Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rettegés Amerikában: tízezreket fertőzhetett meg a halálos vírus

Halálos veszélyben lehetnek az egyik legnépszerűbb kaliforniai természeti part, a Yosemite Nemzeti Part látogatói egy, a parkban terjedő halálos vírus miatt, amely már két ember életét követelte.

A veszélyes kórokozó a Hantavirus nevet viseli, és a két haláleseten kívül négy megbetegedést észleltek még - mind a park korábbi látogatói voltak. A súlyos tüdőelégtelenséget okozó vírus a rágcsálók ürülékével terjed, és nincs ellene ismert gyógymód. Az első tünetekig akár hat hét is eltelhet, a halálozási arány pedig 30 százalék.

A vírus a rágcsálók székletében, vizeletében és nyálában található meg; miután ezek megszáradnak, légi úton terjed és emberek által is belélegezhetővé válik, különösen a szűk helyeken, mint például a nemzeti park kunyhói. Az első haláleset augusztus elején történt, az áldozat egy 37 éves férfi volt San Fransisco-ból. A járványt az illetékesek szerint egér almok okozták, amelyek a park táborhelyein halmozódtak fel. A hatóságok szerint tízezerre tehető azok száma, akik érintkezhettek a vírussal és megbetegedhetnek. 

A betegség extrém légzési nehézségekkel és influenzaszerű tünetekkel - láz, fejfájás, szédülés - jár, így a hatóságok arra figyelmeztetnek mindenkit, aki ilyen tüneteket tapasztal magán és korábban a parkban járt, hogy azonnal keresse fel orvosát. 

A park 3000 látogatói csoporttal lépett kapcsolatba és figyelmeztette őket a veszélyre, ezen kívül pedig bezárt 91 olyan kabint, ahol egéralmokat találtak. Hantavírust fertőzést már 2000-ben és 2010-ben is tapasztaltak a park távolfekvő területein, ám az idei az első alkalom, hogy mindez halálesetekhez vezetett. 

 

http://legendavadasz.blog.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3121332
Hónap: 17193
Nap: 490