Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újabb földrengés volt Észak-Olaszországban

Újabb földrengés volt kedd reggel Észak-Olaszországban, az amerikai földtani intézet (USGS) legfrissebb mérése szerint 5,8-es erősségű, ezúttal Bolognától 40 kilométerrel északra, Parmától 60 kilométerrel keletre. A reggel kilenckor, 9,6 kilométer mélyen bekövetkezett földmozgást Olaszország északi és középső részén is érezni lehetett, fél tizenkettőkor pedig egy 3,9-es erejű utórengés is volt a térségben. A La Repubblica legalább tíz halottról tud.

Sok iskolát evakuálni kellett, Padovában az összes egyetemet kiürítették. Mirandolában négy munkást temetett maga alá egy épület, őket próbálják kiszabadítani a mentőcsapatok. Milánóban és Bolognában is többen az utcára menekültek, amikor érezték a rengést.

Firenzében tanuló olvasónk egy kollégium harmadik emeletén arra ébredt, hogy zörög az ablak, rázkódik a szoba ajtaja és a szekrényajtók. „Az első másodperctöredékekben azt hittem, hogy csak nagy a szél, de aztán zúgást, zajokat hallottam, és éreztem, hogy remeg a fal és mozog az ágyam alattam. Sokan a folyosókra rohantak. Az egész körülbelül tíz másodpercig tartott, és nagyon hasonló volt a tíz nappal ezelőtti földrengéshez, bár az hosszabb volt".

Az olasz források szerint több olyan épület is összedőlt most Mirandolában, Finale Emiliában, San Felicében és Cavezzóban, amelyek már megrongálódtak a május 20-ai rengésben. Észak-Olaszország egyes részein a földrengés miatt szünetel a vasúti közlekedés.

Az utóbbi mintegy tíz napban több száz rengés történt Olaszországban, ezek közül három 5-ös fokozat feletti, 15 pedig 4-es és 5-ös közötti fokozatú volt.


5,8-es erősségű rengés Észak-Olaszországban nagyobb térképen való megjelenítése

A május 20-i földrengésnek hat halálos áldozata volt, és több ezer embernek kellett elhagynia otthonát. A Pó-alföld és az Appenninek találkozási pontján levő Emilia Romagnában nem ritka a földrengés. A települések alacsony épületeiben nem keletkezett kár, kizárólag a műemlék épületek és az ipari létesítmények dőltek le.

http://index.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 9
Összes: 3123156
Hónap: 15369
Nap: 436