Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vészesen közel a szakadékhoz az USA

usa.jpgJövőre megtorpan az amerikai gazdaság növekedése, ha nem születik meg a megállapodás a „pénzügyi szakadék” elkerüléséről – jelentette ki Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója a CNN-nek adott interjújában.

 

Amennyiben az Egyesült Államokban az év végéig, esetleg a jövő év elejéig a Fehér Háznak és a képviselőházi republikánus többségnek nem sikerülne átfogó megállapodást nyélbe ütnie a deficitcsökkentésről, akkor olyan automatikus adóemelések és kiadáscsökkentések lépnek hatályba, amelyek több közgazdász szerint újabb recesszióba taszíthatja a gazdaságot. (Innen ered a  válságba zuhanásra utaló "pénzügyi szakadék" kifejezés, amelyet Ben Bernanke, a Federal Reserve elnöke használt elsőként.)

"Ha az amerikai gazdaságnak el szenvednie azt a lefelé mutató kockázatot, hogy nem sikerül elérni el egy átfogó megállapodást, akkor a növekedés (rátája) nulla lesz. Sokkal jobb lenne tehát átfogóbb megközelítésre váltani, és kezelni a problémákat" - nyilatkozott a volt francia gazdasági miniszter.

Lagarde hangot adott meggyőződésének, hogy nem lesz elégséges, ha a felek csak átmeneti megállapodást kötnek az adóemelésről és a lefaragásokról, mert ez bizonytalanságot szül a gazdaság szereplőinek körében, különösen a pénzpiacokon. Az IMF vezérigazgatója véleménye szerint a pragmatizmus és a "kiegyensúlyozott hozzáállás" végül segít áthidalni az ellentéteket.

A megállapodás egyebek között amiatt késik, mert a demokraták ellenzik több szociális kiadás csökkentését, a republikánusok pedig nem akarnak belemenni a leggazdagabb 2-3 százalék adójának emelésébe. Barack Obama elnök többször úgy fogalmazott: nem lesz megállapodás, ha a legtehetősebbek nem vállalnak "korrekt részesedést" a közteherviselésből.

Az amerikai GDP 2012 negyedik negyedévében az ország kereskedelmi minisztériuma szerint 2,7 százalékkal növekedett.


 

http://index.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 6
Összes: 3087545
Hónap: 15883
Nap: 618