Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Száznál is több UFO-t észlelt az indiai hadsereg az utóbbi két és fél hónapban

ufo3_1464235c.jpgA világ második legnépesebb országának katonasága és a Tibettel határos területek őrzéséért felelős rendőri erők (Indo-Tibetan Border Police Force) több, mint száz UFO észlelést regisztráltak 2012. augusztus 1. és október 15. között, a Jammu és Kashmir által határolt területről, adta hírül ma, az India Today című országos napilap online kiadása.

A katonai vezetés Delhiben található főhadiszállásának, valamint az Indiai Miniszterelnöki Hivatalnak is elküldött jelentések szerint, a Kínával határos területeken szolgálatot teljesítő katonák szinte napi rendszerességgel számoltak be, az éjszakai és a nappali égbolton egyaránt feltűnő "azonosítatlan fénylő objektumokról". A jegyzőkönyvek tanúsága szerint, a sárgás fényű gömbök gyakran a kínai oldalon lévő horizontról emelkedtek fel, majd nem ritkán három-négy órán át úsztak lassan az égbolton, mire eltűntek.A jelenségekről készült fényképeket a hadsereg több vezető elemzője is részletesen tanulmányozta, és egybehangzó véleményük szerint kizárt, hogy a fotók alacsony pályán haladó műholdakat, vagy pilóta nélküli repülőgépeket, úgynevezett drónokat örökítettek volna meg.

Kínai robotrepülőgépek feltűnéséről ugyanis szintén rendszeresen érkeznek beszámolók az indiai hadsereg vezetéséhez. Csak ez év januárja és augusztusa között 99 olyan drónról számoltak be a határnál szolgálatot teljesítő rendvédelmi szervek tisztjei, amelyek megközelítették az indiai határt, sőt ezek közül három át is repült a hindu állam területe fölé.

Szeptember elején az indiai hadsereg egy mobil radarállomást, valamint egy olyan speciális spektrumanalizálót telepített a körzetbe, amely bármilyen kibocsátott frekvenciájú hullámot képes észlelni. A radar azonban egyetlen egyszer sem jelzett objektumot, még akkor sem, amikor a szemtanúk vizuálisan már észlelték az UFO-t, a spektrumanalizáló pedig, ugyanúgy nem érzékelt semmiféle jelet az észlelt objektumok irányából.

Ezek után a hadsereg egy kém drónt irányított a leggyakoribb észlelések körzetébe, de ez a próbálkozás is sikertelennek bizonyult. A drón ugyanis elérte maximális repülési magasságát, ám mielőtt bármit is tehetett volna, szem elől tévesztette a levegőben úszó objektumot.

Szeptember végén, az észlelések gócpontjától 150 km-re délre található Hanle Asztronómiai Obszervatórium több csillagásza három napra a körzetbe érkezett, hogy a helyszínen tanulmányozza a jelenséget. A hadsereg tisztje szerint annak ellenére, hogy a csapat tagjai többször is a saját szemükkel látták a repülő tárgyakat, végül nem tudták azonosítani az eredetüket. Mindössze annyit tudtak megállapítani, hogy az objektumok "nem csillagok", de kizárták a meteor vagy egy másik bolygó lehetőségét is.

Ezek után az Indiai Nemzeti Technikai Kutató Szervezet (National Technical Research Organisation) és a Védelmi Kutató és Fejlesztő Szervezet (Defence Research Development Organisation) szakértői sem tudták megfejteni a különleges repülő objektumok rejtélyét, ami már igencsak kínos lett az említett szervezetekre is nézve: - Tisztán látszik, hogy valami nincs rendjén, ha nem akad egyetlen tudós ebben az országban, aki meg tudná magyarázni ezt a jelenséget - mondta kissé indulatosan egy, az újabb fiaskóra reagáló, de közelebbről meg nem nevezett magas rangú katonai vezető Delhiben.

Az ország hírszerző szolgálata ugyanakkor azon az állásponton van, hogy ezek a tárgyak Kína durva pszichológiai hadviselésének folyományai lehetnek, olyan kifinomult szondák, amelyek a Ladakh-ban felállított indiai védelmi erők elbizonytalanítását célozzák. - Nem tudjuk tagadni, hogy ezek az észlelések valóban léteznek, és sürgősen ki kell derítenünk, miféle számunkra ismeretlen technológiát vetnek be rendszeresen abban a térségben - mondta P.V.Naik, az Indiai Légierő nyugalmazott vezető marsallja.

Ladakh környékéről az utóbbi évtizedben többször is jelentettek szokatlan égi jelenségeket az ott szolgáló katonák, de ezeket a hadsereg vezetése később puszta hallucinációnak minősítette, írja az India Today. 2010-ben pedig a Légierő utánajárt egy hasonló észleléssorozatnak, ám a vizsgálatot akkor azzal a megállapítással zárták, hogy az ismeretlen eredetű objektumok csupán úgynevezett kínai lámpások voltak.

Indiai tudósok ugyanakkor úgy vélik, a titokzatos objektumok valószínűleg nem a világűrből érkező földönkívülieket rejtenek. - Nincs semmiféle bizonyíték arra, hogy ezek az azonosítatlan repülő objektumok idegen eredetűek lennének - mondja Jayant Narklikar asztrofizikus. - Bármiféle földönkívüli civilizációra történő utalás a jelenséggel kapcsolatban puszta feltételezés, azt semmilyen ténnyel nem tudjuk igazolni.

Csakhogy, a mai napig nem találtak semmiféle magyarázatot az eddigi legfurcsább indiai UFO észlelésre sem, amely még 2004-ben történt, Ladakh-tól kevesebb, mint száz kilométerre, délre.

Dr. Anil Kulkarni, egy hatfős, geológusokból álló tudóscsoport élén, éppen egy terepkutatást végzett a körzetben, ahol lefilmeztek egy alig másfél méter magas "robotszerű figurát", amely tőlük alig 50 méterre tűnt fel. A humanoid objektum később felemelkedett a levegőbe, majd eltűnt. Az észlelés mintegy 40 percig tartott.

Az esetet összesen tizennégy ember látta, köztük a hat tudós. Dr. Kulkarni később az expedíció valamennyi tagjával külön-külön elbeszélgetett, hogy egymástól függetlenül meséljék el, írják le, hogy mit láttak. Vallomásaik később eljutottak több hírszerző ügynökséghez és a Miniszterelnöki Hivatalhoz is, de az ügyet végül eltussolták. Dr. Kulkarni miután mindenkit meghallgatott, annyit tudott megállapítani, hogy amivel találkoztak, az biztosan nem természeti jelenség volt.

Sunil Dhar, aki szintén tagja volt a 2004-es expedíciónak, még ma is elképesztő és felejthetetlen élményként eleveníti fel azt a bizonyos negyven percet. - Később a helyiek elmondták nekünk, hogy ők már évek óta rendszeresen találkoznak hasonló furcsa dolgokkal, ezért nagyon fontos lenne ezt a rejtélyes jelenséget végre megfelelő módon kivizsgálni - mondta a tudós.
Rejtélyek Szigete http://paranormal.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 7
Összes: 3089442
Hónap: 14303
Nap: 318