattyúztak volna a sérült kút csonkjába.A British Pertrol azt mondta Mix-nek,hogy tartson vissza minden információt Macondóra vonatkozólag,beleértve a szöveges üzeneteket is!2010 Október 4-e körül Mix törölt az IPhone-járól egy szövegláncot,mely több mint 200 sms-t tartalmazott,melyet a BP-ellenőrével folytatott,miután rájött,hogy egy összekötő dolgozik a BP ügyvédeinek,aki elektronikus adatokat gyűjt!
A törölt üzenetek közül számos törvényszékileg vissza lett állítva,beleértve "érzékeny" belső üzeneteket a BP-nél,melyeket valós időben rögzítettek,ahogy a Top Kill project próbálta útját állni az olajkiömlésnek!Bírósági dokumentumok szerint Mix törölt egy üzenetet a Top Kill 1. napjának végéről 2010 Május 26-án,melyben azt írta,hogy túl magas a kiömlési ráta-több mint 15000!
Mielőtt a Top Kill megkezdődött volna,Mix és más mérnökök arra a következtetésre jutottak,hogy a project valószínűleg nem lesz sikeres,ha az ömlési ráta nagyobb lesz,mint 15000 barrell olaj/nap (1 barrell:158.9 L!)!Abban az időben a BP nyílvánosan 5000-ben állapította meg a rátát- harmadannyiban,mint azt a minimum kiömlési ráta mutatta Mix üzenetében!Ejnye-bejnye!
Mikor emberünk rájött,hogy az összekötő a BP kűlsős ügyvédjének dolgozik,aki bemérte a telefonját,törölt egy üzenetláncot,mely több mint 100 sms-t tartalmazott,melyet a BP szállítójával váltott.Ezzel a szállítóval Mix számos kérdésben dolgozott együtt arra vonatkozólag,hogy felbecsüljék,vajon mennyi olaj ömlött ki a Macondó-kútból.
Mikorra Mix törölte azokat az üzeneteket,addigra már számos felszólítást kapott,hogy őrizze meg az adatokat és beszéljen egy bűntetőjogi védőügyvéddel az esküdtszék folyamatban lévő vizsgálataival kapcsolatban,köztük a Deepwater Horizon olajkiömlési ügy miatt!
Kurt Mix-re max 20 évet és 250.000$ bűntetést szabhatnak ki,ha minden vádpontban bűnösnek találják!
A British Petrol kibocsátott egy nyilatkozatot,melyben azt állítják,hogy teljes mértékben együttműködnek az Igazságügyi Minisztériummal és más hivatalosan eljáró szervekkel,melyek az olajkatasztrófát vizsgálják!
HMMM......

Fordította és bejegyezte:Magellán


  http://valtozoban-a-vilag.blogspot.com/
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 4
Összes: 3121344
Hónap: 17179
Nap: 483