Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Megnyílt a föld az ágya alatt

Elképesztő! Megnyílt a föld az ágya alatt

 

Egy guatemalai férfi ágya alatt éjjel megnyílt a föld. A 3 méter átmérőjű, kerek lyuk több méter mély.

 

Inocenta Hernandez egy reggel arra ébredt, hogy az ágya alatt egy óriási lyuk tátong a padlón. A három méter átmérőjű, sötét szörnyetegnek látszó féreglyuk valójában egy jól ismert természeti jelenség, amely igen gyakori Guatemalában.

 
 

A jelenség akkor jön létre, ha a talajfelszín alatti karsztkőzet (mészkő v. dolomit) az esővíz hatására meggyengül és a kőzet repedésein át bejutó és leszivárgó víz kisebb-nagyobb barlangokat váj. A beomlás szabályosan kerek alakja a hirtelen nyomáskülönbség miatt jön létre - állítják tudósok.

 
 

A latin-amerikai ország fővárosában a sűrű esőzés mellett az elmaradott csatornarendszer is hozzájárult az alábbi képen látható katasztrófáért. 2010 júniusában egy háromemeletes épület tűnt el ebben a 60 méter mély víznyelőben.

 
 

Az alábbi képen egy 100 méter mély víznyelő látható, amely közel egy tucat házat nyelt el Guatemalavárosban, három embert halálát okozva. Mivel a hirtelen lezúduló esővízet az elavult csatornahálózat nem volt képes elvezetni, a nagy tömegű víz szétvájta a földfelszínt. Így az beszakadt a karsztkőzetekben korábban kialakult barlangos víztározóba.

 
 

Az Egyesült Államokban is gyakoriak a spontán víznyelők. Az alábbi képen egy 1981 májusában keletkezett lyuk látható, amely először egy platánfát nyelt el, majd órákkal később egy családi házat, öt autót, végül egy egész parkolót és a városi uszoda nagy részét is. Orlando városának Winter Park nevű kerületében végül egy futballpálya méretű szakadék tátongott, de személyi sérülés nem történt.

 
 

A jelenség Európában sem ismeretlen. 2003 novemberében Lisszabonban a központi pályaudvar környékén az álló busz előtt megnyílt a föld. Szerencsére a sofőr egyedül ült a buszban és sikerült kimenekülnie, mielőtt a jármű fejreállt a 30 méter mély lyukban.

 
 

{via Life Gallery / Wikipedia }

 

Forrás:

http://ingatlanmenedzser.hu
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 13
Összes: 3092280
Hónap: 14846
Nap: 539