Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy siker volt a Las Vegas-i UFO konferencia

area_51_szept_22.jpgElképesztő nevek léptek pódiumra a hétvégén Las Vegas-ban, a világhírű Smithsonian Intézethez tartozó Nemzeti Atomenergetikai Tesztek Múzeuma (National Atomic Testing Museum) által szervezett egy napos UFO konferencián. Az est öt előadja közül négyen korábban a hadsereg magas rangú tisztjei voltak, az egyetlen civil szónok pedig a brit Védelmi Minisztérium osztályvezetőjeként kutatta a szigetország UFO észleléseit.

A páratlan névsor és a szimpóziumot megelőző felhajtás miatt sokan valamiféle szenzációs bejelentésre számítva vették meg a harmincöt dolláros (kb. nyolcezer forint) belépőt, ám még, ha végül kézzel fogható, világrengető bizonyítékokról nem is lebbent fel a fátyol, a hiteles forrásból származó őszinte szavakat a közönség így is hosszú percekig tartó tapssal hálálta meg az est végén.

Allan Palmer

- Néhány nagyon fontos dologra szeretném felhívni a figyelmüket: Mi, akik itt vagyunk, mindannyian hazánk szolgálatára esküdtünk fel és ezt mindig is nagyon komolyan vettük - mondta az est főszervezője és az annak helyt adó múzeum igazgatója, Allan Palmer, aki egykoron sugárhajtású gépek pilótájaként szép karriert futott be nemcsak a Légierőnél, de a Haditengerészetnél is. - Biztosak lehetnek benne, hogy ezek az emberek egyáltalán nem bolondok - mutatott a színpadon ülő öt előadó irányába - hanem olyan megbízható és hiteles személyiségek, akik egykoron mind fontos és felelős pozíciókat töltöttek be az államszervezetben, méghozzá nagyon magas szintű biztonsági és hozzáférési protokollokkal. Ők nem azok a fajta emberek, akik hajlamosak képzelődni, és aztán ennek nyomán mindenféle vad teóriákat valósnak vélni. Mind velejéig profik, akiknek adni lehet a szavára - fogalmazott köszöntőjében Palmer.

las_vegas_ufocon_2012_09_22.jpg

Charles Halt

Elsőként Charles Halt, az angol Légierő egykori ezredese lépett a mikrofonhoz, aki előadásában azzal vádolta meg a szövetségi kormányt, hogy egy kifejezetten erre létrehozott titkos ügynökség segítségével valószínűleg a földönkívüliek látogatásait leplezi. - Szilárd meggyőződésem, hogy létezik egy ügynökség, amelynek segítségével szándékosan elnyomják az információt - mondta Halt a mintegy kétszáz fős közönség előtt. - Rengeteg embertől hallottam mostanság, hogy itt lenne az ideje, hogy a kormány kijelöljön egy nyomozó ügynökséget a tárgyban - folytatta. - De, emberek, hiszen már van ilyen ügynökség, amelyet persze nagyon szoros gyeplőn, gondosan elszeparálva működtetnek, de amely már évek óta kutat, nyomoz a témában! Ugyanakkor a hírszerző ügynökségeink meg úgy játszanak nagyon aktív szerepet az ügyben, hogy talán nem is tudnak róla, mivel valószínűleg fogalmuk sincs, mi történik az adatokkal, melyeket összegyűjtenek, majd azonnal továbbítanak. Elég ijesztő, nem? Halt volt az angol Királyi Légierő (Royal Air Force – RAF) Angliában található Bentwaters Katonai Bázisának parancsnokhelyettese és az 1980 decemberében, a Rendlesham Erdőben történt UFO jelenségek egyik szemtanúja. Mai napig meggyőződése, hogy amit ott látott vagy a Földön kívülről, vagy pedig egy másik dimenzióból érkezett hozzánk. - Az utóbbi néhány évben a brit kormány több ezer oldalnyi információt hozott nyilvánosságra UFO ügyben, ugyanakkor van bárki is, aki látta a Bentwaters Bázisnál történtekről készített hivatalos jelentést és annak konklúzióit? Amikor ugyanis nyilvánosságra hozták a nyolcvanas évek elejére datált aktákat, az az időszak egész véletlenül hiányzott belőle, egyszerűen eltűnt, vele együtt annak döbbenetes esetnek a jegyzőkönyve is, amelynek én is részese voltam. Halt elmondta, hogy soha, semmilyen hátrány nem érte a Bentwaters mellett történt UFO Incidensről annak idején megírt jelentése miatt, amelyben annak a véleményének adott hangot, hogy a jelenség talán egy intelligens füldönkívüli civilizáció képviselőihez köthető. - Ennek több oka is lehetett. Először is a rangfokozatom, másodszor pedig hogy még idejekorán leültem és nagyon részletesen felvettem mindent egy magnókazettára, amiből utána több másolatot is készítettem, melyeket aztán egymástól jól elszeparálva, több helyen elrejtettem. Talán paranoiás vagyok, nem tudom, de nagyon élveztem azt az időt, amit a felvétel elkészítésével töltöttem - mondta az egykori angol katonai vezető.

Bill Coleman

A Légierő nyugalmazott ezredes, Bill Coleman, aki az úgynevezett Kék Könyv Projekt (Blue Book Project) vezető szóvivője volt 1961 és 1963 között, csak nagyon ritkán áll a nyilvánosság elé. A Kék Könyv Projekt nevű ellentmondásos tanulmányt 1969-ben azzal zárták le, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak az UFO észlelések kapcsán, ami arra engedne következtetni, hogy a jelenség technológiai fejlettsége meghaladná az emberiség akkori tudományos szintjét, illetve, hogy az bármilyen veszélyt, fenyegetést jelentene az amerikai nemzetbiztonságra. Coleman személyes UFO találkozását is megosztotta a hallgatósággal, amely 1955-ben történt, amikor egy B25-ös bombázó pilótája volt. Az ismeretlen kör alakú objektum nagyjából hatezer méteres magasságból ereszkedett le a föld felé, amikor Coleman megpróbálta elkapni. - Maximális, 500 km/h sebességre gyorsítottam és a fák tetejénél gyorsan be is fogtam. Ekkor azt gondoltam, hogy már a markomban van és kilencven fokban bedöntöttem a gépet, hogy megpróbáljam feltartóztatni, de akkor vettem észre, hogy már nincs is ott. - Ezután felemelkedtem úgy ötszáz métert és láttam, hogy az objektum már a frissen szántott mező felett repül olyan nagy sebességgel, hogy még örvényeket is vetett - mesélte. Mire azonban megint visszaereszkedett, hogy a nyomába eredjen, az UFO végleg eltűnt. Coleman előadása végén elmondta, szerinte az idegenek miért hezitálhatnak, hogy idelátogassanak a Földre: - Ha egy földönkívüli leszállna nálunk, akár egy sima megfázás is megölheti őket. Az ő egyszerű megfázásuk pedig kipusztíthatná az egész emberiséget. Ha vannak annyira okosak, hogy képesek olyan űrhajót építeni, amivel fényéveket tudnak utazni a térben, akkor azzal is tisztában vannak, hogy a járványaik veszélyesek lehetnek ránk nézve - zárta gondolatait Coleman

Bob Friend

Amkor Bill Coleman volt a Kék Könyv Projekt sajtófőnöke, akkor Bob Friend volt az igazgatója, aki előadásában elmondta, egyáltalán nem ért egyet a Légierő UFO kérdésben született negatív végkövetkeztetéseivel, amelyek 1969-ben a Kék Könyv Projekt befejezését eredményezték. - Mindenekelőtt az a véleményem, hogy ez a jelenség létezik, és sokkal jobb lenne, ha a kormány vagy annak más ügynökségei foglalkoznának vele és tudományos aspektusból tovább vizsgálnák. Szombat esti előadásán Friend úgymond olajágat, békejobbot ajánlott annak a sok-sok embernek, akik azt állítják, UFO-t láttak, de attól való félelmükben, hogy nem veszik őket komolyan, félnek beszélni róla. - Az UFO észlelések nagyon is léteznek, és ha egy ezzel tisztában lévő szervezet nyomoz az ügyben, akkor önök bizonyosan nem válnak nevetség tárgyává. Lépj elő, meséld el mi történt, engedd, hogy a hozzáértők kutassanak és megleljék a definícióját annak, amit láttál. Ne feledd, mi a te oldaladon állunk - bíztatta az érintetteket Friend.

Nick Pope

Nick Pope az est egyetlen civil tagja, előadása elején elnézést kért a közönség azon részétől, akik csak azért érkeztek, mert arra számítottak, hogy valamiféle észbontó bizonyítékokat fognak bemutatni az UFO-k létezésére vonatkozóan. - Miközben elnézést kérek azoktól az emberektől, akik azt remélték, hogy megmutatjuk a hangárban álló űrhajót, azt kérem tőlük, vegyék észre, hogy itt olyan emberektől kaptak betekintést a témába, akik ezt a rejtélyes és sokszor bosszantó UFO kérdést nagyon magas szinten kutatták a kormánynak - fogalmazott Nick Pope, a brit Védelmi Minisztérium egykori UFO nyomozója. - Az UFO sajnos az a témakör, amelyben jócskán jelen vannak a kuruzslók, a sarlatánok és a kultisták. Akik viszont ma este itt vannak, egytől egyig vitathatatlanul hiteles emberek. Pope elmondta, hogy az Egyesült Királyságban több, mint hatvan évvel ezelőtt létezett egy úgynevezett Repülő Csészealj Munkacsoport (Flying Saucer Working Party), amely 1951-ben arra a következtetésre jutott, hogy az UFO észlelések csupán más jelenségek téves azonosításai, csalások és hallucinációk eredményei, ezért semmi szükség további energiákat pazarolni a kutatásukra. - Amilyen pechjük volt, 1952-ben egész Nagy-Britannián végigsöpört egy UFO észlelési hullám, ahol a legtöbb szemtanú a Királyi Légierő (Royal Airforce) pilótája volt, akik közül többen is üldözőbe vették ezeket a csészealjakat, amelyek nagy részét katonai radarral is bemérték - tette hozzá az egykori brit kormányzati tisztviselő. Nick Pope a kilencvenes évek elejétől dolgozott a brit védelmi minisztériumban, ahol 1991 és 1994 között az UFO-król szóló beszámolók részletes kivizsgálása volt a feladata, amelyhez saját állítása szerint a téma iránti teljes szkepticizmussal fogott hozzá, ám az időközben kezébe került bizonyítékok végérvényesen meggyőzték a jelenség létezéséről. Pope kiemelte, hogy miközben Védelmi Minisztériumban hivatalosan zajlott az UFO jelenségek utáni kutatás, végig nagy figyelemmel kísérték az amatőr UFO kutatók munkáját is. - Álnéven előfizettünk az újságaikra, most már elárulhatom, hogy mi voltunk: John Smith, P.O. Box 007, London. Ezen kívül titokban mindig besurrantunk az UFO konferenciákra is - árulta el Pope. Pope végül leszögezte, a Védelmi Minisztérium egy dolgot mindig szem előtt tartott az UFO kérdésben: - Legyen bármilyen nonszensz is egy adott eset, amivel a munkánk során találkozunk, sosem téveszthetjük szem elől, hogy ha ebből a sok ezer észlelésből akár csak egyetlen egyszer is igazuk lesz az UFO hívőknek, abban a pillanatban minden megváltozik.

John Alexander

Az ötödik előadó egy nyugalmazott katonai ezredes, név szerint John Alexander volt, aki mint egykori katonai bennfentes, a nyolcvanas években életre hívott egy különleges csoportot, amelynek nyugalmazott katonák, hírszerzők és légkörkutatók voltak a tagjai. Végül azzal a megállapítással fejezték be néhány éven át tartó munkájukat, hogy ugyan számos olyan eset történt, ahol az észlelő hitelessége vitán felül áll, a csoport nem talált semmiféle bizonyítékot arra nézve, hogy a kormányzat bármit is titkolna UFO ügyben. Alexander elmesélt több szövevényes UFO esetet is, amelyben pilóták is érintettek voltak, és melyek kapcsán megosztotta a közönséggel, hogy teljesen biztos benne, hogy az UFO, mint jelenség létezik, és nem csak az Egyesült Államokban, de a világ minden részén. - Nagy szükség lenne rá, hogy a tudósok számára is kutathatóvá tegyük ezt a témakört. Nincsenek egyszerű válaszok, és nem csak nekünk nincsenek válaszaink. Sőt, valójában még ott sem tartunk, hogy feltegyük a helyes kérdést, de mindenképpen ebbe az irányba kellene haladnunk - mondta Alexander. Az egyéni előadásokat követően a közönség számos témába vágó kérdéssel próbált még részletesebb információkat kicsikarni a pódiumon helyet foglaló előadóktól. A részletes és mindenre kiterjedő válaszok ellenére azonban, a nézőtéren ülők fejében az est végére tovább szaporodtak a kérdőjelek, ami viszont paradox módon mégis az előadókat és ezt a páratlan eseményt dicséri.


The Huffington Post / ittvannak http://paranormal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 5
Összes: 3088053
Hónap: 15819
Nap: 430