Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012 és a kapcsolatok

2012. Március 23. - Szerző : Horváth Zoltán előadása alapján szerkesztette Száraz György

 

2012-ben felértékelődik az élet tapasztalása által szerzett információk súlya. Kiemelt jelentőséggel fognak bírni a kapcsolatok által történő tapasztalások. A 2012-es számú év arra figyelmeztet és arról szól, hogy az ember ne éljen elszigeteltségben, mivel az élet maga a kapcsolatok összessége. A kapcsolatoknak összhangban kell lenniük a cselekvéseinkkel. Az élet és maga a Sors egy kapcsolat, amely az egyes dolgokkal, emberekkel, véleményekkel és filozófiákkal való kapcsolatainkban nyilvánul meg.

 

A Sorssal való kapcsolatunk abban is megnyilvánul, hogy mi hogyan állunk hozzá a sorsunkhoz. Ha félünk valamitől, a félelem magában hordoz egy másik gondolatot, a tagadásét. Ilyenkor nem akarjuk az adott történést, mert félünk tőle, illetve tudatalatt nem akarjuk, hogy megtörténjen egy adott dolog. Ezzel a tagadás fala mögé kerülünk, ami egy elszigetelődést eredményez. Onnantól kezdve, hogy elszigetelődtünk, máris megváltozik a Sorssal való kapcsolatunk, vagyis a hozzáállásunkból falakóan a kapcsolat köztünk és a Sors között megromlik. Innentől kezdve nem értjük, hogy velünk miért nem történnek jó dolgok, s nekünk miért nem jön össze mindaz, ami másnak sikerül.

A válasz: mert nem megfelelő a hozzáállásunk, vagyis a Sorssal megromlott a kapcsolatunk. A Sors nem úgy működik, hogy ha én akarom, akkor legyen kapcsolat, amin keresztül létrejönnek a vágyaim, vagy mindenféle olyan dolog, amit be akarok vonzani, amikor pedig valamilyen kellemetlenségről lenne szó, amivel szembe kellene néznem, amit meg kellene oldanom, akkor meg szakadjon meg a kapcsolat és lapozzuk át az egész élettörténetet addig, amíg túl nem jutunk rajta.

 

2012-ben lényeges lesz, hogy valójában jó-e a kapcsolatunk a Sorssal, vagy sem. Ha megértjük a kapcsolatainkat, akkor képessé válhatunk arra, hogy teljes egészében megismerjük az életet. A legtöbb embernek az okozza a problémát, hogy kifejlessze azon képességeit, amelyek segítségével megértheti a többsíkú kapcsolatokat, mert akkor természetes módon szert tehet majd a gyors alkalmazkodáshoz és reagáláshoz szükséges rugalmasságra. A 2012-es év a gyors változásoknak az éve lesz, ezért rugalmasnak kell lennünk és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a hozzáállásunk a napi történésekhez és eseményekhez, hiszen igen nagy gyorsasággal kell majd döntéseket hoznunk. Ha nem vagyunk képesek gyorsan helyes döntéseket hozni, akkor le fogunk csúszni értékes dolgokról. Ezért érdemes már most odafigyelni arra, hogy milyen legyen a hozzáállásunk és már most programozni magunkat arra, hogy rajtra készek tudjunk lenni 2012-ben, hogy ha a vágyott, vagy várt események, vagy éppen a nem várt események, lehetőségek és történések spontán módon megnyilvánulnak az életünkben, akkor ott helyben, azonnal le tudjuk reagálni azokat.

 

Nyilvánvalóan a kapcsolataink jelentik azt a tükröt, amely által megismerhetjük önmagunkat. Az életünk és a külvilág egy tükörkép. A kapcsolatok szükségesek az életünkben. A kapcsolatok nélkül nem léteznénk, mert létezni annyi, mint kapcsolatban állni az élettel. Tehát az életünk a kapcsolataink összessége. Hogyan kapcsolódunk ehhez, vagy ahhoz, hogyan kapcsolódunk más dolgokhoz, ezek mind nagyon fontosak, mivel a kapcsolataink által létezünk.

 

A konfliktusainkat az okozza, hogy nem értjük meg a kapcsolatinkat. Ahhoz, hogy megértsük önmagunkat, meg kell értenünk a kapcsolatainkat, mivel ezek jelentik azt a tükröt, amelyekben megpillanthatjuk saját magunkat. 2011 decembere lehetőséget adott arra, hogy egy tabula rasát teremtsünk. Végiggondolhattuk, hogy milyen a kapcsolatunk a munkánkkal, a családunkkal, a barátainkkal, a pénzkereséssel és az egészségünkkel. Ha nem tettük, akkor most gondoljuk át a kapcsolatainkat és írjuk le magunknak, hogy melyik kapcsolataink erősek, és mely kapcsolataink gyengék. Nézzük át, hogy hogyan javíthatjuk a kapcsolataink minőségét. 2012 rengeteg meglepetést fog okozni.

 

A kapcsolataink tükrök, amiben elsősorban önmagunkat láthatjuk. Ez a tükör, az életünk lehet torz, de lehet tiszta is. Az utóbbi esetben a valóságot pillanthatjuk meg benne. A legtöbb ember nem azt látja ebben a tükörben, ami a valóságban van, hanem azt látja, amit látni szeretne. A legtöbb ember ideologizálja a dolgokat, menekül és inkább él a jövőben, vagy inkább él a múltban, mint hogy a jelenben megértené a kapcsolódásait, vagyis a kapcsolatait.

 

Nem tudom miért, de az elmúlt években azt látom, hogy az emberek struccpolitikát folytatnak, s nem akarják tudomásul venni a dolgokat és azt várják, hogy az idő nekik dolgozzon. Nem foglalkoznak a problémákkal, hátha elmúlnak maguktól, hátha megússzák a velük való szembesülést. 2012 ezt nem fogja engedni. A struccpolitikával eddig megúszott dolgok felszínre fognak kerülni. Abban, hogy az ember képes legyen normálisan, objektíven kapcsolódni az életéhez – az élet alatt mindent értek, ami az illetőben benne van –, a legnagyobb akadály az egó. Az egó miatt nem úgy látjuk a dolgokat, ahogyan látni kellene. Az egó miatt nem vagyunk objektívek, hanem azt látjuk, amit látni szeretnénk. Ha pedig mégis olyan dolgot látunk, amit nem szeretnénk, akkor megint bekapcsol az egónk és megpróbál nem tudomást venni a dologról. Ha ez nem sikerül, akkor pedig elszigetelődünk, megpróbálunk elszeparálódni a problémától és így próbáljuk megoldani azt, hogy mégse kellje vele foglalkozni. Ez nem helyes.

 

Egy öreg cseroki indián bölcsessége jól megvilágítja a helyzetünket. Egy este az öreg indián mesélni kezdett az unokájának arról a csatáról, ami minden emberben zajlik. Azt mondta:

- Fiam, a csata két farkas között zajlik, akik mindnyájunkban ott lakoznak. Az egyikük a rossz: a düh, az irigység, a féltékenység, a sajnálat, a szánalom, a kapzsiság, az erőszak, az önsajnálat, a bűntudat, a harag, a kisebbrendűség, a hazugság, a hamis büszkeség, a felsőbbrendűség és az egó. A mások a jó: az öröm, a béke, a szeretet, a remény, a nyugalom, az alázat, a kedvesség, a jóindulat, az empátia, a nagylelkűség, az igazság, az együttérzés és a hit.

Az unoka elgondolkodott egy pillanatra, majd megkérdezte a nagyapját:

- Melyik farkas győz?

Az öreg indián mosolyogva válaszolt:

- Az, amelyiket eteted.

 

Az a helyzet, hogy általában nem tudatosul bennünk az, ahogyan a környezetünkre hatunk és az sem, ahogyan mások hatnak ránk. A dolgokat többnyire csak akkor ismerjük fel, amikor már megnyilvánultak, vagy még akkor sem. A Sors megengedi, hogy az életben hibákat kövessünk el azért, hogy felismerjük azokat. De amikor felismerjük a hibákat és a Sors segítségét kérjük, akkor a segítség mindig ott van, hogy segítsen és megmutassa nekünk az utat. A Sors viszont a mi munkánkat nem végezheti el helyettünk, ezért meg kell tanulnunk önállóan megoldani. 2012 már kemény lesz abból a szempontból, hogy tisztán megmutatja a dolgokat: ha sikertelenek vagyunk, akkor azt, ha sikeresek vagyunk, akkor pedig azt.

 

Nagyon fontos, hogy ráhangolódjunk a folyamatokra, hogy erősítsük a kapcsolatot az élettel, a Sorssal és a spirituális változásokkal. Minden ezen fog múlni. Aki együtt tud menni és mozogni az élet változásaival, az viszonylag könnyen átveszi majd az élet ritmusát, ezáltal át tudja vészelni a nagy változásokat is. Akinek viszont gondot okoz rugalmasság, vagy az alkalmazkodás, az nem fogja tudni jól érezni magát az elkövetkezendő években. Mostantól a spirituális élet nem a gyenge, határozatlan jellemeknek lesz való, hanem azoknak a lelkeknek, akik erősek és bíznak önmagukban. Azoknak az embereknek fog kedvezni, akik tényleg meg akarják találni a válaszokat, s akik nem csak ácsingóznak és várják, hogy mások mit mondanak, hanem hajlandóak elindulni az úton és megélni a dolgokat, legyen a megéléseknek bármi is az ára.

 

Az az igazság, hogy valójában az emberek nem törődnek egymással, sokat beszélgetnek, de igazából csak is önmagukkal törődnek. Csak is addig kötődnek valakihez, amíg a kapcsolat örömet okoz a számukra, amíg menedékre lelnek általa, amíg kielégítik őket. De abban a pillanatban, ahogyan a kapcsolatban problémák merülnek fel, vagy valamilyen kényelmetlenség jelenik meg, máris szabadulni akarnak a kapcsolattól. Az elkövetkezendő időszak az életünkben, az emberiség életében meg fogja mutatni, hogy mennyi hiedelemmel rendelkezünk még.

 

Nagyon sokan foglalkoznak ezotériával, de csak foglalkoznak vele és nem űzik. Ha végignézünk a legtöbb ezoterikus emberen, láthatjuk, hogy minél intellektuálisabb, minél kulturáltabb, minél spirituálisabb valaki, annál kevésbé képes a megértésre. Miért? Mert mindenre van valami magyarázata. Ha pedig már végképp nincs valamire logikus magyarázata és nem tudja magának megideologizálni, hogy ki a hibás azért, mert ő valamit nem csinált meg, akkor egyszerűen annyit mond, hogy biztos a Sors akarta így. Ez a legvégső válasz és az ezoterikus emberek kedvenc mondása. Például: „Ez úgyis sorsszerű volt, biztos karmikus, vagy valaki megátkozott.” Holott ezek azért nem olyan sűrűn előforduló dolgok a 21. században.  Minél spirituálisabban gondolkodik valaki, minél inkább felsőbbrendű próbál lenni az ezoterikus berkeken belül is, annál kevésbé képes a megértésre. Márpedig kapcsolatokban élni valódi megértés nélkül problémás.

 

Boldog napot!

http://www.boldognapot.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


****


******

 


Angel


Angyalok


Élet virága


Energy


Fényt hozok


Fényváros

uj.jpg

 

" A Fény gyermeke vagyok.
Szeretem a Fényt.
Szolgálom a Fényt.
Fényben élek.
A Fény vezet, gyógyít,
átalakít és megvilágít.
Áldom a Fényt.
A Fény bennem van.
Egy vagyok a Fénnyel.
A Fény én magam vagyok!"


Őrangyalod vagyok


Sanat Sananda


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Statisztika

Online: 8
Összes: 3175691
Hónap: 37007
Nap: 605